Nyhedsartikel

Dyr diesel holder fiskere på land

Anne Phillipsen og Simon Sandemand
anp@radio4.dk

For flere fiskere her i Danmark er det lige nu dyrere at tage på arbejde end det er at blive hjemme i havnen. Grunden er de skyhøje brændstofpriser.

Og de danske fiskere er generelt meget pressede af høje brændstofpriser, når fiskekutterne skal på vandet, fortæller Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen:

“Det er en helt uholdbar situation. Hvis det fortsætter i den retning og fortsætter med sanktioner, så er det nødvendigt at have økonomisk hjælp til fiskerierhvervet, hvis man vil have en fortsat forsyning af fødevarer fra fiskeriet,” siger Svend-Erik Andersen til Radio4 Morgen.

En af de fiskere, der ikke kommer på havet lige nu, er Henrik Terpet, der fisker rejer med base i Skagen.

Han har – sammen med sin besætning på 13 mand – den seneste uge ligget bomstille i havnen, fordi det er for dyrt at tage af sted:

“Det er jo ikke særligt sjovt i øjeblikket. Med de dieselpriser, der kommer nu, kan det ikke betale sig at sejle ud. For hver krone, dieselen er steget literen, belaster det os med cirka 1,6-1,7 millioner kroner om året bare i driftsudgifter,” siger Henrik Terpet til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med fisker Henrik Terpet her:

Fiskeriordfører for Socialdemokratiet, Kasper Roug, mener, at fiskeriet står i samme situation som mange andre erhverv:

“Vi bliver nødt til at slå koldt vand i blodet. Det er meget tidligt og hurtigt, og der er kun gået tre uger af krigen. Vi bliver nødt til at se på, hvad virkningen af det bliver. Der er ikke tradition for, at man i Danmark giver erhvervsstøtte direkte til erhverv på baggrund af brændstofpriser. Lad os holde øje med krisen og håbe på det bedste lige nu. Og det er noget, vi selvfølgelig vil tage alvorligt, hvis det trækker ud,” siger Kasper Roug til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Kasper Roug i Radio4 Morgen her:

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet