Nyhedsartikel

Forslag om forbud mod russiske turister møder kritik

Gustav Pors Olesen

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU.

Det mener Kim Valentin, der er Venstres EU- og Europaordfører.

Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000.

”Det giver mening i forhold til russiske turister, men jeg er bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland.”

Du kan høre hele interview med Daria Wagner her:

Meldingen kommer efter den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj har foreslået at russiske statsborgere, ikke skal kunne opholde sig i vestlige lande, så længe Vladimir Putin og Rusland fører krig i Ukraine.

Ifølge medlem af landsledelsen Dansk-Russisk Forening, Carl Erik Foverskov, mindsker forslaget muligheden for at påvirke russerne.

”Når russere rejser til Danmark, kan vi oplyse dem om, hvor tåbeligt og forbryderisk deres styre er, og det kan vi ikke, hvis de ikke må komme ind i landet.”

Du kan høre hele interviewet med Carl Erik Foverskov her:

Udenrigsminister Jeppe Kofod er positiv overfor forslaget, og hilser alle sanktionsmuligheder velkomne. Samtidigt understreger han, at Danmark ikke egenhændigt kan lukke for russiske turister, men at forslaget skal behandles i EU.

Også Venstres EU- og Europaordfører, Kim Valentin mener, at Danmark bør støtte forslaget.

”Det skal være en del af sanktionspakken, at russiske turister ikke kan komme ind i Danmark og EU. Det er helt naturligt, at den enkelte russer skal mærke hvordan deres leder agerer på vegne af landet.”

Du kan høre hele interviewet med Kim Valentin her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet