Nyhedsartikel

Fra i dag bliver det koldere på skoler og kontorer

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

Fra i dag kan der forekomme kolde næser og fingre på rådhuse, skoler og andre offentlige bygninger landet over.

Det bliver nemlig koldere. Fra i dag vil der nemlig være 19 grader indenfor.

Det sker, efter at regeringen, kommuner og regioner i september blev enige om at skrue ned for temperaturen i offentlige bygninger for at spare på energien.

Ifølge Jannie Moon Lindskov, der er direktør i Dansk Center for Undervisningsmiljø, så vil de køligere temperaturer få konsekvenser for nogle af landets elever.

“De elever, der bliver mest påvirket af de køligere temperaturer, vil opleve en anspændthed og stivhed i kroppen. Så man kan komme til at se flere elever, der har svært ved at sidde stille og koncentrere sig, fordi al den energi de normalt bruger på at lytte og samarbejde med klassekammeraterne, nu i højere grad vil bruges på at holde varmen”, fortæller hun.

Fordelen ved de køligere offentlige bygninger er dog ifølge Jannie Moon Lindskov, at der har været god tid til at forberede sig – blandt andet ude på skolerne.

“Det her er jo en god anledning til at kigge på, om man får integreret bevægelse ind i undervisningen og får skabt en mere varieret undervisning, så der ikke opstår for meget stilsiddende aktivitet. Derudover er det jo også en oplagt mulighed for eleverne også selv at lære at sætte fokus på temperatur- og indeklimaforhold for eksempel gennem elevrådet”, fortæller hun og peger også på, at effektiv udluftning og gennemtræk i frikvarterne kan gøre meget.

Du kan høre interview med Jannie Moon Lindskov her:

For statslige bygninger er det et krav at skrue ned til 19 grader, og for kommuner og regioner er der tale om en anbefaling.

Private virksomheder anbefales også at holde en indendørstemperatur på bare 19 grader.

En normal indendørstemperatur – og de flestes komforttemperatur – ligger på omkring 20-22 grader.

Læs også

30.11.22

SF lurer på at gå i regering – men ikke for enhver pris

SF-formand Pia Olsen Dyhr har skridt for skridt gjort SF klar til at komme i regering. Men prisen for at få adgang til ministerkontorerne kan blive for høj. Det går ganske godt for SF-formand Pia Olsen Dyhr i disse døgn. Hun er selvskreven som mødedeltager i de forhandlinger, der skal føre til en ny regering…

Læs mere
30.11.22

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer. Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg. Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer. ”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det…

Læs mere
29.11.22

Fysioterapeuter vil stoppe behandling af kronisk syge

Foreningen Danske Fysioterapeuter opfordrer alle sine medlemmer til ikke at behandle kronisk syge patienter i december. Det fremgår af et brev som er sendt til foreningens medlemmer, som Radio4 har set. Gruppen af kronisk syge patienter får typisk deres behandling hos fysioterapeuterne betalt af en pengepulje – og den er tom. Dermed får fysioterapeuterne ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet