Nyhedsartikel

Fra i dag bliver det koldere på skoler og kontorer

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

Fra i dag kan der forekomme kolde næser og fingre på rådhuse, skoler og andre offentlige bygninger landet over.

Det bliver nemlig koldere. Fra i dag vil der nemlig være 19 grader indenfor.

Det sker, efter at regeringen, kommuner og regioner i september blev enige om at skrue ned for temperaturen i offentlige bygninger for at spare på energien.

Ifølge Jannie Moon Lindskov, der er direktør i Dansk Center for Undervisningsmiljø, så vil de køligere temperaturer få konsekvenser for nogle af landets elever.

“De elever, der bliver mest påvirket af de køligere temperaturer, vil opleve en anspændthed og stivhed i kroppen. Så man kan komme til at se flere elever, der har svært ved at sidde stille og koncentrere sig, fordi al den energi de normalt bruger på at lytte og samarbejde med klassekammeraterne, nu i højere grad vil bruges på at holde varmen”, fortæller hun.

Fordelen ved de køligere offentlige bygninger er dog ifølge Jannie Moon Lindskov, at der har været god tid til at forberede sig – blandt andet ude på skolerne.

“Det her er jo en god anledning til at kigge på, om man får integreret bevægelse ind i undervisningen og får skabt en mere varieret undervisning, så der ikke opstår for meget stilsiddende aktivitet. Derudover er det jo også en oplagt mulighed for eleverne også selv at lære at sætte fokus på temperatur- og indeklimaforhold for eksempel gennem elevrådet”, fortæller hun og peger også på, at effektiv udluftning og gennemtræk i frikvarterne kan gøre meget.

Du kan høre interview med Jannie Moon Lindskov her:

For statslige bygninger er det et krav at skrue ned til 19 grader, og for kommuner og regioner er der tale om en anbefaling.

Private virksomheder anbefales også at holde en indendørstemperatur på bare 19 grader.

En normal indendørstemperatur – og de flestes komforttemperatur – ligger på omkring 20-22 grader.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet