Nyhedsartikel

Efter vaccinetilbud – “Det kommer for sent”

Gustav Pors Olesen

Alle homoseksuelle og biseksuelle mænd, der har skiftende mandlige sexpartnere, bliver nu tilbudt en vaccine mod abekopper.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, og forventer at vaccinationerne kan begynde ved udgangen af denne uge.

En af dem som har tænkt sig at tage imod vaccinen, er Mikael Habekost, som er i målgruppen for vaccinen.

Men han mener, at sundhedsstyrelsens beslutning kommer for sent.

”Flere europæiske lande har tilbudt vaccinen hen over sommeren, og samtidigt bliver der peget på Copenhagen Pride, som afholdes i næste uge, som potentielt superspreder begivenhed.”

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsstyrelsen, at vaccinen nu vil blive tilbudt til mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Men den formulering ærgrer Mikael Habekost.

”De har holdt fast i, at det er en virus og ikke en sexsygdom, men formuleringen drejer sig om sex og seksualitet. Det kan afskrække personer fra at gå til lægen, for hvis du har sygdommen, bliver du stemplet som homoseksuel – selvom du måske er smittet andetsteds.”

Du kan høre hele interviewet med Mikael Habekost her:

Abekopper smitter ved tæt fysisk kontakt, og smitten knytter sig ikke til bestemte køn eller seksualiteter. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i alt er konstateret 126 tilfælde af abekopper i Danmark.

Indtil nu har det kun været personer, der havde været i nær kontakt med en smittet, der kunne blive vaccineret mod sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har overfor Radio4 afvist at stille op til interview.

Foto: Christophe SIMON / AFP

 

 

 

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet