Nyhedsartikel

Gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå fravær

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Alt for mange gymnasieelever tager i skole med corona-symptomer for at undgå at få fravær. Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der kalder det et kæmpe problem.

Årsagen til, at eleverne får fravær, hvis de er hjemme på grund af coronavirus, er, at de ikke længere kan få nødundervisning derhjemme. Den mulighed forsvandt, da Covid-19 i september ikke længere blev anset som en samfundskritisk sygdom.

Men Selvom coronavirus igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, så er nødundervisning stadig ikke en mulighed for gymnasieeleverne.

Ifølge Alma Tynell, der er forkvinde og talsperson i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er det et problem, der optager eleverne.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede elever fra hele landet. Vi har elever, der lige nu tager i skole og bidrager til samfundssmitten. Det er enormt skadeligt,” siger hun.

Hør hele interviewet med Alma Tynell, forkvinde og talsperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, her:

Fraværet kan nemlig på sigt give eleverne store problemer.

“Man kan blive hevet til samtale, man kan blive truet med at blive frataget sin SU eller i sidste ende blive smidt ud af skolen. Vi har hørt historier fra elever, som er blevet hevet til samtale med en studievejleder på trods af, at deres fravær er coronarelateret. Så det er en begrundet frygt, der er blandt eleverne,” siger Alma Tynell.

Derfor mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning også, at muligheden for nødundervisning skal tilbage.

Hos regeringen er der forståelse for gymnasieelevernes bekymring. Men undervisningsordfører Jens Joel vil ikke konkret love, at der bliver gjort noget for eleverne.

“Vi diskuterer jo hele tiden, hvilke tiltag der er nødvendige. Det er nogle måneder siden, at vi nedklassificerede corona, så det ikke længere var en samfundskritisk sygdom. Nu er vi selvfølgelig et andet sted, hvor vi er nødt til at lave nogle restriktioner,” siger han.

Hør hele interviewet med Jens Joel, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, her:

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet