Nyhedsartikel

Flere organisationer vil have gratis skolemad

Gustav Pors Olesen og Magnus Bang

På landets folkeskoler møder børnene i disse dage ind efter sommerferien.

Det betyder, at forældre igen skal bruge tid på at smøre leverpostejmadder til madpakken – men det kan måske være slut.

Danske Skoleelever, Danmarks Lærerforening og Danske Skoleledere ønsker nemlig at indføre obligatorisk og gratis skolemad.

”Vi er optaget af, at alle børn har god mulighed for at følge med i undervisningen, og der har en god kost helt sikkert en påvirkning.”

Sådan lyder det fra Regitze Flannov, som er formand undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Den udlægning deler Marie Holt Hermansen, formand for Danske Skoleelever.

”Vi støtter forslaget om gratis skolemad fordi det giver bedre mulighed for læring, mindsker uligheden og skaber nogle sunde vaner.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

Ifølge tænketanken Cevea vil det koste i omegnen af 2,2 mia. kr. om året at indføre offentligt betalt skolemad i alle danske folkeskoler.

Men den pris afskrækker ikke umiddelbart Kost og Ernæringsforbundet. Formand Ghita Parry mener, at det er alle pengene værd.

”Det er det værd, men jeg er også bevidst om, at vi skal have en realistisk tilgang til det. Derfor foreslår vi, at man indfører en forsøgsordning på finansloven, så vi kan måle effekterne.”

Du kan høre hele interviewet med Ghita Parry her:

 

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet