Nyhedsartikel

Forslag om forbud mod russiske turister møder kritik

Gustav Pors Olesen

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU.

Det mener Kim Valentin, der er Venstres EU- og Europaordfører.

Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000.

”Det giver mening i forhold til russiske turister, men jeg er bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland.”

Du kan høre hele interview med Daria Wagner her:

Meldingen kommer efter den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj har foreslået at russiske statsborgere, ikke skal kunne opholde sig i vestlige lande, så længe Vladimir Putin og Rusland fører krig i Ukraine.

Ifølge medlem af landsledelsen Dansk-Russisk Forening, Carl Erik Foverskov, mindsker forslaget muligheden for at påvirke russerne.

”Når russere rejser til Danmark, kan vi oplyse dem om, hvor tåbeligt og forbryderisk deres styre er, og det kan vi ikke, hvis de ikke må komme ind i landet.”

Du kan høre hele interviewet med Carl Erik Foverskov her:

Udenrigsminister Jeppe Kofod er positiv overfor forslaget, og hilser alle sanktionsmuligheder velkomne. Samtidigt understreger han, at Danmark ikke egenhændigt kan lukke for russiske turister, men at forslaget skal behandles i EU.

Også Venstres EU- og Europaordfører, Kim Valentin mener, at Danmark bør støtte forslaget.

”Det skal være en del af sanktionspakken, at russiske turister ikke kan komme ind i Danmark og EU. Det er helt naturligt, at den enkelte russer skal mærke hvordan deres leder agerer på vegne af landet.”

Du kan høre hele interviewet med Kim Valentin her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet