Nyhedsartikel

Få eksperternes bedste tips til billige fly- og hotelbilletter på nettet

Sofie Østergaard og Mikkel Juul

Vi er forhåbentlig på vej ud på den anden side af corona, og verden ser nu mere åben ud, end den har gjort i to år. Og meldingen fra rejseselskaberne er, at der er flere og flere, der begynder at bestille rejser igen.

Derfor har Overskud med Sofie Østergaard kastet et blik på ferieøkonomi. Her bringer vi to tips til, hvordan du kan få fingre i de billige rejser. Nederst i artiklen kan du høre, hvad du skal være opmærksom på ved afbudsrejser.

Brug en inkognito-browser

Ifølge Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, er det ret veldokumenteret, at algoritmer hæver prisen, hvis man viser interesse for en rejse online, lægger den til side, og så vender tilbage senere.

”Det kan være lidt uigennemsigtigt, hvornår det er det, der foregår, og hvornår det ikke er,” siger Vagn Jelsøe.

”Hvis man spørger flyselskaberne, så vil de benægte til sidste blodsdråbe og sige, at det bare er markedskræfterne, der fungerer perfekt her. Fordi, hvis de kun har syv billetter tilbage, og du er begyndt at reservere dem og går ud igen og fortryder, men senere vender tilbage, så står billetterne stadig og venter på, at du måske vil have dem. Det betyder så, at der er færre billetter tilbage og så stiger prisen jo.”

”Men der er lavet undersøgelser, der viser, at det i nogle tilfælde også handler om, hvis selskaberne oplever, at der er en person fra samme IP-adresse, der søger gentagne gange på en bestemt rejse, så taler sandsynligheden for, at de er så interesseret, at deres betalingsvillighed stiger – og så stiger prisen også.”

Mike Dejworek er indehaver af rejsespejder.dk, og han anbefaler, at man bruger en skjult eller hemmelig browser, når man søger på rejser.

”Når vi leder efter rejser, så bruger vi inkognito-browser, fordi der så ikke bliver smidt cookies på din browser, som viser, at du lige har været på denne side for lidt siden,” forklarer han.

Skæve dage i stedet for weekend til weekend

En lytter af programmet har skrevet på Overskuds facebookside og anbefalet, at man rejser på skæve dage i stedet for fra weekend til weekend. Panelet i studiet er enige i lytterens råd.

”Særligt hvis vi snakker om en forlænget weekend, så er det ofte betydeligt billigere at rejse fra lørdag til mandag end fra fredag til søndag,” forklarer Mike Dejworek.

”Det skyldes, at de mest populære dage er de dyreste, når det gælder hotelovernatninger. Derfor kan det være en fordel at rejse på mindre populære rejsedage.”

Får du grus i øjnene, når bankrådgiveren taler om lån, investeringspuljer og pension, så er det Overskud programmet for dig. Følg med og deltag i debatten på programmets facebookside.

Hør også eksperternes bedste råd til afbudsrejser og få deres bedste tips til at undgå snyd herunder:

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet