Fodboldfans om manglende genåbning: De må jo have mistillid til os

AC Horsens fans på plads til 3F Superliga-kampen mellem AC Horsens og Brøndby IF på Casa Arena i Horsens, d. 20/12 2020.

Skrevet af

25. marts 2021

Stor utilfredshed ulmer blandt danske fodboldfans, fordi der stadig ikke er en klar plan for at få tilskuere tilbage på stadion. Socialdemokratiets kulturordfører forsikrer om, at der nok skal komme en plan, men der er brug for mere viden.

I genåbningsplanen står der, at regeringen nedsætter en ‘hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der sammen med relevante myndigheder skal komme med forslag i midten af april til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt’.

Men det er ikke godt nok, mener Christian Kokholm Rothmann, der er formand for interesseorganisationen Danske Fodbold Fans.

“Vi synes det er utrolig ærgerligt, når de danske klubber rent faktisk har lagt meget energi i at finde løsninger på, hvordan vi kan få så mange fans på stadion som muligt, imens det stadig er sundhedsmæssigt forsvarligt”.

“Allerede i foråret beviste superligaklubberne, at det godt kunne lade sig gøre at afvikle kampe uden, at der kunne spores smittestigninger som følge af dem. Det er en ekstra svær pille at sluge, når der tilsyneladende ikke er tillid til os,  og når arbejdet, der er lagt i det, ikke bliver honoreret,” siger han.

I en rapport fra Statens Serum Institut vurderes det, at der vil være en lav smitterisiko for smittespredning ved i første omgang at åbne for 500 siddende tilskuere til udendørs sportsbegivenheder med krav om test og afstand.

Men alligevel vil Regeringen hellere vente til, at man kan give de danske fodboldfans en fuldbyrdet, gennemarbejdet plan for genåbningen af stadionerne, og mener ikke, det har noget med manglende tillid at gøre.

“Vi kunne da godt lukke 500 tilskuere ind til kampe lige nu. Men det, fodbolden for os at se har brug for, er jo en langsigtet plan. Vi har lige nu ikke den viden, der skal til for at kunne lave sådan en plan. Når arbejdsgruppen fremlægger deres arbejde i midten april, kommer vi til at lægge en større plan for de store kulturarrangementer – deriblandt fodboldkampene,” siger kulturordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær.

 

Afspiller nu

DET BLÅ HJØRNE

07:05
08:00