Nyhedsartikel

Efter vaccinetilbud – “Det kommer for sent”

Gustav Pors Olesen

Alle homoseksuelle og biseksuelle mænd, der har skiftende mandlige sexpartnere, bliver nu tilbudt en vaccine mod abekopper.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, og forventer at vaccinationerne kan begynde ved udgangen af denne uge.

En af dem som har tænkt sig at tage imod vaccinen, er Mikael Habekost, som er i målgruppen for vaccinen.

Men han mener, at sundhedsstyrelsens beslutning kommer for sent.

”Flere europæiske lande har tilbudt vaccinen hen over sommeren, og samtidigt bliver der peget på Copenhagen Pride, som afholdes i næste uge, som potentielt superspreder begivenhed.”

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsstyrelsen, at vaccinen nu vil blive tilbudt til mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Men den formulering ærgrer Mikael Habekost.

”De har holdt fast i, at det er en virus og ikke en sexsygdom, men formuleringen drejer sig om sex og seksualitet. Det kan afskrække personer fra at gå til lægen, for hvis du har sygdommen, bliver du stemplet som homoseksuel – selvom du måske er smittet andetsteds.”

Du kan høre hele interviewet med Mikael Habekost her:

Abekopper smitter ved tæt fysisk kontakt, og smitten knytter sig ikke til bestemte køn eller seksualiteter. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i alt er konstateret 126 tilfælde af abekopper i Danmark.

Indtil nu har det kun været personer, der havde været i nær kontakt med en smittet, der kunne blive vaccineret mod sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har overfor Radio4 afvist at stille op til interview.

Foto: Christophe SIMON / AFP

 

 

 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet