Nyhedsartikel

Donald Trump er klar med nyt socialt medie

Donald Trumps nye app lander på iPhone og Android.

De første iPhone-brugere har mandag morgen dansk tid downloadet USA’s tidligere præsident Donald Trumps nye app, Truth Social, som er et nyt socialt medie, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sociale medie skal fungere som en slags alternativ til Twitter.

Efter stormløbet på den amerikanske kongresbygning 6. januar 2021 blev Donald Trump udelukket fra flere sociale medier.

Den daværende præsident er blevet beskyldt for at have opildnet sine støtter til stormløbet. Donald Trump var flittig Twitter-bruger og havde omkring 89 millioner følgere, da han blev udelukket af mediet.

Appen er endnu ikke tilgængelig i den danske version af Apples App Store, men brugere med en Android-telefon kan finde den på Google Play.

Blandt de amerikanske brugere tyder noget på, at mange er interesserede i at hente Truth Social, der i App Store beskrives som en medieplatform fri for politisk diskrimination.

På Twitter skriver flere brugere – med tilhørende skærmbilleder – at de har oprettet sig på appen, men at de må vente bag mange tusinder i kø for komme ind.

Ligesom Twitter tilbyder Truth-appen, at brugere kan følge folk og emner, som de finder interessante.

Og mens man på Twitter kan dele sine tanker i et tweet, så vil man på Truth Social kunne dele dem som en “truth”, som kan oversættes til “sandhed” på dansk.

 

 

Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet