Nyhedsartikel

Efter vaccinetilbud – “Det kommer for sent”

Gustav Pors Olesen

Alle homoseksuelle og biseksuelle mænd, der har skiftende mandlige sexpartnere, bliver nu tilbudt en vaccine mod abekopper.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, og forventer at vaccinationerne kan begynde ved udgangen af denne uge.

En af dem som har tænkt sig at tage imod vaccinen, er Mikael Habekost, som er i målgruppen for vaccinen.

Men han mener, at sundhedsstyrelsens beslutning kommer for sent.

”Flere europæiske lande har tilbudt vaccinen hen over sommeren, og samtidigt bliver der peget på Copenhagen Pride, som afholdes i næste uge, som potentielt superspreder begivenhed.”

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsstyrelsen, at vaccinen nu vil blive tilbudt til mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Men den formulering ærgrer Mikael Habekost.

”De har holdt fast i, at det er en virus og ikke en sexsygdom, men formuleringen drejer sig om sex og seksualitet. Det kan afskrække personer fra at gå til lægen, for hvis du har sygdommen, bliver du stemplet som homoseksuel – selvom du måske er smittet andetsteds.”

Du kan høre hele interviewet med Mikael Habekost her:

Abekopper smitter ved tæt fysisk kontakt, og smitten knytter sig ikke til bestemte køn eller seksualiteter. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i alt er konstateret 126 tilfælde af abekopper i Danmark.

Indtil nu har det kun været personer, der havde været i nær kontakt med en smittet, der kunne blive vaccineret mod sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har overfor Radio4 afvist at stille op til interview.

Foto: Christophe SIMON / AFP

 

 

 

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet