Nyhedsartikel

Efter vildt optrin til Oscar-show: Redaktør vil fratage Will Smith Oscar

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Oscar-akademiet bør fratage skuespilleren Will Smith prisen som ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’.

Det mener Claus Christensen, som er chefredaktør for filmmagasinet Ekko. Udmeldingen kommer efter, at Will Smith slog komikeren Chris Rock under oscaruddelingen natten til mandag.

Hør chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, i Radio4 Morgen herunder:

Slaget blev uddelt, da Chris Rock skulle uddele prisen for ‘Bedste Dokumentar’, men lavede sjov med publikum inden.

Her lavede Chris Rock en joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, og hendes frisure.

Hun lider af hudsygdommen alopecia, der også kaldes pletskaldethed. Derfor er hun kronraget.

Derefter gik Will Smith på scenen og gav komikeren en lussing. Da han igen sad på sin plads, råbte han op til Chris Rock på scenen.

Keep my wife’s name out of your fucking mouth,” lød det fra Will Smith flere gange.

Efter episoden med slaget var Will Smith senere på scenen for at modtage prisen for ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle i filmen ‘King Richard’.

Claus Christensen ser kun én mulig reaktion fra Oscar-akademiet, der står for showet og for at uddele Oscar-priserne.

”Jeg kan ikke se andet, end at hvis Oscar-akademiet på nogen måde skal komme ud af det her, så er man nødt til at fratage Will Smith hans Oscar og smide ham ud af akademiet for altid, ” siger han til Radio4.

Oscar-akademiet tager i et tweet afstand fra skuespilleren Will Smiths opførsel ved årets Oscaruddeling med en udmelding om, at det ikke accepterer vold.

“Akademiet accepterer ikke vold i nogen form”, hedder det i tweetet.

Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet