Nyhedsartikel

En formodet ulv er skudt i Holland, efter den angreb et menneske

Ritzau
redaktionen@radio4.dk

I den hollandske provins Drenthe har betjente skudt en formodet ulv, der var gået til angreb på en fåreavler og dennes får. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Dyret gik til angreb på fårene søndag morgen. Herefter forsøgte fåreavleren at jage dyret væk. Dyret gik herefter til angreb på avleren.

Fåreavleren modtager behandling for sine skader på hospitalet, oplyser de lokale myndigheder.

En undersøgelse skal afklare, om der med sikkerhed er tale om en ulv. Det oplyser en talsmand for det lokale politi.

“Det ser unægteligt sådan ud”, siger talsmanden dog på forhånd.

Ifølge avisen De Telegraaf er det så vidt vides er første gang, at en ulv har skadet et menneske, siden ulven igen er kommet til Holland.

Ifølge De Telegraaf blev fåreavleren i Holland bidt armen. Der er intet, der indikerer, at det skulle være livsfarligt.

Hør den og andre historier i Nyhederne på Radio4: 

I Danmark har forskere på DCE, National Center for Miljø og Energi, på Aarhus Universitet tidligere undersøgt dødelige ulveangreb på mennesker.

DCE har tidligere samlet den viden, som findes om ulves angreb på mennesker verden over i perioden 1950 til 2000.

“I løbet af den 50-årige periode blev ni mennesker dræbt af ulve i Europa. I fem af de ni tilfælde havde ulven rabies (også kaldet hundegalskab). Der findes ikke længere rabies i Danmark og Tyskland, og derfor er der kun ubetydelig risiko for, at ulvene i Danmark, kan blive smittet”, står der om studiet på Miljøstyrelsens hjemmeside.

“I nyere tid har der kun været ét tilfælde af angreb på mennesker med dødelig udgang i Europa. Det fandt sted i 1974 i Spanien”, skriver Miljøstyrelsen.

Det fremgår ikke af Miljøstyrelsens hjemmeside, om der er indsamlet data om ulveangreb mod mennesker, der ikke ender dødeligt.

/ritzau/

Foto/ Lars Rasborg/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet