Nyhedsartikel

Ellemann: Naturligt at følge op på mulighed for regering

Ritzau

Venstre er parat til at afsøge muligheden for en bred regering med Mette Frederiksen (S) i spidsen.

Efter i valgkampen fuldstændig at have afvist en bred regering med røde og blå er budskabet fra formand Jakob Ellemann-Jensen, at dansk politik er forandret. Der er nu tre blokke, og Venstre skal søge indflydelse.

V-formanden har noteret sig, siger han i sin tale på Venstres landsmøde i Herning, at Socialdemokratiet i valgkampen pludselig lagde op til at “føre en helt ny politisk kurs”.

– Derfor er det naturligt at følge op på mulighederne for et samarbejde. Uanset om det bliver med Venstre i regering eller i opposition, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Formanden henviser til Socialdemokratiets udspil med skattelettelser i bunden, om frit valg og om reformer af den offentlige sektor.

Alt sammen interessante temaer for en venstremand, som Ellemann konstaterer.

Regnestykket for Jakob Ellemann-Jensen er klart

Blå blok er samlet gået tilbage, og der er en splittelse, hvor nogle partier ikke vil samarbejde med hverken Moderaterne eller De Radikale, der gør, at blå blok ikke er i “nærheden af et alternativt flertal til Mette Frederiksen som statsminister”.

– Så længe der er et markant rødt og lilla flertal i Danmark bestående af venstrefløjen og Moderaterne, så skal Venstre orientere sig mod de partier, som ønsker at påvirke udviklingen af Danmark.

Om det så ender med en rød-blå regering, det afhænger af Socialdemokratiets vilje til at komme Venstre i møde, lyder det fra V-formanden.

– Om det flertal kan gøres til virkelighed afhænger i sidste ende af, hvordan Socialdemokratiet vælger at stille sig i forhold til de udfordringer, som Danmark står overfor. Om de for alvor er klar til at tage skridtet mod Venstre og de andre borgerlige partier, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Blå blok splittet

Venstre gik til valg på at få en borgerlig-liberal regering, og partiet afviste helt, at det kunne komme på tale at gå i regering med partier i den røde blok.

Men virkeligheden efter valget er en anden, konstaterer V-formanden, som også evaluerer samarbejdet med de blå partier – og giver det bundkarakterer.

– Vi har brugt alt for meget tid på at bekrige hinanden i den blå blok i stedet for at samarbejde. Ikke kun i den forgangne valgperiode, men i de seneste mange år, siger Jakob Ellemann-Jensen.

– I stedet for at få den borgerlige kage til at vokse, har vi været for optaget af at spise hinandens stykker.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet