Nyhedsartikel

Forslag om forbud mod russiske turister møder kritik

Gustav Pors Olesen

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU.

Det mener Kim Valentin, der er Venstres EU- og Europaordfører.

Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000.

”Det giver mening i forhold til russiske turister, men jeg er bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland.”

Du kan høre hele interview med Daria Wagner her:

Meldingen kommer efter den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj har foreslået at russiske statsborgere, ikke skal kunne opholde sig i vestlige lande, så længe Vladimir Putin og Rusland fører krig i Ukraine.

Ifølge medlem af landsledelsen Dansk-Russisk Forening, Carl Erik Foverskov, mindsker forslaget muligheden for at påvirke russerne.

”Når russere rejser til Danmark, kan vi oplyse dem om, hvor tåbeligt og forbryderisk deres styre er, og det kan vi ikke, hvis de ikke må komme ind i landet.”

Du kan høre hele interviewet med Carl Erik Foverskov her:

Udenrigsminister Jeppe Kofod er positiv overfor forslaget, og hilser alle sanktionsmuligheder velkomne. Samtidigt understreger han, at Danmark ikke egenhændigt kan lukke for russiske turister, men at forslaget skal behandles i EU.

Også Venstres EU- og Europaordfører, Kim Valentin mener, at Danmark bør støtte forslaget.

”Det skal være en del af sanktionspakken, at russiske turister ikke kan komme ind i Danmark og EU. Det er helt naturligt, at den enkelte russer skal mærke hvordan deres leder agerer på vegne af landet.”

Du kan høre hele interviewet med Kim Valentin her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet