Nyhedsartikel

Færre vil være sygeplejersker: Arbejdsvilkårene skræmmer dog ikke Siri

Louise Østerlund Thomsen & Simon Sandemand

Markant færre unge vil være sygeplejersker. Antallet af ansøgere, der har haft sygeplejerske som deres førsteprioritet, er således faldet med 28 procent i forhold til sidste år.

Organisationen Danske Professionshøjskoler peger blandt andet på, at sygeplejerskekonflikten sidste sommer har været med til at skræmme potentielle studerende væk.

Siri Pataro Nielsen, der er én af dem, der har valgt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, erkender, at konflikten har påvirket hende. Men ikke nok til at skræmme hende væk.

“Selvfølgelig påvirker det mig. Det har ikke på nogen måde været demotiverende. Men det er selvfølgelig skræmmende, at selv før man har fået at vide, at man er kommet ind, så skal man have besluttet sig for at deltage i en kamp for retfærdige arbejdsvilkår,” siger hun.

Hør hele interviewet med Siri Pataro Nielsen her:

Ifølge Danske Professionshøjskoler kommer det lave optag af nye elever til at betyde, at det ikke er alle studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen, der bliver fyldt til næste skoleår.

Du kan også høre interviewet med næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Boe Danbjørg, der forholder sig til, hvorvidt fagforeningen har en aktie i det lave antal unge, der ønsker at blive sygeplejersker, her:

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet