Nyhedsartikel

FOA formand afviser at hun skal overtage Lizette Risgaards formandspost

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Spekulationerne om, hvem der skal være ny formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), er gået i gang, efter at Lizette Risgaard i dag har meddelt, at hun trækker sig fra formandsposten efter anklager om krænkelser og upassende adfærd.

En af dem, der måske kunne komme på tale, er Mona Striib, der er formand for FOA med 173.000 medlemmer. Et af de store forbund under FH. Hun afviser at hun går efter posten, og siger der først skal være en ekstraordinær kongres i FH, og at en advokatundersøgelse skal afdække, hvad der er sket.

Den er lige startet, oplyser den fungerende formand i FH, Morten Skov Christiansen.

Flere af de store forbund under FH siger, at det er vigtigt, at advokatundersøgelsen kører videre, så det bliver afdækket, hvad der er sket, og om der er sket svigt i systemet, understreger Mona Striib fra FOA. Hun siger, at alle er rystede over sagen.

Hør mere i nyhederne – vi følger sagen løbende:

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet