Flygtninge-bog samler tusinder ind til familiesammenføringer

Skrevet af

11. december 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De Uledsagedes Rejsehold har – blandt andet ved hjælp af en ny bog – samlet godt en million kroner ind til at genforene familiemedlemmer med herboende flygtninge.

Det er bogen ’De Uledsagedes Bog: Ti Beretninger fra Børn og Unge på Flugt’ skrevet af Mads Nygaard og Michael Graversen, der muliggør en række familiesammenføringer på dansk jord. Ved køb af bogen går overskuddet nemlig ubeskåret til at betale for familiemedlemmernes nødvendige transport til Danmark.

Alene i år har køb af bogen resulteret i, at 100.000 kroner er blevet overført til De Uledsagedes Rejseholds konto, og for det beløb har Rejseholdet betalt transportomkostninger for familiemedlemmer i 15 familier. I alt har De Uledsagedes Rejsehold siden 2016 indsamlet godt 1 million kroner og genforenet 51 familier, der er godkendt til familiesammenføring.

Det oplyser Mads Nygaard til Radio4.

 

Forfatterne – her Mads Nygaard – har skrevet boget frivilligt og dermed sender de mange tusinder kroner videre til familiesammenføringer. Foto: Privatfoto.

Tidligere var det den danske stat, der betalte for transport af familiemedlemmer til herboende flygtninge, når de var blevet godkendt til familiesammenføring. Det ændrede sig i 2016 – og siden da har De Uledsagedes Rejsehold hjulpet uledsagede flygtningebørn med at finansiere transport af deres familiemedlemmer til Danmark.

Det er et initiativ, der får ros af Radikale Venstre. Men partiet mener dog ikke, at det er en opgave, der skal afhænge af private rejsehold. Fremadrettet vil partiet have ændret reglerne, så staten igen finansierer transport til Danmark for familiemedlemmer, der er godkendt til familiesammenføring med herboende flygtninge.

Vi har været imod reglerne hele tiden. Vi synes, det er at sparke nedad på nogle svage mennesker, der har rigeligt med udfordringer i forvejen” – siger udlændingeordfører i Radikale Venstre, Andreas Steenberg.

Udlændingeordfører i Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard langer dog ud efter Radikale Venstre.

Det er klassisk radikalt, at skatteyderne skal betale for det hele, når det gælder udlændinge og deres familiesammenføringer – men de fortæller aldrig, hvor de skal få pengene fra. Hvorfor i alverden skulle skatteyderne gide betale for, at vi få flere udlændinge til Danmark.” siger udlændinge ordfører Pia Kjærsgaard og understreger, at De Radikales ønske om at ændre reglerne er en ”rigtig dårlig idé”.

Udlændingeordfører Andreas Steenberg fra Radikale Venstre holder dog fast i, at reglerne på området skal ændres:

Jeg tror ikke, at det her initiativ får den store effekt på hvor mange flygtninge, der kommer hertil. Det er forkert, at børn, som jeg mener man er indtil man fylder 18 år, skal have den byrde på sig, at de skal kunne finde penge til at være sammen med deres forældre. Det er en rettighed de har (til at blive familiesammenført red.), og den skal vi hjælpe dem med.” siger udlændingeordfører Andreas Steenberg (R).

Radikale Venstre vil nu afsøge mulighederne for at få reglerne ændret, så staten fremover betaler for transporten af familiemedlemmer i forbindelse med familiesammenføringer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00