Nyhedsartikel

Elbiler stod for mere end en femtedel af EU-bilsalget i august

Ritzau

Når der bliver solgt en ny bil i EU, er der fortsat større sandsynlighed for, at der er tale om en elbil.

Ud af det samlede bilsalg i EU i august var mere end hver femte elbil. Det er første gang, at det er tilfældet.

Det fremgår af en opgørelse fra brancheorganisationen De Danske Bilimportører. Den repræsenterer bilproducenterne i Danmark.

– Det er glædeligt, at elbilerne slår igennem i EU. Elbilerne udgør nu en femtedel af salget i EU, og denne andel vil kun blive større, siger Mads Rørvig, administrerende direktør for Danske Bilimportører, i pressemeddelelsen.

Mere præcist udgjorde elbilerne 21 procent af det samlede salg.

Imens udgjorde plug-in hybridbilerne 7,4 procent af salget. Dermed var næsten tre ud af ti solgte biler opladelige – nemlig 28,4 procent.

Mens elbilerne fortsætter med at tage markedsandele, går også det samlede bilsalg frem i EU.

Således blev der i august 2023 indregistreret knap 788.000 nye biler. Det var en fremgang på 21 procent i forhold til samme måned sidste år, oplyser brancheorganisationen.

Det var 13. måned i træk med fremgang og et tegn på et mere stabilt marked, mener De Danske Bilimportører.

– Bilindustrien var påvirket af flere store udfordringer i løbet af 2022, som særligt prægede årets første halvdel. Vi er derfor glade for, at der for 13. måned i træk er fremgang i salget, da det vidner om, at markedet er ved at stabilisere sig igen, siger Mads Rørvig.

Det var blandt andet leveringsudfordringer, som gav problemer på bilmarkedet sidste år.

/ritzau/

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet