Nyhedsartikel

Europas kongehuse: Hvem står stærkest? Og hvor vakler tronen?

I Europa ligger nogle af verdens ældste monarkier. Men der er stor forskel på, hvordan de syv europæiske kongehuse står i befolkningen.

I ‘Verden kalder‘ har vi sammen med historiker Lars Hovbakke Sørensen rangeret Europas monarkier efter, hvor stærkt de står i dag.

Værst står det til i Spanien, der ender i bunden af vores liste. Her måtte den tidligere konge Juan Carlos abdicere fra tronen i 2014 efter en stribe møgsager. Blandt andet tog han på en luksuriøs elefantjagt i Afrika med sin elskerinde midt under finanskrisen, hvor Spanien var et af de hårdest ramte lande.

I dag er det sønnen Felipe, der sidder på tronen, men det har ikke rettet op på tilslutningen til monarkiet.

“Hvis der er et land, hvor der er fare for, at monarkiet decideret bliver afskaffet inden for de nærmeste år, så er det i Spanien,” siger Lars Hovbakke Sørensen.

Hør hele rangeringen inklusiv Danmarks placering i klippet øverst.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet