Nyhedsartikel

Flere kommer til skade i trafikken, når valgplakater hænger i gaderne

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er farligere at færdes i trafikken under en valgkamp end normalt. Det viser en ny undersøgelse, som to studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) står bag.

Undersøgelsen viser, at bilister har en større risiko for at køre galt i de perioder, hvor valgplakaterne hænger tæt i byerne. Og det vil altså sige i disse uger.

Albert Skovgaard Bisgaard, som er studerende på Danmarks Tekniske Universitet og står bag undersøgelse og han fik ideen for under kommunalvalget sidste år.

“Jeg kørte på Frederiksbjerg lige da plakaterne kom op og var ved at køre galt og så tænkte jeg, at jeg kan ikke være den eneste, der bliver distraheret af dem,” siger  Albert Skovgaard Bisgaard.

I undersøgelsen har man kigget nærmere på trafikuheld i byer landet over de sidste 23 år – fra 1997 til 2019 – især i de tre uger op til folketingsvalg, hvor folketingspolitikere må hænge valgplakater op. Her har man regnet sig frem til, at særligt op til folketingsvalg er der er cirka et halvt uheld ekstra per dag inden for byzonerne.

Der er blandt andet taget højde for ting som: ulykker, der skyldes flere trafikanter på vejene i ferietid. Alkoholpåvirkning. Medicinpåvirkning. Dårligt vejr. Og strækninger, hvor der er ingen eller få valgplakater på.

To af dem, der bliver generet af plakaterne i byen, er Hans Christian Röt og Helle Juelsen.

“Jeg føler, det er svært at svært at se budskabet på plakaterne og så har jeg lyst til at stoppe, men det går jo ikke,” siger Hans Christian Röt.

“Det er så mange af dem at de næsten skjuler vejskiltene og man kan ikke lade være med at kigge efter plakaterne,” siger Helle Juelsen.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet