Nyhedsartikel

England sender kampvogne til Ukraine

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Storbritannien vil nu sende kampvogne til Ukraine. Det har den britiske premierminister Rishi Sunak i dag fortalt Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj. Det bliver kampvogne af typen Challenger 2, oplyser en talsperson fra regeringskontoret i Downing Street til BBC og Sky News. De to statsoverhoveder talte sammen i telefon, og her fortalte Rishi Sunak, at Storbritannien vil intensivere støtten til Ukraine.

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, kommer med sin vurdering af den engelske støtte og intensiveringen af den her:

 

Polen planlægger også at sende kampvogne til Ukraine. Det skal ifølge den polske præsident, Andrzej Duda, være Leopard-kampvogne, som Ukraine længe har bedt om.

Frankrig har også meddelt, at det vil forsyne Ukraine med lette kampvogne af typen AMX-10 C inden marts. Det siger den franske forsvarsminister, Sébastien Lecornu. Løfterne fra Paris er en betydelig optrapning af den vestlige støtte til Ukraine, og den kan bidrage til, at andre NATO-lande – især Tyskland – følger efter, skriver Sky News.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet