Nyhedsartikel

Få eksperternes bedste tips til billige fly- og hotelbilletter på nettet

Sofie Østergaard og Mikkel Juul

Vi er forhåbentlig på vej ud på den anden side af corona, og verden ser nu mere åben ud, end den har gjort i to år. Og meldingen fra rejseselskaberne er, at der er flere og flere, der begynder at bestille rejser igen.

Derfor har Overskud med Sofie Østergaard kastet et blik på ferieøkonomi. Her bringer vi to tips til, hvordan du kan få fingre i de billige rejser. Nederst i artiklen kan du høre, hvad du skal være opmærksom på ved afbudsrejser.

Brug en inkognito-browser

Ifølge Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, er det ret veldokumenteret, at algoritmer hæver prisen, hvis man viser interesse for en rejse online, lægger den til side, og så vender tilbage senere.

”Det kan være lidt uigennemsigtigt, hvornår det er det, der foregår, og hvornår det ikke er,” siger Vagn Jelsøe.

”Hvis man spørger flyselskaberne, så vil de benægte til sidste blodsdråbe og sige, at det bare er markedskræfterne, der fungerer perfekt her. Fordi, hvis de kun har syv billetter tilbage, og du er begyndt at reservere dem og går ud igen og fortryder, men senere vender tilbage, så står billetterne stadig og venter på, at du måske vil have dem. Det betyder så, at der er færre billetter tilbage og så stiger prisen jo.”

”Men der er lavet undersøgelser, der viser, at det i nogle tilfælde også handler om, hvis selskaberne oplever, at der er en person fra samme IP-adresse, der søger gentagne gange på en bestemt rejse, så taler sandsynligheden for, at de er så interesseret, at deres betalingsvillighed stiger – og så stiger prisen også.”

Mike Dejworek er indehaver af rejsespejder.dk, og han anbefaler, at man bruger en skjult eller hemmelig browser, når man søger på rejser.

”Når vi leder efter rejser, så bruger vi inkognito-browser, fordi der så ikke bliver smidt cookies på din browser, som viser, at du lige har været på denne side for lidt siden,” forklarer han.

Skæve dage i stedet for weekend til weekend

En lytter af programmet har skrevet på Overskuds facebookside og anbefalet, at man rejser på skæve dage i stedet for fra weekend til weekend. Panelet i studiet er enige i lytterens råd.

”Særligt hvis vi snakker om en forlænget weekend, så er det ofte betydeligt billigere at rejse fra lørdag til mandag end fra fredag til søndag,” forklarer Mike Dejworek.

”Det skyldes, at de mest populære dage er de dyreste, når det gælder hotelovernatninger. Derfor kan det være en fordel at rejse på mindre populære rejsedage.”

Får du grus i øjnene, når bankrådgiveren taler om lån, investeringspuljer og pension, så er det Overskud programmet for dig. Følg med og deltag i debatten på programmets facebookside.

Hør også eksperternes bedste råd til afbudsrejser og få deres bedste tips til at undgå snyd herunder:

 

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet