Nyhedsartikel

Efter vildt optrin til Oscar-show: Redaktør vil fratage Will Smith Oscar

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Oscar-akademiet bør fratage skuespilleren Will Smith prisen som ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’.

Det mener Claus Christensen, som er chefredaktør for filmmagasinet Ekko. Udmeldingen kommer efter, at Will Smith slog komikeren Chris Rock under oscaruddelingen natten til mandag.

Hør chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, i Radio4 Morgen herunder:

Slaget blev uddelt, da Chris Rock skulle uddele prisen for ‘Bedste Dokumentar’, men lavede sjov med publikum inden.

Her lavede Chris Rock en joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, og hendes frisure.

Hun lider af hudsygdommen alopecia, der også kaldes pletskaldethed. Derfor er hun kronraget.

Derefter gik Will Smith på scenen og gav komikeren en lussing. Da han igen sad på sin plads, råbte han op til Chris Rock på scenen.

Keep my wife’s name out of your fucking mouth,” lød det fra Will Smith flere gange.

Efter episoden med slaget var Will Smith senere på scenen for at modtage prisen for ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle i filmen ‘King Richard’.

Claus Christensen ser kun én mulig reaktion fra Oscar-akademiet, der står for showet og for at uddele Oscar-priserne.

”Jeg kan ikke se andet, end at hvis Oscar-akademiet på nogen måde skal komme ud af det her, så er man nødt til at fratage Will Smith hans Oscar og smide ham ud af akademiet for altid, ” siger han til Radio4.

Oscar-akademiet tager i et tweet afstand fra skuespilleren Will Smiths opførsel ved årets Oscaruddeling med en udmelding om, at det ikke accepterer vold.

“Akademiet accepterer ikke vold i nogen form”, hedder det i tweetet.

Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet