Nyhedsartikel

Gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå fravær

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Alt for mange gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå at få fravær. Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der kalder det et kæmpe problem.

Årsagen til, at eleverne får fravær, hvis de er hjemme på grund af coronavirus, er, at de ikke længere kan få nødundervisning derhjemme. Den mulighed forsvandt, da Covid-19 i september ikke længere blev anset som en samfundskritisk sygdom.

Men Selvom coronavirus igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, så er nødundervisning stadig ikke en mulighed for gymnasieeleverne.

Ifølge Alma Tynell, der er forkvinde og talsperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er det et problem, der optager eleverne.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede elever fra hele landet. Vi har elever, der lige nu tager i skole og bidrager til samfundssmitten. Det er enormt skadeligt,” siger hun.

Hør hele interviewet med Alma Tynell, forkvinde og talsperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, her:

Fraværet kan nemlig på sigt give eleverne store problemer.

“Man kan blive hevet til samtale, man kan blive truet med at blive frataget sin SU eller i sidste ende blive smidt ud af skolen. Vi har hørt historier fra elever, som er blevet hevet til samtale med en studievejleder på trods af, at deres fravær er coronarelateret. Så det er en begrundet frygt, der er blandt eleverne,” siger Alma Tynell.

Derfor mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning også, at muligheden for nødundervisning skal tilbage.

Hos regeringen er der forståelse for gymnasieelevernes bekymring. Men undervisningsordfører Jens Joel vil ikke konkret love, at der bliver gjort noget for eleverne.

“Vi diskuterer jo hele tiden, hvilke tiltag der er nødvendige. Det er nogle måneder siden, at vi nedklassificerede corona, så det ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Nu er vi selvfølgelig et andet sted, hvor vi er nødt til at lave nogle restriktioner,” siger han.

Hør hele interviewet med Jens Joel, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, her:

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet