Nyhedsartikel

Efter vildt optrin til Oscar-show: Redaktør vil fratage Will Smith Oscar

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Oscar-akademiet bør fratage skuespilleren Will Smith prisen som ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’.

Det mener Claus Christensen, som er chefredaktør for filmmagasinet Ekko. Udmeldingen kommer efter, at Will Smith slog komikeren Chris Rock under oscaruddelingen natten til mandag.

Hør chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, i Radio4 Morgen herunder:

Slaget blev uddelt, da Chris Rock skulle uddele prisen for ‘Bedste Dokumentar’, men lavede sjov med publikum inden.

Her lavede Chris Rock en joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, og hendes frisure.

Hun lider af hudsygdommen alopecia, der også kaldes pletskaldethed. Derfor er hun kronraget.

Derefter gik Will Smith på scenen og gav komikeren en lussing. Da han igen sad på sin plads, råbte han op til Chris Rock på scenen.

Keep my wife’s name out of your fucking mouth,” lød det fra Will Smith flere gange.

Efter episoden med slaget var Will Smith senere på scenen for at modtage prisen for ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle i filmen ‘King Richard’.

Claus Christensen ser kun én mulig reaktion fra Oscar-akademiet, der står for showet og for at uddele Oscar-priserne.

”Jeg kan ikke se andet, end at hvis Oscar-akademiet på nogen måde skal komme ud af det her, så er man nødt til at fratage Will Smith hans Oscar og smide ham ud af akademiet for altid, ” siger han til Radio4.

Oscar-akademiet tager i et tweet afstand fra skuespilleren Will Smiths opførsel ved årets Oscaruddeling med en udmelding om, at det ikke accepterer vold.

“Akademiet accepterer ikke vold i nogen form”, hedder det i tweetet.

Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet