Nyhedsartikel

Forslag om forbud mod russiske turister møder kritik

Gustav Pors Olesen

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU.

Det mener Kim Valentin, der er Venstres EU- og Europaordfører.

Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000.

”Det giver mening i forhold til russiske turister, men jeg er bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland.”

Du kan høre hele interview med Daria Wagner her:

Meldingen kommer efter den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj har foreslået at russiske statsborgere, ikke skal kunne opholde sig i vestlige lande, så længe Vladimir Putin og Rusland fører krig i Ukraine.

Ifølge medlem af landsledelsen Dansk-Russisk Forening, Carl Erik Foverskov, mindsker forslaget muligheden for at påvirke russerne.

”Når russere rejser til Danmark, kan vi oplyse dem om, hvor tåbeligt og forbryderisk deres styre er, og det kan vi ikke, hvis de ikke må komme ind i landet.”

Du kan høre hele interviewet med Carl Erik Foverskov her:

Udenrigsminister Jeppe Kofod er positiv overfor forslaget, og hilser alle sanktionsmuligheder velkomne. Samtidigt understreger han, at Danmark ikke egenhændigt kan lukke for russiske turister, men at forslaget skal behandles i EU.

Også Venstres EU- og Europaordfører, Kim Valentin mener, at Danmark bør støtte forslaget.

”Det skal være en del af sanktionspakken, at russiske turister ikke kan komme ind i Danmark og EU. Det er helt naturligt, at den enkelte russer skal mærke hvordan deres leder agerer på vegne af landet.”

Du kan høre hele interviewet med Kim Valentin her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet