Nyhedsartikel

Greenpeace svøber britisk premierministers palæ i sort stof

RITZAU
REDAKTION@RADIO4.DK
Olieprofit eller fremtiden? Det spørger Greenpeace Sunak om torsdag, hvor de har dækket hans palæ i stof.

Aktivister fra miljøorganisationen Greenpeace har torsdag svøbt Storbritanniens premierminister Rishis Sunaks private hjem i Yorkshire i 200 meter stof.

Det sker i en protest mod den britiske regerings energipolitik.

Det skriver den britiske afdeling af Greenpeace på det sociale medie X, der før hed Twitter.

Et billede, som gruppen har lagt op på X, viser to personer, der står foran Sunaks palæ med et banner.

Her står der: “Rishi Sunak – olieprofit eller vores fremtid?”.

I baggrunden ses palæet svøbt i sort stof. På taget sidder fire personer.

Baggrunden for aktionen er Sunaks opbakning til en større udvidelse af olie- og gasboring i Nordsøen. Her vil man give 100 nye olie- og gaslicenser ud for den skotske kyst.

Premierministeren befandt sig ikke på grunden, da aktionen begyndte.

Ifølge en talsperson for premierministerens kontor blev politiet tilkaldt.

– Vi undskylder ikke for den rette tilgang til at sikre vores energisikkerhed ved at bruge de ressourcer, vi har herhjemme, så vi aldrig skal være afhængige af aggressorer som Putin, når det handler om energi.

– Vi investerer også i vedvarende energi, og vores indsats understøtter tusindvis af britiske job, lyder det fra Downing Street 10 ifølge Sky News.

 

/ritzau/

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet