Nyhedsartikel

Flere og flere børnehavebørn bliver sendt tidligt i SFO

Mikkel Juul

Flere og flere kommuner benytter sig af at sende børnehavebørn til tidlig start i SFO på den skole, hvor de skal starte efter sommerferien. Det kaldes forårs-SFO.

Derfor kalder SF og Enhedslisten nu børne og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, i samråd.

Ifølge en undersøgelse fra pædagogernes fagforening BUPLs sender 2 ud af 3 kommuner børnehavebørnene i SFO allerede om foråret.

”Der er flere og flere børn, der starter deres skoleliv i det tidlige forår. Det er et problem, fordi pengene ikke følger med. Det er blevet til en ren og skær spareøvelse,” siger Lars Søgaard Jensen, der medlem af BUPL’s forretningsudvalg.

Ifølge ham er årsagen til, at flere og flere kommuner sender børnehavebørn i forårs-SFO, at det er billigere have børn i SFO end i børnehave, fordi der er færre voksne per barn.

Men med loven om minimumsnormeringer skal der senest fra 2024 være én voksen til seks børn i alle børnehaver.

Derfor mener både Enhedslisten og SF, at minimumsnormeringerne også skal gælde i forårs-SFO.

”Det er økonomiske hensyn, der gør sig gældende ude i kommunerne,” siger børne- og undervisningsordfører hos Enhedslisten Jakob Sølvhøj.

”Vi er nødt til at sige, at børnene har krav på flere voksne, også selvom man flytter dem fra børnehaven og over i SFO,” fortsætter han.

BUPL anslår, at kommunerne samlet set årligt sparer i omegnen af 200 millioner kroner på at sende børnene i forårs-SFO.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil har ikke haft mulighed for at stille op til interview.

Radio4 Morgen talte med Jane Hübertz Frederiksen, der er forsker og mor til to børn på 6 og 9 år. Hun har selv prøvet at sende sine børn i forårs-SFO. Hør hendes historie herunder:

 

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet