Nyhedsartikel

DMI varsler forhøjet vandstand på op til 2,4 meter

Steffan Axelsen
redaktion@radio4.dk

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har allerede tidligere på ugen forberedt danskerne på “meget farligt vejr” den kommende weekend langs flere kyster.

Torsdag har DMI opjusteret varslet om forhøjet vandstand og melder at vandstanden forventes at kulminere natten til lørdag i den sydlige del af Lillebælt, hvor den kan komme op til 2,4 meter over normal vandstand.

Det beretter DMI på sin hjemmeside og det sociale medie X.

Den vestlige del af Østersøen samt området omkring Køge Bugt kan forvente vandstand på 140 til 200 cm over normal vandstand.

Den forhøjede vandstand skyldes flere faktorer. Meget vestenvind de sidste dage har presset store mængder vand fra Nordsøen ind i Østersøen. Den store vandmængde er nu på vej tilbage ud i Nordsøen.

Det skriver DMI.

Til Radio4 fortæller vagtchef hos DMI, Henning Gisselø, at stormfloden bliver en slem en af slagsen.

– Vi lægger op til, at det kan blive en af de værste stormfloder, når vi kommer over på den anden side af weekenden. Det bliver voldsomt, især i den sydlige del af landet og Sydfyn.

Ifølge Henning Gisselø tyder alle prognoser på, at det kommer til at være den sydlige del af landet, som bliver hårdest ramt.

Hør interviewet med Henning Gisselø her:

– Nord for Lillebælt, Storebælt og Øresund forventer vi ikke specielle problem med forhøjet vandstand. Det er fordi, vandet skal igennem de tre bælter, at vi får de problemer.

På baggrund af DMI’s varsling om “farligt vejr” opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi borgere i de berørte områder til at forlade deres hjem senest fredag morgen.

 

Foto: Kent Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet