Nyhedsartikel

Færre vil være sygeplejersker: Arbejdsvilkårene skræmmer dog ikke Siri

Louise Østerlund Thomsen & Simon Sandemand

Markant færre unge vil være sygeplejersker. Antallet af ansøgere, der har haft sygeplejerske som deres førsteprioritet, er således faldet med 28 procent i forhold til sidste år.

Organisationen Danske Professionshøjskoler peger blandt andet på, at sygeplejerskekonflikten sidste sommer har været med til at skræmme potentielle studerende væk.

Siri Pataro Nielsen, der er én af dem, der har valgt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, erkender, at konflikten har påvirket hende. Men ikke nok til at skræmme hende væk.

“Selvfølgelig påvirker det mig. Det har ikke på nogen måde været demotiverende. Men det er selvfølgelig skræmmende, at selv før man har fået at vide, at man er kommet ind, så skal man have besluttet sig for at deltage i en kamp for retfærdige arbejdsvilkår,” siger hun.

Hør hele interviewet med Siri Pataro Nielsen her:

Ifølge Danske Professionshøjskoler kommer det lave optag af nye elever til at betyde, at det ikke er alle studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen, der bliver fyldt til næste skoleår.

Du kan også høre interviewet med næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Boe Danbjørg, der forholder sig til, hvorvidt fagforeningen har en aktie i det lave antal unge, der ønsker at blive sygeplejersker, her:

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet