Nyhedsartikel

Europas kongehuse: Hvem står stærkest? Og hvor vakler tronen?

I Europa ligger nogle af verdens ældste monarkier. Men der er stor forskel på, hvordan de syv europæiske kongehuse står i befolkningen.

I ‘Verden kalder‘ har vi sammen med historiker Lars Hovbakke Sørensen rangeret Europas monarkier efter, hvor stærkt de står i dag.

Værst står det til i Spanien, der ender i bunden af vores liste. Her måtte den tidligere konge Juan Carlos abdicere fra tronen i 2014 efter en stribe møgsager. Blandt andet tog han på en luksuriøs elefantjagt i Afrika med sin elskerinde midt under finanskrisen, hvor Spanien var et af de hårdest ramte lande.

I dag er det sønnen Felipe, der sidder på tronen, men det har ikke rettet op på tilslutningen til monarkiet.

“Hvis der er et land, hvor der er fare for, at monarkiet decideret bliver afskaffet inden for de nærmeste år, så er det i Spanien,” siger Lars Hovbakke Sørensen.

Hør hele rangeringen inklusiv Danmarks placering i klippet øverst.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet