Nyhedsartikel

Frafald på erhvervsskoler har kostet 13 milliarder

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

De elever, som starter på en erhvervsuddannelse, men ikke gennemfører den, har kostet samfundet 13 milliarder kroner i perioden 2015 til 2020. Det skriver Rigsrevisionen i en beretning.

En af de erhvervsskoler, som Rigsrevisionen har kigget særligt på, er Zealand Business College. Her lyder kritikken, at skolen ikke at har arbejdet med vejledninger for håndtering af fravær og opfølgning på elever med højt fravær.

Michael Kaas-Andersen er direktør på Zealand Business College, og han er ikke enig i den kritik, skolen modtager.

”Vi har siden erhvervsskolereformen i 2015 skullet få flere elever til at fuldføre en erhvervsuddannelse, og det er det, vi forsøger at gøre. Man skal huske, at det her ikke er et regneark – det er mennesker af kød og blod,” siger Michael Kaas-Andersen.

Rigsrevisionen finder i beretningen sammenhæng mellem de frafaldne elever og elever med højt fravær fra undervisningen, og derfor handler kritikken om skolens håndtering af fravær.

Men selvom fravær og frafald hænger sammen, peger Michael Kaas-Andersen på at en hårdere tone og hurtigere udsmidning kommer med en anden pris.

”Hvis vi smider dem ud hurtigere end nu, så er der færre, som fuldfører uddannelsen, og det er altså det, vi skal; at uddanne elever fra erhvervsuddannelser. Så ender vi med en række elever, som slet ingen uddannelse har.”

Du kan høre hele interviewet med Michael Kaas-Andersen her:


Ifølge Rigsrevisionens beretning er det kun 53 procent af de elever, som starter på en erhvervsuddannelse, der fuldfører den.

Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet