Nyhedsartikel

Efter dødsulykke holder Tivoli Friheden stille genåbning

Ritzau

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdagens dødsulykke. Onsdag eftermiddag åbnes der igen for gæster.

Onsdag eftermiddag slår Tivoli Friheden igen dørene op for sine gæster.

Det sker på en stille måde i forlængelse af sidste uges ulykke, hvor en 14-årig pige mistede livet i forlystelsesparken.

Det skriver Tivoli Friheden på sin hjemmeside.

Siden torsdag, hvor den 14-årige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobra, har forlystelsesparken været lukket.

Onsdag fra klokken 14 til 18 åbner forlystelsesparken igen for gæster. Det bliver på det, parken selv beskriver som “en stille måde”.

“Forlystelserne vil være slukkede. Restauranterne vil være lukkede. Højttalerne vil være tavse.”

“Men hele Tivoli Friheden vil være åben for alle, der har lyst til eller brug for at komme ind i parken, gå en runde, sidde en stund og/eller måske snakke med nogle af vores medarbejdere.”

“Vi er der for det samme,” skriver forlystelsesparken på hjemmesiden.

Direktør Henrik Ragborg Olesen forklarer, at parken har fokus på at genåbne på en respektfuld måde.

“Ingenting har åbent, men man kan se parken, og man kan se Cobraen uden vogntog, så folk, der har lyst, kan komme ind uden at købe entré. Vi ved ikke, om der kommer fem, ti eller flere hundrede, men alle er velkomne,” siger han.

Gæster vil onsdag altså få fri entré til Tivoli Friheden. Der vil være mulighed for at lægge blomster ved rutsjebanen Cobra, hvor der også vil blive tændt et lys.

Fra og med torsdag holder Tivoli Friheden åbent som normalt.

Forud for genåbningen har parken bedt virksomheden Force Technology om at foretage et “ekstra-ekstraordinært tilsyn” af forlystelserne, som direktøren har kaldt det over for TV 2.

Det er de færdige med, fortæller Henrik Ragborg Olesen mandag.

Det har ikke givet anledning til nogle ændringer, men Tivoli Friheden gjorde det for at betrygge dem, der skal passe forlystelserne, fortæller han.

Ulykken i Cobra skete, da den bageste vogn i rutsjebanen knækkede af. I en lignende hændelse i 2008 kom fire personer til skade.

Henrik Ragborg Olesen har tidligere slået fast, at rutsjebanen var testet og godkendt inden ulykken.

Rutsjebanen vil dog ikke blive genåbnet.

Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Det er Teknologisk Institut, som står for de tekniske undersøgelser. De har fået overdraget en del af forlystelsen, siger direktøren.

“Vi ved ikke, hvornår der kommer svar på undersøgelserne. Vi har afleveret Cobra-vogntoget, men selve konstruktion er kolossal, så vi ved slet ikke, hvordan det skal foregå med at komme af med den. Den tid, den sorg.”

“Jeg tror, den kommer til at stå noget tid. Men det eneste, vi har fokus på nu, er at genåbne på en respektfuld måde.”

Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder”.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet