Nyhedsartikel

Efter vaccinetilbud – “Det kommer for sent”

Gustav Pors Olesen

Alle homoseksuelle og biseksuelle mænd, der har skiftende mandlige sexpartnere, bliver nu tilbudt en vaccine mod abekopper.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, og forventer at vaccinationerne kan begynde ved udgangen af denne uge.

En af dem som har tænkt sig at tage imod vaccinen, er Mikael Habekost, som er i målgruppen for vaccinen.

Men han mener, at sundhedsstyrelsens beslutning kommer for sent.

”Flere europæiske lande har tilbudt vaccinen hen over sommeren, og samtidigt bliver der peget på Copenhagen Pride, som afholdes i næste uge, som potentielt superspreder begivenhed.”

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsstyrelsen, at vaccinen nu vil blive tilbudt til mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Men den formulering ærgrer Mikael Habekost.

”De har holdt fast i, at det er en virus og ikke en sexsygdom, men formuleringen drejer sig om sex og seksualitet. Det kan afskrække personer fra at gå til lægen, for hvis du har sygdommen, bliver du stemplet som homoseksuel – selvom du måske er smittet andetsteds.”

Du kan høre hele interviewet med Mikael Habekost her:

Abekopper smitter ved tæt fysisk kontakt, og smitten knytter sig ikke til bestemte køn eller seksualiteter. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i alt er konstateret 126 tilfælde af abekopper i Danmark.

Indtil nu har det kun været personer, der havde været i nær kontakt med en smittet, der kunne blive vaccineret mod sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har overfor Radio4 afvist at stille op til interview.

Foto: Christophe SIMON / AFP

 

 

 

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet