Nyhedsartikel

En næbhval er strandet i Kolding Fjord

Ved Kolding Fjord gjorde man en noget atypisk opdagelse forleden. En næbhval blev nemlig observeret tæt ved land.

Det er endnu usikkert, præcis hvilken art der er tale om, lyder det fra Charlotte Bie Tøstesen, der er museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Selvom det er et noget ualmindeligt syn, så sker det alligevel fra tid til anden, at hvaler strander i danske farvande.

”I efteråret strandede en død næbhval i Horsens fjord,” siger Charlotte Bie Tøstesen til Radio4 Morgen.

”Ofte når hvaler strander i Danmark, er der tale om enkeltstandinger, hvor hvalen er syg eller gammel,” forklarer hun.

Men selvom en standet hval kan være et brutalt syn, så er det udtryk for naturen, der går sin gang, fortæller Charlotte Bie Tøstesen. Og i Danmark er det desuden sådan, at en standet hval altid vil blive obduceret og brugt i videnskabelig sammenhæng.

Vil du vide mere om dyr og dansk natur, så hør ‘Vildspor’ på Radio4 – vores ugentlige naturprogram. Hør blandt andet om den invasive stillehavsøsters, som du kan spise med god samvittighed. Den er nemlig ved at udkonkurrere den gamle danske østers – limfjordsøsters – fordi ingen andre dyr kan finde ud af at åbne dem.

 

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet