Nyhedsartikel

Dyr diesel holder fiskere på land

Anne Phillipsen og Simon Sandemand
anp@radio4.dk

For flere fiskere her i Danmark er det lige nu dyrere at tage på arbejde end det er at blive hjemme i havnen. Grunden er de skyhøje brændstofpriser.

Og de danske fiskere er generelt meget pressede af høje brændstofpriser, når fiskekutterne skal på vandet, fortæller Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen:

“Det er en helt uholdbar situation. Hvis det fortsætter i den retning og fortsætter med sanktioner, så er det nødvendigt at have økonomisk hjælp til fiskerierhvervet, hvis man vil have en fortsat forsyning af fødevarer fra fiskeriet,” siger Svend-Erik Andersen til Radio4 Morgen.

En af de fiskere, der ikke kommer på havet lige nu, er Henrik Terpet, der fisker rejer med base i Skagen.

Han har – sammen med sin besætning på 13 mand – den seneste uge ligget bomstille i havnen, fordi det er for dyrt at tage af sted:

“Det er jo ikke særligt sjovt i øjeblikket. Med de dieselpriser, der kommer nu, kan det ikke betale sig at sejle ud. For hver krone, dieselen er steget literen, belaster det os med cirka 1,6-1,7 millioner kroner om året bare i driftsudgifter,” siger Henrik Terpet til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med fisker Henrik Terpet her:

Fiskeriordfører for Socialdemokratiet, Kasper Roug, mener, at fiskeriet står i samme situation som mange andre erhverv:

“Vi bliver nødt til at slå koldt vand i blodet. Det er meget tidligt og hurtigt, og der er kun gået tre uger af krigen. Vi bliver nødt til at se på, hvad virkningen af det bliver. Der er ikke tradition for, at man i Danmark giver erhvervsstøtte direkte til erhverv på baggrund af brændstofpriser. Lad os holde øje med krisen og håbe på det bedste lige nu. Og det er noget, vi selvfølgelig vil tage alvorligt, hvis det trækker ud,” siger Kasper Roug til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Kasper Roug i Radio4 Morgen her:

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet