Nyhedsartikel

Flere og flere børnehavebørn bliver sendt tidligt i SFO

Mikkel Juul

Flere og flere kommuner benytter sig af at sende børnehavebørn til tidlig start i SFO på den skole, hvor de skal starte efter sommerferien. Det kaldes forårs-SFO.

Derfor kalder SF og Enhedslisten nu børne og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, i samråd.

Ifølge en undersøgelse fra pædagogernes fagforening BUPLs sender 2 ud af 3 kommuner børnehavebørnene i SFO allerede om foråret.

”Der er flere og flere børn, der starter deres skoleliv i det tidlige forår. Det er et problem, fordi pengene ikke følger med. Det er blevet til en ren og skær spareøvelse,” siger Lars Søgaard Jensen, der medlem af BUPL’s forretningsudvalg.

Ifølge ham er årsagen til, at flere og flere kommuner sender børnehavebørn i forårs-SFO, at det er billigere have børn i SFO end i børnehave, fordi der er færre voksne per barn.

Men med loven om minimumsnormeringer skal der senest fra 2024 være én voksen til seks børn i alle børnehaver.

Derfor mener både Enhedslisten og SF, at minimumsnormeringerne også skal gælde i forårs-SFO.

”Det er økonomiske hensyn, der gør sig gældende ude i kommunerne,” siger børne- og undervisningsordfører hos Enhedslisten Jakob Sølvhøj.

”Vi er nødt til at sige, at børnene har krav på flere voksne, også selvom man flytter dem fra børnehaven og over i SFO,” fortsætter han.

BUPL anslår, at kommunerne samlet set årligt sparer i omegnen af 200 millioner kroner på at sende børnene i forårs-SFO.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil har ikke haft mulighed for at stille op til interview.

Radio4 Morgen talte med Jane Hübertz Frederiksen, der er forsker og mor til to børn på 6 og 9 år. Hun har selv prøvet at sende sine børn i forårs-SFO. Hør hendes historie herunder:

 

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet