Nyhedsartikel

England sender kampvogne til Ukraine

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Storbritannien vil nu sende kampvogne til Ukraine. Det har den britiske premierminister Rishi Sunak i dag fortalt Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj. Det bliver kampvogne af typen Challenger 2, oplyser en talsperson fra regeringskontoret i Downing Street til BBC og Sky News. De to statsoverhoveder talte sammen i telefon, og her fortalte Rishi Sunak, at Storbritannien vil intensivere støtten til Ukraine.

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, kommer med sin vurdering af den engelske støtte og intensiveringen af den her:

 

Polen planlægger også at sende kampvogne til Ukraine. Det skal ifølge den polske præsident, Andrzej Duda, være Leopard-kampvogne, som Ukraine længe har bedt om.

Frankrig har også meddelt, at det vil forsyne Ukraine med lette kampvogne af typen AMX-10 C inden marts. Det siger den franske forsvarsminister, Sébastien Lecornu. Løfterne fra Paris er en betydelig optrapning af den vestlige støtte til Ukraine, og den kan bidrage til, at andre NATO-lande – især Tyskland – følger efter, skriver Sky News.

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet