Nyhedsartikel

Flere kommer til skade i trafikken, når valgplakater hænger i gaderne

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er farligere at færdes i trafikken under en valgkamp end normalt. Det viser en ny undersøgelse, som to studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) står bag.

Undersøgelsen viser, at bilister har en større risiko for at køre galt i de perioder, hvor valgplakaterne hænger tæt i byerne. Og det vil altså sige i disse uger.

Albert Skovgaard Bisgaard, som er studerende på Danmarks Tekniske Universitet og står bag undersøgelse og han fik ideen for under kommunalvalget sidste år.

“Jeg kørte på Frederiksbjerg lige da plakaterne kom op og var ved at køre galt og så tænkte jeg, at jeg kan ikke være den eneste, der bliver distraheret af dem,” siger  Albert Skovgaard Bisgaard.

I undersøgelsen har man kigget nærmere på trafikuheld i byer landet over de sidste 23 år – fra 1997 til 2019 – især i de tre uger op til folketingsvalg, hvor folketingspolitikere må hænge valgplakater op. Her har man regnet sig frem til, at særligt op til folketingsvalg er der er cirka et halvt uheld ekstra per dag inden for byzonerne.

Der er blandt andet taget højde for ting som: ulykker, der skyldes flere trafikanter på vejene i ferietid. Alkoholpåvirkning. Medicinpåvirkning. Dårligt vejr. Og strækninger, hvor der er ingen eller få valgplakater på.

To af dem, der bliver generet af plakaterne i byen, er Hans Christian Röt og Helle Juelsen.

“Jeg føler, det er svært at svært at se budskabet på plakaterne og så har jeg lyst til at stoppe, men det går jo ikke,” siger Hans Christian Röt.

“Det er så mange af dem at de næsten skjuler vejskiltene og man kan ikke lade være med at kigge efter plakaterne,” siger Helle Juelsen.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet