Nyhedsartikel

Erik Bonde er stadig i tvivl om, hvor han skal sætte sit kryds

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Erik Bonde fra Nakskov ved stadig ikke, hvor han skal sætte sit kryds ved folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i dag.

“De, der foreslår, det skal være ja, de siger, at så kan vi bestemme, om vi vil være med og være i en beslutningsproces. Og dem, der siger nej, siger, at vi er jo med alligevel, for hvis de andre i Europa vil have os med, så ringer de og spørger, om vi vil være med. Og så kan vi sige, det vil vi gerne, eller det vil vi ikke. Så dvs. at argumentet for at være med er det samme som argumentet for ikke at være med. Og det er der, jeg mangler noget helt slagfast; hvad er det helt præcist, det betyder i forhold til mit liv og min omverdens forståelse. Det er der, jeg står og vakler”, siger han til Radio4 Morgen.

Ved tidligere afstemninger om euroen og retsforbeholdet har Erik Bonde stemt nej. Og han er blandt andet i tvivl om et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet, vil bane vejen for netop euroen.

“Jeg synes, Europa er en god ting, men jeg er heller ikke helt for, at vi skal kaste alt ind i Europa og sige, nu er vi med i Europa, og vi skal med på euroen osv. Der har jeg forbehold. Og hvis vi siger ja til det her, er det så egentlig en vej ind til, at vi ender ud i at blive fuldgyldige medlemmer med euro, og hvad der nu ellers er af andre samarbejder. Så det er egentlig dér, min tvivl er”, siger han.

Hør interviewet med Erik Bonde her:

Uanset hvor Eriks kryds ender, når han sætter det senere i dag, mener han at netop dét at stemme er vigtigere, end hvor krydset havner.

“Jeg har, siden jeg var 18 år, stemt til alle de valg, der har været, og jeg synes helt oprigtigt, at man skal op af stolen og ud og stemme. Om man stemmer ja eller nej eller blankt, det er egentlig ikke pointen. Men vi skal ud og stemme. Den blanke stemme siger rigtig meget om, hvad vi mener om oplysningsniveauet. Kan jeg overhovedet finde ud af, hvad der er godt ved det her, og hvad der er skidt ved det her. Hvis jeg stemmer blankt, så har jeg fortalt dem, der står for at få os guidet, at de har misset hele pointen”, siger han.

Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet