Festivaler aflyser på stribe: Folkemødet vil gennemføre

(ARKIV) Morten Østergaard fra Radikale Venstre holder partiledertale på Hovedscenen i Allinge på Bornholm under Folkemødet 2019, torsdag den 13. juni 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

5. maj 2021

En række af landets store festivaler måtte i går aflyse i kølvandet på den seneste politiske genåbningsaftale, men Folkemødet på Bornholm er stadig i fuld gang med planlægningen.

Fra d. 17. til den 19. juni regner arrangørerne bag Folkemødet at afholde begivenheden, der sidst, det løb af stablen – i 2019 – samlede over 100.000 besøgende til Bornholm.

“Det, vi har valgt at gøre, er, at lave et helt anderledes Folkemøde end vi plejer. Det vil være et begrænset antal deltagere, der kommer fysisk, og så har vi flyttet en del af aktiviteterne over på virtuelle platforme. Vi kommer til at lave et indhegnet område med fire sektioner, hvor der kan være 500 i hver – og så skal de sidde ned og opleve debatterne,” siger direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup.

Hør hele interviewet med direktør Camilla Laudrup her:

Som restriktionerne ser ud nu på det tidspunkt må festivaler, større koncerter og sportsarrangementer have op til 2000 deltagere opdelt i zoner med 200 i hver.

Grunden til, at Folkemødet dog kan omgå loftet på 200 i hver zone, er fordi, arrangørerne kræver, at alle deltagere sidder ned.

For Bornholms borgmester, Thomas Thors fra Socialdemokratiet, er det en meget glædelig nyhed, at Folkemødet bliver afholdt i år. Hvis ikke det var tilfældet, er han nemlig bange for, at det havde været Folkemødets død.

“Hvis det var blevet aflyst igen i år, så tror jeg, at Folkemødet var glædet ud af hukommelsen hos folk. Nu er det stadig sådan, at man savner det, og vi kan få en ordentlig omgang Folkemøde, selvom det bliver på noget andre betingelser,” siger borgmesteren.

Alle politiske partier i Folketinget har meldt deres ankomst og deltager med events på Folkemødets scener, hvoraf en af disse bliver live-streamet på folkemødet.dk. Partier repræsenteret i Folketinget holder partiledertaler på Folkemødets hovedscene.

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00