Drøm om fortryllet guitar får Alex Ahrendtsen til at droppe at genopstille til Folketinget

Årets første vælgermøde i Næsby. Alex Ahrendtsen (DF) er blandt de fem paneldeltagere. Foto: Sugi Thiru

Skrevet af

20. maj 2021

Alex Ahrendtsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, har haft en drøm. En drøm, som har ført til, at han fra næste folketingsperiode vil trække sig fra landspolitik.

Drømmen, som Alex havde for noget tid siden, foregik i en stor merchandiser-forretning.

“Der er gammelt ragelse fra gulv til loft. Og jeg går i sådan en labyrintlignende gang, og det er varmt og solen skinner udefra, så støvkornene de danser, og pludselig kommer jeg forbi en ramponeret guitar med fire strenge”, siger han til Radio4 Morgen.

Alex Ahrendtsen kan i drømmen ikke beslutte om han skal købe den, men han ender med at tage den med hjem og sætte nye strenge på den.

“Så begynder jeg at spille på den. Og i drømmen bliver jeg virtuos på den, og jeg bliver fyldt med glæde og varme, og jeg opdager så, at det er en fortryllet guitar, for så god er jeg ikke til at spille på guitar normalt. Jeg tænker, at det kan ikke være rigtig, så jeg spiller det for venner og familie og de har samme oplevelse af varme og glæde”, siger Alex Ahrendtsen om det, der foregår i drømmen.

Da han vågner tænker han fortsat på drømmen, og hvorfor han har haft den.

“Den fortalte mig selvfølgelig, at måske skulle jeg begynde at lave noget andet, der gav mig lidt mere glæde og fremfor alt også gjorde mennesker glade, hvad politikere ikke gør”, siger han til Radio4 Morgen.

Det er ikke en beslutning, der udelukkende udspringer af drømmen om den fortryllede guitar.

“Jeg har igennem længere tid gået og spekuleret over, om jeg skulle fortsætte i politik, og drømmen understreger det egentlig bare. Jeg har været taknemmelig for, at jeg har været folkevalgt, men jeg synes også, det er blevet sværere og sværere for mig at gå i medierne. Jeg savner et normalt liv”, siger han.

Medierne har aldrig været noget, Alex Ahrendtsen decideret elskede.

“Mange af mine kollegaer elsker at komme i medierne. Det gør jeg ikke, men det er et vilkår og jeg accepterer det”, siger han.

Og det er heller ikke altid, at de udtalelser Alex Ahrendtsen er kommet med i medierne, er blevet modtaget med glæde.

Som medlem af Odense Byråd i 2010 opfordrede han muslimske buschauffører til ikke at køre under Ramadanen. I valgkampen i 2011 lavede han en valgvideo med et fingeret overfald begået af en indvandrer. Og i sit første år som Folketingsmedlem beskyldte Alex Ahrendtsen borgerlige politikere, der ville stemme for vielser af homoseksuelle, for at være hashrygere.

– Når du ikke har gjort folk glade, tror du så det er fordi, du har sagt de forkerte ting?

“Ja. Det er måske også min måde at sige tingene på, som er meget billedlig og direkte, og som kommer fra hjertet. Jeg vender ligeså meget blikket mod mig selv,” siger han til Radio4 Morgen.

Og det var også dér drømmen kom ind i billedet.

“Drømmen sagde til mig; ‘Alex måske skulle du lave noget, hvor du gør folk lidt mere glade og dig selv lidt mere glad’. Jeg ynker ikke, jeg skyder ikke skylden på nogen, på medierne, mine kollegaer, på vælgerne, jeg har været taknemmelig for at være folketingsvalgt, men det er bare blevet lidt sværere for mig at være i medierne, fordi jeg ikke kan gøre folk glade”, siger han.

– Hvis der kommer en drøm om, at du skal fortsætte i politik, vil du så vælge at opstille til en periode mere?

“Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan den drøm, den skal være”, siger han.

Hør interviewet med Alex Ahrendtsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, her:

NaN:NaN
NaN:NaN