Ekspert: Hold din sommerferie i Danmark

Smuk dansk natur med klitter og stisystemer i Nordjylland.

Skrevet af

15. april 2020

jag@radio4.dk

jag@radio4.dk

Formand for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, rådede søndag EU’s borgere til at vente lidt med at bestille flyrejser til sommer, og mandag anbefalede Norges sundhedsminister, Bent Høie, nordmændene at holde sommerferie i hjemlandet.

Men selvom sommerferien kun er et par måneder væk, er den danske regering endnu ikke kommet med en konkret udmelding om, hvad danskerne bør gøre, når ferien går i gang. Foreløbigt fraråder Udenrigsministeriet alle rejser ud af landet indtil d. 11. maj.

Professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos er dog ikke i tvivl om, hvordan man bør planlægge at afholde sin sommerferie i år.

”Det er ikke nogen god idé at have folkevandringer på kryds og tværs af grænser. Lige i den her situation tror jeg, at man skal holde i tømmerne og være en lille smule restriktiv,” siger Hans Jørn Kolmos, som også regner med, at regeringen kommer til at lukke ned for rejser ud af det danske sommerland.

”Der vil stadig være masser af virus i omløb. Vi har set meget tydeligt, at mennesker, der rejser, spreder virus. Så jeg tror, vi skal indstille os på, at der vil komme restriktioner, og at vi nok fortrinsvist skal nyde sommeren herhjemme i år,” siger Hans Jørn Kolmos, professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet.

Hør hele interviewet fra Radio4 Morgen her.

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

12:00
12:05