Nyhedsartikel

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen.

Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen nogle steder ned på 12 grader.

Og det kan skoleleder Andreas Elkjær ikke acceptere.

”Det er nødvendigt at opretholde en vis temperatur, det må vi bare indse. Hvis ikke der er ordentligt varmt, så kan eleverne ikke lære noget, og så er det ligegyldigt at gå i skole. Det her er ikke en beslutning som er endegyldig, men vi gør det på baggrund af nogle erfaringer.”

Men beslutningen falder ikke god jord hos Cecilie Ravnborg som har to børn på Espergærde skole.

”Det er super utilfredsstillende. Et dårligt indeklima gør også, at eleverne har svært ved at tage imod den indlæring, de skal modtage.”

Du kan høre mere om hvorfor Andreas Elkjær har valgt temperaturen over indeklimaet her:

Også fra politisk hold møder beslutning fra Espergærde Skole kritik. Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, mener ikke, at skolen behøver at træffe et valg.

”Vores medarbejdere som har forstand på det her, de siger, at man godt kan have en temperatur på 19 grader og have god ventilation. Jeg forstår slet ikke, hvad det er for en prioritering, at han er i gang med.”

Samme forståelse af problemet har også Danske Skoleelever. Det siger formand, Marie Holt Hermansen.

”Det er ikke noget som eleverne skal forholde sig til. Det er skolens opgave er at sikre god undervisning, og den kan man ikke få, hvis man fryser, eller hvis der er dårligt indeklima.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet