Nyhedsartikel

Fem gymnasiedrenge rangerede 200 piger: Nu skal de sige undskyld

Katrine Volsing, Camilla Wilhardt Boesen

Fredag skal fem drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding sige undskyld, efter de har rangeret 200 1.g-piger på listerne ‘Toppen af poppen’, ‘Direkte til Britta-hjørnet’, ‘Kunne smash’, ‘Ellers tak du’ og ‘Vil heller skærer pikken’.

Det har rektor Per Møller besluttet.

”Det handler om at sætte sig i den andens sted. Der er mere i det end bare at sige undskyld,” siger Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

Katja Antonina er 17 år og er en af de 1.g-piger, der havnede på listerne.

Hun synes, at en undskyldning er det mindste, de kan gøre.

”Jeg havde det ubehageligt med det, for jeg har selv rigtig tit været usikker på mit udseende, og det er jeg også sikker på, at andre piger har. Så jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det et en del af kulturen på et gymnasie, at vi dømmer hinanden ud fra udseende,” siger Katja Antonina til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Katja Antonina i Radio4 Morgen her:

Drengene skal undskylde ved en undskyldningsseance fredag, hvor de berørte piger og deres klasser samles.

Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, fortæller, at det har taget nogle dage at finde frem til den rette løsning.

”Vi har virkelig tænkt os om, hvordan vi kan komme igennem denne udfordring. At sætte sig ned og tale om tingene er meget sværere end at vende hinanden ryggen, så det er det, vi forsøger her til morgen. At bygge bro,” siger Per Møller til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med rektor Per Møller i Radio4 Morgen her: 

I sidste uge blev drengene hjemsendt i fem dage, og efterfølgende har flere end 3.000 skrevet under på, at de mener, at de fem drenge bør bortvises permanent fra skolen, men løsningen bliver en undskyldningsseance, som finder sted fredag, forklarer rektor Per Møller.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet