Nyhedsartikel

Flere organisationer vil have gratis skolemad

Gustav Pors Olesen og Magnus Bang

På landets folkeskoler møder børnene i disse dage ind efter sommerferien.

Det betyder, at forældre igen skal bruge tid på at smøre leverpostejmadder til madpakken – men det kan måske være slut.

Danske Skoleelever, Danmarks Lærerforening og Danske Skoleledere ønsker nemlig at indføre obligatorisk og gratis skolemad.

”Vi er optaget af, at alle børn har god mulighed for at følge med i undervisningen, og der har en god kost helt sikkert en påvirkning.”

Sådan lyder det fra Regitze Flannov, som er formand undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Den udlægning deler Marie Holt Hermansen, formand for Danske Skoleelever.

”Vi støtter forslaget om gratis skolemad fordi det giver bedre mulighed for læring, mindsker uligheden og skaber nogle sunde vaner.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

Ifølge tænketanken Cevea vil det koste i omegnen af 2,2 mia. kr. om året at indføre offentligt betalt skolemad i alle danske folkeskoler.

Men den pris afskrækker ikke umiddelbart Kost og Ernæringsforbundet. Formand Ghita Parry mener, at det er alle pengene værd.

”Det er det værd, men jeg er også bevidst om, at vi skal have en realistisk tilgang til det. Derfor foreslår vi, at man indfører en forsøgsordning på finansloven, så vi kan måle effekterne.”

Du kan høre hele interviewet med Ghita Parry her:

 

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet