Nyhedsartikel

Dyr diesel holder fiskere på land

Anne Phillipsen og Simon Sandemand
anp@radio4.dk

For flere fiskere her i Danmark er det lige nu dyrere at tage på arbejde end det er at blive hjemme i havnen. Grunden er de skyhøje brændstofpriser.

Og de danske fiskere er generelt meget pressede af høje brændstofpriser, når fiskekutterne skal på vandet, fortæller Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen:

“Det er en helt uholdbar situation. Hvis det fortsætter i den retning og fortsætter med sanktioner, så er det nødvendigt at have økonomisk hjælp til fiskerierhvervet, hvis man vil have en fortsat forsyning af fødevarer fra fiskeriet,” siger Svend-Erik Andersen til Radio4 Morgen.

En af de fiskere, der ikke kommer på havet lige nu, er Henrik Terpet, der fisker rejer med base i Skagen.

Han har – sammen med sin besætning på 13 mand – den seneste uge ligget bomstille i havnen, fordi det er for dyrt at tage af sted:

“Det er jo ikke særligt sjovt i øjeblikket. Med de dieselpriser, der kommer nu, kan det ikke betale sig at sejle ud. For hver krone, dieselen er steget literen, belaster det os med cirka 1,6-1,7 millioner kroner om året bare i driftsudgifter,” siger Henrik Terpet til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med fisker Henrik Terpet her:

Fiskeriordfører for Socialdemokratiet, Kasper Roug, mener, at fiskeriet står i samme situation som mange andre erhverv:

“Vi bliver nødt til at slå koldt vand i blodet. Det er meget tidligt og hurtigt, og der er kun gået tre uger af krigen. Vi bliver nødt til at se på, hvad virkningen af det bliver. Der er ikke tradition for, at man i Danmark giver erhvervsstøtte direkte til erhverv på baggrund af brændstofpriser. Lad os holde øje med krisen og håbe på det bedste lige nu. Og det er noget, vi selvfølgelig vil tage alvorligt, hvis det trækker ud,” siger Kasper Roug til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Kasper Roug i Radio4 Morgen her:

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet