Nyhedsartikel

Efter kritik vil Ellemann forklare sig til baglandet

Venstres formand vil mandag aften orientere hovedbestyrelse og borgmestre om regeringsforhandlingerne.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil mandag aften give “en status på det sidste døgns begivenheder samt de igangværende forhandlinger” til blandt andre partiets hovedbestyrelse og borgmestre.

Det skriver TV 2, som har set en indkaldelse til klokken 20.

Mødet finder sted, efter at Ellemann-Jensen søndag udtalte, at Venstre dropper kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Anders G. Christensen, der er gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, er en af dem, der mener, at Ellemanns udmelding river og flår i partiet.

”Der er ingen tvivl om, at det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket. I Venstre var vi relativt klare i mælet i forhold til undersøgelse af minkskandale og FE-skandale før valget. At det er blevet lagt på hylden, det er hvert fald noget, der river og flår i vores parti i øjeblikket,” siger Anders G. Christensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Anders G. Christensen i Radio4 Morgen her:

Dorte West, der er borgmester i Herning Kommune for Venstre, mener derimod, at Ellemann har truffet den rigtige beslutning om at droppe kravet.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad der er brug for i Danmark lige nu, og vi har brug for reformer. Vi har brug for, at der bliver taget nogle vigtige beslutninger, og der synes jeg, at der er rigtig mange ting, der samler os hen over midten, som Venstre gerne vil have indflydelse på,” siger Dorte West til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Dorte West i Radio4 Morgen her:

Ellemann-Jensen og Venstre gik til valg på en advokatvurdering af Minksagen. For at sætte et “værdigt punktum” i sagen. Flertallet i Folketinget for en advokatvurdering er nu væk efter Ellemann-Jensens melding.

Også Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen droppede søndag kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet