Nyhedsartikel

Fem gymnasiedrenge rangerede 200 piger: Nu skal de sige undskyld

Katrine Volsing, Camilla Wilhardt Boesen

Fredag skal fem drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding sige undskyld, efter de har rangeret 200 1.g-piger på listerne ‘Toppen af poppen’, ‘Direkte til Britta-hjørnet’, ‘Kunne smash’, ‘Ellers tak du’ og ‘Vil heller skærer pikken’.

Det har rektor Per Møller besluttet.

”Det handler om at sætte sig i den andens sted. Der er mere i det end bare at sige undskyld,” siger Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

Katja Antonina er 17 år og er en af de 1.g-piger, der havnede på listerne.

Hun synes, at en undskyldning er det mindste, de kan gøre.

”Jeg havde det ubehageligt med det, for jeg har selv rigtig tit været usikker på mit udseende, og det er jeg også sikker på, at andre piger har. Så jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det et en del af kulturen på et gymnasie, at vi dømmer hinanden ud fra udseende,” siger Katja Antonina til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Katja Antonina i Radio4 Morgen her:

Drengene skal undskylde ved en undskyldningsseance fredag, hvor de berørte piger og deres klasser samles.

Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, fortæller, at det har taget nogle dage at finde frem til den rette løsning.

”Vi har virkelig tænkt os om, hvordan vi kan komme igennem denne udfordring. At sætte sig ned og tale om tingene er meget sværere end at vende hinanden ryggen, så det er det, vi forsøger her til morgen. At bygge bro,” siger Per Møller til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med rektor Per Møller i Radio4 Morgen her: 

I sidste uge blev drengene hjemsendt i fem dage, og efterfølgende har flere end 3.000 skrevet under på, at de mener, at de fem drenge bør bortvises permanent fra skolen, men løsningen bliver en undskyldningsseance, som finder sted fredag, forklarer rektor Per Møller.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet