Nyhedsartikel

Gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå fravær

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Alt for mange gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå at få fravær. Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der kalder det et kæmpe problem.

Årsagen til, at eleverne får fravær, hvis de er hjemme på grund af coronavirus, er, at de ikke længere kan få nødundervisning derhjemme. Den mulighed forsvandt, da Covid-19 i september ikke længere blev anset som en samfundskritisk sygdom.

Men Selvom coronavirus igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, så er nødundervisning stadig ikke en mulighed for gymnasieeleverne.

Ifølge Alma Tynell, der er forkvinde og talsperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er det et problem, der optager eleverne.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede elever fra hele landet. Vi har elever, der lige nu tager i skole og bidrager til samfundssmitten. Det er enormt skadeligt,” siger hun.

Hør hele interviewet med Alma Tynell, forkvinde og talsperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, her:

Fraværet kan nemlig på sigt give eleverne store problemer.

“Man kan blive hevet til samtale, man kan blive truet med at blive frataget sin SU eller i sidste ende blive smidt ud af skolen. Vi har hørt historier fra elever, som er blevet hevet til samtale med en studievejleder på trods af, at deres fravær er coronarelateret. Så det er en begrundet frygt, der er blandt eleverne,” siger Alma Tynell.

Derfor mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning også, at muligheden for nødundervisning skal tilbage.

Hos regeringen er der forståelse for gymnasieelevernes bekymring. Men undervisningsordfører Jens Joel vil ikke konkret love, at der bliver gjort noget for eleverne.

“Vi diskuterer jo hele tiden, hvilke tiltag der er nødvendige. Det er nogle måneder siden, at vi nedklassificerede corona, så det ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Nu er vi selvfølgelig et andet sted, hvor vi er nødt til at lave nogle restriktioner,” siger han.

Hør hele interviewet med Jens Joel, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, her:

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet