Nyhedsartikel

Fem gymnasiedrenge rangerede 200 piger: Nu skal de sige undskyld

Katrine Volsing, Camilla Wilhardt Boesen

Fredag skal fem drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding sige undskyld, efter de har rangeret 200 1.g-piger på listerne ‘Toppen af poppen’, ‘Direkte til Britta-hjørnet’, ‘Kunne smash’, ‘Ellers tak du’ og ‘Vil heller skærer pikken’.

Det har rektor Per Møller besluttet.

”Det handler om at sætte sig i den andens sted. Der er mere i det end bare at sige undskyld,” siger Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

Katja Antonina er 17 år og er en af de 1.g-piger, der havnede på listerne.

Hun synes, at en undskyldning er det mindste, de kan gøre.

”Jeg havde det ubehageligt med det, for jeg har selv rigtig tit været usikker på mit udseende, og det er jeg også sikker på, at andre piger har. Så jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det et en del af kulturen på et gymnasie, at vi dømmer hinanden ud fra udseende,” siger Katja Antonina til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Katja Antonina i Radio4 Morgen her:

Drengene skal undskylde ved en undskyldningsseance fredag, hvor de berørte piger og deres klasser samles.

Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, fortæller, at det har taget nogle dage at finde frem til den rette løsning.

”Vi har virkelig tænkt os om, hvordan vi kan komme igennem denne udfordring. At sætte sig ned og tale om tingene er meget sværere end at vende hinanden ryggen, så det er det, vi forsøger her til morgen. At bygge bro,” siger Per Møller til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med rektor Per Møller i Radio4 Morgen her: 

I sidste uge blev drengene hjemsendt i fem dage, og efterfølgende har flere end 3.000 skrevet under på, at de mener, at de fem drenge bør bortvises permanent fra skolen, men løsningen bliver en undskyldningsseance, som finder sted fredag, forklarer rektor Per Møller.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet