Nyhedsartikel

Flere borgere modtager flyere med falske coronainformationer

Flere borgere har modtaget flyers med falsk information om corona i deres postkasse. Af en flyer, der til forveksling minder om Sundhedsstyrelsens layout, fremgår det f.eks., at 26 procent af de førstegangsvaccinerede skulle have fået svære bivirkninger, og at 5 procent skulle være døde efter første stik. Det ville betyde at omkring 250.000 danskere skulle være døde siden første januar 2021. Det er faktuelt forkert.

Alligevel mener lytteren Michelle fra Køge, at budskabet i nogen grad er fornuftigt.

Hun er meget skeptisk overfor de tal, der kommer fra myndighederne. Hør hende i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Selvfølgelig skal man ikke sende en flyer ud, hvor der står at fem procent af befolkningen er døde af vaccinen, hvis det ikke passer, men det er et glimrende eksempel på, at vi kan ikke komme med noget konkret på hverken coronatal, dødstal eller vaccinetal, fordi de her tal kan manipuleres, som de kan,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

”Jeg kender ikke personligt dem, der spreder de her flyers. Men jeg kender deres holdninger. Og jeg ved også, at de – ligesom mig – er opmærksomme på, at coronatallene er misvisende. Både coronatal og dødstal. Man kan jo redigere og sætte tallene op og ned som man vil, og det fører jo til misinformation.”

Sundhedsstyrelsens respons på flyersne

Radio4 Morgen spurgte også kommunikationschef i Sundhedsstyrelsen, Eva Tolstrup Ziegler, om, hvor omfattende er problemet med falske flyers. Hør hendes svar her:

”Snakken om det er heldigvis større end det reelle problem.”

”Vi forsøger at håndtere de enkelte sager ved i nogle tilfælde at skride til politianmeldelse, men også ved at bearbejde de myter med fakta og sundhedsinformation.”

”Det kan være rigtig svært at følge med i informationen om corona. Men et godt sted at starte er, ved at være kritisk over for, hvem der er afsender og hvor man finder sin information henne. Og en god huskeregel er, at hvis afsenderen ikke træder ret tydeligt frem, så skal man nok finde sit fakta et andet sted.”

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet