Nyhedsartikel

En næbhval er strandet i Kolding Fjord

Ved Kolding Fjord gjorde man en noget atypisk opdagelse forleden. En næbhval blev nemlig observeret tæt ved land.

Det er endnu usikkert, præcis hvilken art der er tale om, lyder det fra Charlotte Bie Tøstesen, der er museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Selvom det er et noget ualmindeligt syn, så sker det alligevel fra tid til anden, at hvaler strander i danske farvande.

”I efteråret strandede en død næbhval i Horsens fjord,” siger Charlotte Bie Tøstesen til Radio4 Morgen.

”Ofte når hvaler strander i Danmark, er der tale om enkeltstandinger, hvor hvalen er syg eller gammel,” forklarer hun.

Men selvom en standet hval kan være et brutalt syn, så er det udtryk for naturen, der går sin gang, fortæller Charlotte Bie Tøstesen. Og i Danmark er det desuden sådan, at en standet hval altid vil blive obduceret og brugt i videnskabelig sammenhæng.

Vil du vide mere om dyr og dansk natur, så hør ‘Vildspor’ på Radio4 – vores ugentlige naturprogram. Hør blandt andet om den invasive stillehavsøsters, som du kan spise med god samvittighed. Den er nemlig ved at udkonkurrere den gamle danske østers – limfjordsøsters – fordi ingen andre dyr kan finde ud af at åbne dem.

 

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet