Nyhedsartikel

Flere og flere børnehavebørn bliver sendt tidligt i SFO

Mikkel Juul

Flere og flere kommuner benytter sig af at sende børnehavebørn til tidlig start i SFO på den skole, hvor de skal starte efter sommerferien. Det kaldes forårs-SFO.

Derfor kalder SF og Enhedslisten nu børne og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, i samråd.

Ifølge en undersøgelse fra pædagogernes fagforening BUPLs sender 2 ud af 3 kommuner børnehavebørnene i SFO allerede om foråret.

”Der er flere og flere børn, der starter deres skoleliv i det tidlige forår. Det er et problem, fordi pengene ikke følger med. Det er blevet til en ren og skær spareøvelse,” siger Lars Søgaard Jensen, der medlem af BUPL’s forretningsudvalg.

Ifølge ham er årsagen til, at flere og flere kommuner sender børnehavebørn i forårs-SFO, at det er billigere have børn i SFO end i børnehave, fordi der er færre voksne per barn.

Men med loven om minimumsnormeringer skal der senest fra 2024 være én voksen til seks børn i alle børnehaver.

Derfor mener både Enhedslisten og SF, at minimumsnormeringerne også skal gælde i forårs-SFO.

”Det er økonomiske hensyn, der gør sig gældende ude i kommunerne,” siger børne- og undervisningsordfører hos Enhedslisten Jakob Sølvhøj.

”Vi er nødt til at sige, at børnene har krav på flere voksne, også selvom man flytter dem fra børnehaven og over i SFO,” fortsætter han.

BUPL anslår, at kommunerne samlet set årligt sparer i omegnen af 200 millioner kroner på at sende børnene i forårs-SFO.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil har ikke haft mulighed for at stille op til interview.

Radio4 Morgen talte med Jane Hübertz Frederiksen, der er forsker og mor til to børn på 6 og 9 år. Hun har selv prøvet at sende sine børn i forårs-SFO. Hør hendes historie herunder:

 

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet