Nyhedsartikel

Få eksperternes bedste tips til billige fly- og hotelbilletter på nettet

Sofie Østergaard og Mikkel Juul

Vi er forhåbentlig på vej ud på den anden side af corona, og verden ser nu mere åben ud, end den har gjort i to år. Og meldingen fra rejseselskaberne er, at der er flere og flere, der begynder at bestille rejser igen.

Derfor har Overskud med Sofie Østergaard kastet et blik på ferieøkonomi. Her bringer vi to tips til, hvordan du kan få fingre i de billige rejser. Nederst i artiklen kan du høre, hvad du skal være opmærksom på ved afbudsrejser.

Brug en inkognito-browser

Ifølge Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, er det ret veldokumenteret, at algoritmer hæver prisen, hvis man viser interesse for en rejse online, lægger den til side, og så vender tilbage senere.

”Det kan være lidt uigennemsigtigt, hvornår det er det, der foregår, og hvornår det ikke er,” siger Vagn Jelsøe.

”Hvis man spørger flyselskaberne, så vil de benægte til sidste blodsdråbe og sige, at det bare er markedskræfterne, der fungerer perfekt her. Fordi, hvis de kun har syv billetter tilbage, og du er begyndt at reservere dem og går ud igen og fortryder, men senere vender tilbage, så står billetterne stadig og venter på, at du måske vil have dem. Det betyder så, at der er færre billetter tilbage og så stiger prisen jo.”

”Men der er lavet undersøgelser, der viser, at det i nogle tilfælde også handler om, hvis selskaberne oplever, at der er en person fra samme IP-adresse, der søger gentagne gange på en bestemt rejse, så taler sandsynligheden for, at de er så interesseret, at deres betalingsvillighed stiger – og så stiger prisen også.”

Mike Dejworek er indehaver af rejsespejder.dk, og han anbefaler, at man bruger en skjult eller hemmelig browser, når man søger på rejser.

”Når vi leder efter rejser, så bruger vi inkognito-browser, fordi der så ikke bliver smidt cookies på din browser, som viser, at du lige har været på denne side for lidt siden,” forklarer han.

Skæve dage i stedet for weekend til weekend

En lytter af programmet har skrevet på Overskuds facebookside og anbefalet, at man rejser på skæve dage i stedet for fra weekend til weekend. Panelet i studiet er enige i lytterens råd.

”Særligt hvis vi snakker om en forlænget weekend, så er det ofte betydeligt billigere at rejse fra lørdag til mandag end fra fredag til søndag,” forklarer Mike Dejworek.

”Det skyldes, at de mest populære dage er de dyreste, når det gælder hotelovernatninger. Derfor kan det være en fordel at rejse på mindre populære rejsedage.”

Får du grus i øjnene, når bankrådgiveren taler om lån, investeringspuljer og pension, så er det Overskud programmet for dig. Følg med og deltag i debatten på programmets facebookside.

Hør også eksperternes bedste råd til afbudsrejser og få deres bedste tips til at undgå snyd herunder:

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet