Nyhedsartikel

Efter kritik vil Ellemann forklare sig til baglandet

Venstres formand vil mandag aften orientere hovedbestyrelse og borgmestre om regeringsforhandlingerne.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil mandag aften give “en status på det sidste døgns begivenheder samt de igangværende forhandlinger” til blandt andre partiets hovedbestyrelse og borgmestre.

Det skriver TV 2, som har set en indkaldelse til klokken 20.

Mødet finder sted, efter at Ellemann-Jensen søndag udtalte, at Venstre dropper kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Anders G. Christensen, der er gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, er en af dem, der mener, at Ellemanns udmelding river og flår i partiet.

”Der er ingen tvivl om, at det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket. I Venstre var vi relativt klare i mælet i forhold til undersøgelse af minkskandale og FE-skandale før valget. At det er blevet lagt på hylden, det er hvert fald noget, der river og flår i vores parti i øjeblikket,” siger Anders G. Christensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Anders G. Christensen i Radio4 Morgen her:

Dorte West, der er borgmester i Herning Kommune for Venstre, mener derimod, at Ellemann har truffet den rigtige beslutning om at droppe kravet.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad der er brug for i Danmark lige nu, og vi har brug for reformer. Vi har brug for, at der bliver taget nogle vigtige beslutninger, og der synes jeg, at der er rigtig mange ting, der samler os hen over midten, som Venstre gerne vil have indflydelse på,” siger Dorte West til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Dorte West i Radio4 Morgen her:

Ellemann-Jensen og Venstre gik til valg på en advokatvurdering af Minksagen. For at sætte et “værdigt punktum” i sagen. Flertallet i Folketinget for en advokatvurdering er nu væk efter Ellemann-Jensens melding.

Også Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen droppede søndag kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet