Nyhedsartikel

Efter dødsulykke holder Tivoli Friheden stille genåbning

Ritzau

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdagens dødsulykke. Onsdag eftermiddag åbnes der igen for gæster.

Onsdag eftermiddag slår Tivoli Friheden igen dørene op for sine gæster.

Det sker på en stille måde i forlængelse af sidste uges ulykke, hvor en 14-årig pige mistede livet i forlystelsesparken.

Det skriver Tivoli Friheden på sin hjemmeside.

Siden torsdag, hvor den 14-årige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobra, har forlystelsesparken været lukket.

Onsdag fra klokken 14 til 18 åbner forlystelsesparken igen for gæster. Det bliver på det, parken selv beskriver som “en stille måde”.

“Forlystelserne vil være slukkede. Restauranterne vil være lukkede. Højttalerne vil være tavse.”

“Men hele Tivoli Friheden vil være åben for alle, der har lyst til eller brug for at komme ind i parken, gå en runde, sidde en stund og/eller måske snakke med nogle af vores medarbejdere.”

“Vi er der for det samme,” skriver forlystelsesparken på hjemmesiden.

Direktør Henrik Ragborg Olesen forklarer, at parken har fokus på at genåbne på en respektfuld måde.

“Ingenting har åbent, men man kan se parken, og man kan se Cobraen uden vogntog, så folk, der har lyst, kan komme ind uden at købe entré. Vi ved ikke, om der kommer fem, ti eller flere hundrede, men alle er velkomne,” siger han.

Gæster vil onsdag altså få fri entré til Tivoli Friheden. Der vil være mulighed for at lægge blomster ved rutsjebanen Cobra, hvor der også vil blive tændt et lys.

Fra og med torsdag holder Tivoli Friheden åbent som normalt.

Forud for genåbningen har parken bedt virksomheden Force Technology om at foretage et “ekstra-ekstraordinært tilsyn” af forlystelserne, som direktøren har kaldt det over for TV 2.

Det er de færdige med, fortæller Henrik Ragborg Olesen mandag.

Det har ikke givet anledning til nogle ændringer, men Tivoli Friheden gjorde det for at betrygge dem, der skal passe forlystelserne, fortæller han.

Ulykken i Cobra skete, da den bageste vogn i rutsjebanen knækkede af. I en lignende hændelse i 2008 kom fire personer til skade.

Henrik Ragborg Olesen har tidligere slået fast, at rutsjebanen var testet og godkendt inden ulykken.

Rutsjebanen vil dog ikke blive genåbnet.

Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Det er Teknologisk Institut, som står for de tekniske undersøgelser. De har fået overdraget en del af forlystelsen, siger direktøren.

“Vi ved ikke, hvornår der kommer svar på undersøgelserne. Vi har afleveret Cobra-vogntoget, men selve konstruktion er kolossal, så vi ved slet ikke, hvordan det skal foregå med at komme af med den. Den tid, den sorg.”

“Jeg tror, den kommer til at stå noget tid. Men det eneste, vi har fokus på nu, er at genåbne på en respektfuld måde.”

Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder”.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet