Nyhedsartikel

Donald Trump er klar med nyt socialt medie

Donald Trumps nye app lander på iPhone og Android.

De første iPhone-brugere har mandag morgen dansk tid downloadet USA’s tidligere præsident Donald Trumps nye app, Truth Social, som er et nyt socialt medie, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sociale medie skal fungere som en slags alternativ til Twitter.

Efter stormløbet på den amerikanske kongresbygning 6. januar 2021 blev Donald Trump udelukket fra flere sociale medier.

Den daværende præsident er blevet beskyldt for at have opildnet sine støtter til stormløbet. Donald Trump var flittig Twitter-bruger og havde omkring 89 millioner følgere, da han blev udelukket af mediet.

Appen er endnu ikke tilgængelig i den danske version af Apples App Store, men brugere med en Android-telefon kan finde den på Google Play.

Blandt de amerikanske brugere tyder noget på, at mange er interesserede i at hente Truth Social, der i App Store beskrives som en medieplatform fri for politisk diskrimination.

På Twitter skriver flere brugere – med tilhørende skærmbilleder – at de har oprettet sig på appen, men at de må vente bag mange tusinder i kø for komme ind.

Ligesom Twitter tilbyder Truth-appen, at brugere kan følge folk og emner, som de finder interessante.

Og mens man på Twitter kan dele sine tanker i et tweet, så vil man på Truth Social kunne dele dem som en “truth”, som kan oversættes til “sandhed” på dansk.

 

 

Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet