Nyhedsartikel

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen.

Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen nogle steder ned på 12 grader.

Og det kan skoleleder Andreas Elkjær ikke acceptere.

”Det er nødvendigt at opretholde en vis temperatur, det må vi bare indse. Hvis ikke der er ordentligt varmt, så kan eleverne ikke lære noget, og så er det ligegyldigt at gå i skole. Det her er ikke en beslutning som er endegyldig, men vi gør det på baggrund af nogle erfaringer.”

Men beslutningen falder ikke god jord hos Cecilie Ravnborg som har to børn på Espergærde skole.

”Det er super utilfredsstillende. Et dårligt indeklima gør også, at eleverne har svært ved at tage imod den indlæring, de skal modtage.”

Du kan høre mere om hvorfor Andreas Elkjær har valgt temperaturen over indeklimaet her:

Også fra politisk hold møder beslutning fra Espergærde Skole kritik. Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, mener ikke, at skolen behøver at træffe et valg.

”Vores medarbejdere som har forstand på det her, de siger, at man godt kan have en temperatur på 19 grader og have god ventilation. Jeg forstår slet ikke, hvad det er for en prioritering, at han er i gang med.”

Samme forståelse af problemet har også Danske Skoleelever. Det siger formand, Marie Holt Hermansen.

”Det er ikke noget som eleverne skal forholde sig til. Det er skolens opgave er at sikre god undervisning, og den kan man ikke få, hvis man fryser, eller hvis der er dårligt indeklima.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet