Nyhedsartikel

Færre vil være sygeplejersker: Arbejdsvilkårene skræmmer dog ikke Siri

Louise Østerlund Thomsen & Simon Sandemand

Markant færre unge vil være sygeplejersker. Antallet af ansøgere, der har haft sygeplejerske som deres førsteprioritet, er således faldet med 28 procent i forhold til sidste år.

Organisationen Danske Professionshøjskoler peger blandt andet på, at sygeplejerskekonflikten sidste sommer har været med til at skræmme potentielle studerende væk.

Siri Pataro Nielsen, der er én af dem, der har valgt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, erkender, at konflikten har påvirket hende. Men ikke nok til at skræmme hende væk.

“Selvfølgelig påvirker det mig. Det har ikke på nogen måde været demotiverende. Men det er selvfølgelig skræmmende, at selv før man har fået at vide, at man er kommet ind, så skal man have besluttet sig for at deltage i en kamp for retfærdige arbejdsvilkår,” siger hun.

Hør hele interviewet med Siri Pataro Nielsen her:

Ifølge Danske Professionshøjskoler kommer det lave optag af nye elever til at betyde, at det ikke er alle studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen, der bliver fyldt til næste skoleår.

Du kan også høre interviewet med næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Boe Danbjørg, der forholder sig til, hvorvidt fagforeningen har en aktie i det lave antal unge, der ønsker at blive sygeplejersker, her:

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet