Nyhedsartikel

Færre vil være sygeplejersker: Arbejdsvilkårene skræmmer dog ikke Siri

Louise Østerlund Thomsen & Simon Sandemand

Markant færre unge vil være sygeplejersker. Antallet af ansøgere, der har haft sygeplejerske som deres førsteprioritet, er således faldet med 28 procent i forhold til sidste år.

Organisationen Danske Professionshøjskoler peger blandt andet på, at sygeplejerskekonflikten sidste sommer har været med til at skræmme potentielle studerende væk.

Siri Pataro Nielsen, der er én af dem, der har valgt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, erkender, at konflikten har påvirket hende. Men ikke nok til at skræmme hende væk.

“Selvfølgelig påvirker det mig. Det har ikke på nogen måde været demotiverende. Men det er selvfølgelig skræmmende, at selv før man har fået at vide, at man er kommet ind, så skal man have besluttet sig for at deltage i en kamp for retfærdige arbejdsvilkår,” siger hun.

Hør hele interviewet med Siri Pataro Nielsen her:

Ifølge Danske Professionshøjskoler kommer det lave optag af nye elever til at betyde, at det ikke er alle studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen, der bliver fyldt til næste skoleår.

Du kan også høre interviewet med næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Boe Danbjørg, der forholder sig til, hvorvidt fagforeningen har en aktie i det lave antal unge, der ønsker at blive sygeplejersker, her:

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet