Gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå fravær

RB PLUS Sparekrav koster 1000 gymnasielærere- - ARKIVFOTO 2010 af undervisning i gymnasieklasse- - Se RB 13/9 2016 09.22. Gymnasierne begynder et nyt skoleår med 1000 færre lærere grundet besparelser. Skolerne skal skære mere i 2017 - og det koster på kvaliteten, siger ekspert.(Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)

Skrevet af

16. december 2021

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Alt for mange gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå at få fravær. Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der kalder det et kæmpe problem.

Årsagen til, at eleverne får fravær, hvis de er hjemme på grund af coronavirus, er, at de ikke længere kan få nødundervisning derhjemme. Den mulighed forsvandt, da Covid-19 i september ikke længere blev anset som en samfundskritisk sygdom.

Men Selvom coronavirus igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, så er nødundervisning stadig ikke en mulighed for gymnasieeleverne.

Ifølge Alma Tynell, der er forkvinde og talsperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er det et problem, der optager eleverne.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede elever fra hele landet. Vi har elever, der lige nu tager i skole og bidrager til samfundssmitten. Det er enormt skadeligt,” siger hun.

Hør hele interviewet med Alma Tynell, forkvinde og talsperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, her:

Fraværet kan nemlig på sigt give eleverne store problemer.

“Man kan blive hevet til samtale, man kan blive truet med at blive frataget sin SU eller i sidste ende blive smidt ud af skolen. Vi har hørt historier fra elever, som er blevet hevet til samtale med en studievejleder på trods af, at deres fravær er coronarelateret. Så det er en begrundet frygt, der er blandt eleverne,” siger Alma Tynell.

Derfor mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning også, at muligheden for nødundervisning skal tilbage.

Hos regeringen er der forståelse for gymnasieelevernes bekymring. Men undervisningsordfører Jens Joel vil ikke konkret love, at der bliver gjort noget for eleverne.

“Vi diskuterer jo hele tiden, hvilke tiltag der er nødvendige. Det er nogle måneder siden, at vi nedklassificerede corona, så det ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Nu er vi selvfølgelig et andet sted, hvor vi er nødt til at lave nogle restriktioner,” siger han.

Hør hele interviewet med Jens Joel, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, her:

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

14:05
16:00