Nyhedsartikel

Erik Bonde er stadig i tvivl om, hvor han skal sætte sit kryds

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Erik Bonde fra Nakskov ved stadig ikke, hvor han skal sætte sit kryds ved folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i dag.

“De, der foreslår, det skal være ja, de siger, at så kan vi bestemme, om vi vil være med og være i en beslutningsproces. Og dem, der siger nej, siger, at vi er jo med alligevel, for hvis de andre i Europa vil have os med, så ringer de og spørger, om vi vil være med. Og så kan vi sige, det vil vi gerne, eller det vil vi ikke. Så dvs. at argumentet for at være med er det samme som argumentet for ikke at være med. Og det er der, jeg mangler noget helt slagfast; hvad er det helt præcist, det betyder i forhold til mit liv og min omverdens forståelse. Det er der, jeg står og vakler”, siger han til Radio4 Morgen.

Ved tidligere afstemninger om euroen og retsforbeholdet har Erik Bonde stemt nej. Og han er blandt andet i tvivl om et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet, vil bane vejen for netop euroen.

“Jeg synes, Europa er en god ting, men jeg er heller ikke helt for, at vi skal kaste alt ind i Europa og sige, nu er vi med i Europa, og vi skal med på euroen osv. Der har jeg forbehold. Og hvis vi siger ja til det her, er det så egentlig en vej ind til, at vi ender ud i at blive fuldgyldige medlemmer med euro, og hvad der nu ellers er af andre samarbejder. Så det er egentlig dér, min tvivl er”, siger han.

Hør interviewet med Erik Bonde her:

Uanset hvor Eriks kryds ender, når han sætter det senere i dag, mener han at netop dét at stemme er vigtigere, end hvor krydset havner.

“Jeg har, siden jeg var 18 år, stemt til alle de valg, der har været, og jeg synes helt oprigtigt, at man skal op af stolen og ud og stemme. Om man stemmer ja eller nej eller blankt, det er egentlig ikke pointen. Men vi skal ud og stemme. Den blanke stemme siger rigtig meget om, hvad vi mener om oplysningsniveauet. Kan jeg overhovedet finde ud af, hvad der er godt ved det her, og hvad der er skidt ved det her. Hvis jeg stemmer blankt, så har jeg fortalt dem, der står for at få os guidet, at de har misset hele pointen”, siger han.

Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet