Nyhedsartikel

Europas kongehuse: Hvem står stærkest? Og hvor vakler tronen?

I Europa ligger nogle af verdens ældste monarkier. Men der er stor forskel på, hvordan de syv europæiske kongehuse står i befolkningen.

I ‘Verden kalder‘ har vi sammen med historiker Lars Hovbakke Sørensen rangeret Europas monarkier efter, hvor stærkt de står i dag.

Værst står det til i Spanien, der ender i bunden af vores liste. Her måtte den tidligere konge Juan Carlos abdicere fra tronen i 2014 efter en stribe møgsager. Blandt andet tog han på en luksuriøs elefantjagt i Afrika med sin elskerinde midt under finanskrisen, hvor Spanien var et af de hårdest ramte lande.

I dag er det sønnen Felipe, der sidder på tronen, men det har ikke rettet op på tilslutningen til monarkiet.

“Hvis der er et land, hvor der er fare for, at monarkiet decideret bliver afskaffet inden for de nærmeste år, så er det i Spanien,” siger Lars Hovbakke Sørensen.

Hør hele rangeringen inklusiv Danmarks placering i klippet øverst.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet