Er det fair at pensionister og flygtninge sidestilles i ny sommerpakke? – ja mener pensionisterne

Ældre par i Ringkøbing - eller Ringkjøbing - der er en købstad i Vestjylland i det nordøstlige hjørne af Ringkøbing Fjord. Ringkøbing er den største by i Ringkøbing-Skjern Kommune og hører til Region Midtjylland.

Skrevet af

16. juni 2020

Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne om den nyligt indgåede sommerpakke. Årsag: Flygtninge bør ikke få samme beløb som pensionisterne. Men pensionisterne – de er godt tilfredse.

Personer på overførselsindkomst får hver en check 1000 kroner. Det gælder både pensionister og flygtninge. Det står klart efter aftalen om en sommerpakke landede på Christiansborg natten til mandag.

Dansk Folkeparti meldte sig i sidste øjeblik ud af forhandlingerne om sommerpakken – en sommerpakke, der har til formål at sætte gang i den danske økonomi. Flygtninge skal ikke sidestilles med pensionisterne, lyder argumentet fra gruppeleder i partiet, Peter Skaarup, i Radio4 Morgen.

Men det tilsyneladende ikke noget, der gør pensionisterne noget. I hvert fald ikke dem, Radio4 har talt med.

Radio4 Morgen har nemlig været på gaden og spurgt pensionisterne, om de bliver mindre glade for de 1000 kroner, når nu flygtninge får det samme beløb.

Pensionist Claus Gotfredsen mener, det er helt fair:

”Det er jo nogle stakkels mennesker, der har rejst langt og været udsat for meget. Så hvorfor ikke? Når vi har pengene, så kan vi da lige så godt hjælpe andre.”

Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti, mener, at der var en skæv balance i forhandlingerne, når flygtningene også fik 1000 kroner. Derfor forlod de forhandlingerne om sommerpakken.

”Vi skulle have været oppe på et væsentligt højere beløb – både til folke- og førtidspensionister, før det her kunne være noget Dansk Folkeparti ville være med til. At man så oven i købet vil give migranter og alle mulige andre tusind kroner – så bliver der jo ikke mere til pensionisterne,” siger Peter Skaarup til Radio4 Morgen.

Ifølge Peter Skaarup burde pensionisterne have fået op til 10.000 kroner i sommerpakken:

” Mange pensionister har en meget svær økonomi. Nogle har det godt med egne pensionsordninger ved siden af, men mange pensionister har det meget svært og hænger i bremsen og har kun lige det, de skal bruge i dagligdagen, måske ikke engang. Der er er tusind kroner ingenting, hvis der kommer en tandlægeregning eller lignende”.

Hør hvad pensionisterne siger til de 1000 kroner, og om de blive mindre glade for dem, når nu flygtninge får det samme beløb.

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

14:05
16:00