Nyhedsartikel

Gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå fravær

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Alt for mange gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå at få fravær. Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der kalder det et kæmpe problem.

Årsagen til, at eleverne får fravær, hvis de er hjemme på grund af coronavirus, er, at de ikke længere kan få nødundervisning derhjemme. Den mulighed forsvandt, da Covid-19 i september ikke længere blev anset som en samfundskritisk sygdom.

Men Selvom coronavirus igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, så er nødundervisning stadig ikke en mulighed for gymnasieeleverne.

Ifølge Alma Tynell, der er forkvinde og talsperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er det et problem, der optager eleverne.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede elever fra hele landet. Vi har elever, der lige nu tager i skole og bidrager til samfundssmitten. Det er enormt skadeligt,” siger hun.

Hør hele interviewet med Alma Tynell, forkvinde og talsperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, her:

Fraværet kan nemlig på sigt give eleverne store problemer.

“Man kan blive hevet til samtale, man kan blive truet med at blive frataget sin SU eller i sidste ende blive smidt ud af skolen. Vi har hørt historier fra elever, som er blevet hevet til samtale med en studievejleder på trods af, at deres fravær er coronarelateret. Så det er en begrundet frygt, der er blandt eleverne,” siger Alma Tynell.

Derfor mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning også, at muligheden for nødundervisning skal tilbage.

Hos regeringen er der forståelse for gymnasieelevernes bekymring. Men undervisningsordfører Jens Joel vil ikke konkret love, at der bliver gjort noget for eleverne.

“Vi diskuterer jo hele tiden, hvilke tiltag der er nødvendige. Det er nogle måneder siden, at vi nedklassificerede corona, så det ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Nu er vi selvfølgelig et andet sted, hvor vi er nødt til at lave nogle restriktioner,” siger han.

Hør hele interviewet med Jens Joel, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, her:

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet