Nyhedsartikel

Fem gymnasiedrenge rangerede 200 piger: Nu skal de sige undskyld

Katrine Volsing, Camilla Wilhardt Boesen

Fredag skal fem drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding sige undskyld, efter de har rangeret 200 1.g-piger på listerne ‘Toppen af poppen’, ‘Direkte til Britta-hjørnet’, ‘Kunne smash’, ‘Ellers tak du’ og ‘Vil heller skærer pikken’.

Det har rektor Per Møller besluttet.

”Det handler om at sætte sig i den andens sted. Der er mere i det end bare at sige undskyld,” siger Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

Katja Antonina er 17 år og er en af de 1.g-piger, der havnede på listerne.

Hun synes, at en undskyldning er det mindste, de kan gøre.

”Jeg havde det ubehageligt med det, for jeg har selv rigtig tit været usikker på mit udseende, og det er jeg også sikker på, at andre piger har. Så jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det et en del af kulturen på et gymnasie, at vi dømmer hinanden ud fra udseende,” siger Katja Antonina til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Katja Antonina i Radio4 Morgen her:

Drengene skal undskylde ved en undskyldningsseance fredag, hvor de berørte piger og deres klasser samles.

Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, fortæller, at det har taget nogle dage at finde frem til den rette løsning.

”Vi har virkelig tænkt os om, hvordan vi kan komme igennem denne udfordring. At sætte sig ned og tale om tingene er meget sværere end at vende hinanden ryggen, så det er det, vi forsøger her til morgen. At bygge bro,” siger Per Møller til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med rektor Per Møller i Radio4 Morgen her: 

I sidste uge blev drengene hjemsendt i fem dage, og efterfølgende har flere end 3.000 skrevet under på, at de mener, at de fem drenge bør bortvises permanent fra skolen, men løsningen bliver en undskyldningsseance, som finder sted fredag, forklarer rektor Per Møller.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet