Nyhedsartikel

Efter vildt optrin til Oscar-show: Redaktør vil fratage Will Smith Oscar

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Oscar-akademiet bør fratage skuespilleren Will Smith prisen som ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’.

Det mener Claus Christensen, som er chefredaktør for filmmagasinet Ekko. Udmeldingen kommer efter, at Will Smith slog komikeren Chris Rock under oscaruddelingen natten til mandag.

Hør chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, i Radio4 Morgen herunder:

Slaget blev uddelt, da Chris Rock skulle uddele prisen for ‘Bedste Dokumentar’, men lavede sjov med publikum inden.

Her lavede Chris Rock en joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, og hendes frisure.

Hun lider af hudsygdommen alopecia, der også kaldes pletskaldethed. Derfor er hun kronraget.

Derefter gik Will Smith på scenen og gav komikeren en lussing. Da han igen sad på sin plads, råbte han op til Chris Rock på scenen.

Keep my wife’s name out of your fucking mouth,” lød det fra Will Smith flere gange.

Efter episoden med slaget var Will Smith senere på scenen for at modtage prisen for ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle i filmen ‘King Richard’.

Claus Christensen ser kun én mulig reaktion fra Oscar-akademiet, der står for showet og for at uddele Oscar-priserne.

”Jeg kan ikke se andet, end at hvis Oscar-akademiet på nogen måde skal komme ud af det her, så er man nødt til at fratage Will Smith hans Oscar og smide ham ud af akademiet for altid, ” siger han til Radio4.

Oscar-akademiet tager i et tweet afstand fra skuespilleren Will Smiths opførsel ved årets Oscaruddeling med en udmelding om, at det ikke accepterer vold.

“Akademiet accepterer ikke vold i nogen form”, hedder det i tweetet.

Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet