Nyhedsartikel

Fagforeningsformand hælder S-forslag ned af brættet

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Et forslag om ældreplejeopsparing fra Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen har fået hårde ord med på vejen.

Forslaget skal modvirke det ordføreren betegner som A- og B-hold, hvor nogle ældre har råd til selv at betale for bedre hjælp end andre.

Men fra formand for FOA, Mona Striib lyder det, at forslaget lige præcis vil gøre det modsatte.

“For det første er det dybt beskæmmende, at vi alle allerede nu har et a- og et b-hold. Men det her forslag fodre jo uligheden. Der er mange lønmodtagere som ikke har en rød reje til arbejdsmarkedspensionen – hvordan skulle de spare op til endnu en opsparing?”

Du kan høre hele interviewet med Mona Striib her:

Socialdemokratiets politiske ordfører mener, at hans forslag skulle modvirke uligheden. Det siger han med reference til de private sundhedsforsikringer, som mange danskere tegner.

“Der er enormt mange danskere som i øjeblikket, har tegnet private sundhedsforsikringer. Når de danskere bliver gamle, og aktivere de her forsikringer, så bliver de a-holdet, og dem som ikke har, bliver b-holdet. Derfor skal vi sikre at alle sparer op, således at der ikke skabes to hold.”

Den forklaring køber Mona Striib dog langt fra.

“Jeg er helt rystet over at Socialdemokratiet ikke har tillid til den skattebetalte velfærdsmodel, vi allerede har. Vi sparer jo netop op ved at betale skat hele livet.”

Du kan høre socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen præsentere forslaget i dette interview:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet