Nyhedsartikel

Flere kommer til skade i trafikken, når valgplakater hænger i gaderne

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er farligere at færdes i trafikken under en valgkamp end normalt. Det viser en ny undersøgelse, som to studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) står bag.

Undersøgelsen viser, at bilister har en større risiko for at køre galt i de perioder, hvor valgplakaterne hænger tæt i byerne. Og det vil altså sige i disse uger.

Albert Skovgaard Bisgaard, som er studerende på Danmarks Tekniske Universitet og står bag undersøgelse og han fik ideen for under kommunalvalget sidste år.

“Jeg kørte på Frederiksbjerg lige da plakaterne kom op og var ved at køre galt og så tænkte jeg, at jeg kan ikke være den eneste, der bliver distraheret af dem,” siger  Albert Skovgaard Bisgaard.

I undersøgelsen har man kigget nærmere på trafikuheld i byer landet over de sidste 23 år – fra 1997 til 2019 – især i de tre uger op til folketingsvalg, hvor folketingspolitikere må hænge valgplakater op. Her har man regnet sig frem til, at særligt op til folketingsvalg er der er cirka et halvt uheld ekstra per dag inden for byzonerne.

Der er blandt andet taget højde for ting som: ulykker, der skyldes flere trafikanter på vejene i ferietid. Alkoholpåvirkning. Medicinpåvirkning. Dårligt vejr. Og strækninger, hvor der er ingen eller få valgplakater på.

To af dem, der bliver generet af plakaterne i byen, er Hans Christian Röt og Helle Juelsen.

“Jeg føler, det er svært at svært at se budskabet på plakaterne og så har jeg lyst til at stoppe, men det går jo ikke,” siger Hans Christian Röt.

“Det er så mange af dem at de næsten skjuler vejskiltene og man kan ikke lade være med at kigge efter plakaterne,” siger Helle Juelsen.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet