Nyhedsartikel

Frafald på erhvervsskoler har kostet 13 milliarder

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

De elever, som starter på en erhvervsuddannelse, men ikke gennemfører den, har kostet samfundet 13 milliarder kroner i perioden 2015 til 2020. Det skriver Rigsrevisionen i en beretning.

En af de erhvervsskoler, som Rigsrevisionen har kigget særligt på, er Zealand Business College. Her lyder kritikken, at skolen ikke at har arbejdet med vejledninger for håndtering af fravær og opfølgning på elever med højt fravær.

Michael Kaas-Andersen er direktør på Zealand Business College, og han er ikke enig i den kritik, skolen modtager.

”Vi har siden erhvervsskolereformen i 2015 skullet få flere elever til at fuldføre en erhvervsuddannelse, og det er det, vi forsøger at gøre. Man skal huske, at det her ikke er et regneark – det er mennesker af kød og blod,” siger Michael Kaas-Andersen.

Rigsrevisionen finder i beretningen sammenhæng mellem de frafaldne elever og elever med højt fravær fra undervisningen, og derfor handler kritikken om skolens håndtering af fravær.

Men selvom fravær og frafald hænger sammen, peger Michael Kaas-Andersen på at en hårdere tone og hurtigere udsmidning kommer med en anden pris.

”Hvis vi smider dem ud hurtigere end nu, så er der færre, som fuldfører uddannelsen, og det er altså det, vi skal; at uddanne elever fra erhvervsuddannelser. Så ender vi med en række elever, som slet ingen uddannelse har.”

Du kan høre hele interviewet med Michael Kaas-Andersen her:


Ifølge Rigsrevisionens beretning er det kun 53 procent af de elever, som starter på en erhvervsuddannelse, der fuldfører den.

Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet