Nyhedsartikel

Flere organisationer vil have gratis skolemad

Gustav Pors Olesen og Magnus Bang

På landets folkeskoler møder børnene i disse dage ind efter sommerferien.

Det betyder, at forældre igen skal bruge tid på at smøre leverpostejmadder til madpakken – men det kan måske være slut.

Danske Skoleelever, Danmarks Lærerforening og Danske Skoleledere ønsker nemlig at indføre obligatorisk og gratis skolemad.

”Vi er optaget af, at alle børn har god mulighed for at følge med i undervisningen, og der har en god kost helt sikkert en påvirkning.”

Sådan lyder det fra Regitze Flannov, som er formand undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Den udlægning deler Marie Holt Hermansen, formand for Danske Skoleelever.

”Vi støtter forslaget om gratis skolemad fordi det giver bedre mulighed for læring, mindsker uligheden og skaber nogle sunde vaner.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

Ifølge tænketanken Cevea vil det koste i omegnen af 2,2 mia. kr. om året at indføre offentligt betalt skolemad i alle danske folkeskoler.

Men den pris afskrækker ikke umiddelbart Kost og Ernæringsforbundet. Formand Ghita Parry mener, at det er alle pengene værd.

”Det er det værd, men jeg er også bevidst om, at vi skal have en realistisk tilgang til det. Derfor foreslår vi, at man indfører en forsøgsordning på finansloven, så vi kan måle effekterne.”

Du kan høre hele interviewet med Ghita Parry her:

 

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet