Nyhedsartikel

Er det fair at pensionister og flygtninge sidestilles i ny sommerpakke? – ja mener pensionisterne

Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne om den nyligt indgåede sommerpakke. Årsag: Flygtninge bør ikke få samme beløb som pensionisterne. Men pensionisterne – de er godt tilfredse.

Personer på overførselsindkomst får hver en check 1000 kroner. Det gælder både pensionister og flygtninge. Det står klart efter aftalen om en sommerpakke landede på Christiansborg natten til mandag.

Dansk Folkeparti meldte sig i sidste øjeblik ud af forhandlingerne om sommerpakken – en sommerpakke, der har til formål at sætte gang i den danske økonomi. Flygtninge skal ikke sidestilles med pensionisterne, lyder argumentet fra gruppeleder i partiet, Peter Skaarup, i Radio4 Morgen.

Men det tilsyneladende ikke noget, der gør pensionisterne noget. I hvert fald ikke dem, Radio4 har talt med.

Radio4 Morgen har nemlig været på gaden og spurgt pensionisterne, om de bliver mindre glade for de 1000 kroner, når nu flygtninge får det samme beløb.

Pensionist Claus Gotfredsen mener, det er helt fair:

”Det er jo nogle stakkels mennesker, der har rejst langt og været udsat for meget. Så hvorfor ikke? Når vi har pengene, så kan vi da lige så godt hjælpe andre.”

Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti, mener, at der var en skæv balance i forhandlingerne, når flygtningene også fik 1000 kroner. Derfor forlod de forhandlingerne om sommerpakken.

”Vi skulle have været oppe på et væsentligt højere beløb – både til folke- og førtidspensionister, før det her kunne være noget Dansk Folkeparti ville være med til. At man så oven i købet vil give migranter og alle mulige andre tusind kroner – så bliver der jo ikke mere til pensionisterne,” siger Peter Skaarup til Radio4 Morgen.

Ifølge Peter Skaarup burde pensionisterne have fået op til 10.000 kroner i sommerpakken:

” Mange pensionister har en meget svær økonomi. Nogle har det godt med egne pensionsordninger ved siden af, men mange pensionister har det meget svært og hænger i bremsen og har kun lige det, de skal bruge i dagligdagen, måske ikke engang. Der er er tusind kroner ingenting, hvis der kommer en tandlægeregning eller lignende”.

Hør hvad pensionisterne siger til de 1000 kroner, og om de blive mindre glade for dem, når nu flygtninge får det samme beløb.

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet