Nyhedsartikel

Håndboldprofil fik hjerteproblemer efter 3. stik – og tør ikke køre bil i dag

Ida Kristensen & Claus Elgaard
idk@radio4.dk

Efter en vaccination mod covid-19 fik håndboldtræner Christian Dalmose komplikationer i hjertet og oplevede frygten for at dø. I dag tør han ikke sætte sig bag rattet, fortæller han i Fremkaldt.

Han er kendt for at skændes for åben skærm med Anja Andersen. Og han er nok en af de mest karismatiske og kontroversielle skikkelser i dansk håndbold. Christian Dalmose har været træner i TMS Ringsted de sidste seks år. Men det er slut nu.

Hans liv tog nemlig en drejning, da han blev vaccineret mod covid-19 sidste år. Nu fortæller han hele historien i programmet Fremkaldt med Claus Elgaard.

Hør hele interviewet med Christian Dalmose i Fremkaldt her:

I dag tør han ikke at køre bil. For det var netop i bilen, at hans hjerte en dag i januar i år gik amok.

”Jeg får det megadårligt. Jeg får høj puls og hjertebanken. Da jeg får min 3. vaccine den 15. december (sidste år, red.) – fra den dag af og i samme minut, begynder jeg faktisk at få det dårligt,” fortæller han i programmet.

Først tror den 53-årige træner, at det er corona. Og mens hjertet banker løs, bliver han indlagt på Slagelse sygehus med mistanke om blodprop i hjertet.

Men i virkeligheden havde han fået hjertehindebetændelse, hvilket sker meget sjældent. Hele forløbet satte tankerne i gang hos Christian Dalmose, da han var indlagt på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Især omkring hans egen fars sygehistorie.

”Det rammer mig meget, at min egen far døde som 53- årig. Der var jeg selv 23. Og i dag er jeg 53. Der gik også nogle tanker igennem hos mig, at præcis den alder, hvor jeg er nu, der døde min far,” siger han.

Får angstanfald i bilen

I dag er Christian Dalmose i behandling og får blandt andet blodfortyndende medicin. Men hele oplevelsen sidder stadig i kroppen, når han sætter sig i bilen, fortæller han til vært Claus Elgaard.

”Jeg kan ikke køre bil endnu. Jeg kan lige sidde ved siden af. Men for eksempel i går, da vi spillede kamp og jeg skulle ned med min kone, kører hun mig ned til Ringsted. Der får jeg det dårligt, hvor det skete mellem Borup og Ringsted. Der går jeg i ’angst-mode’,” siger han.

Du bryder dig simpelthen ikke om at sætte dig i en bil?

”Nej, jeg får det dårligt. Jeg vil hellere ud at gå på motorvejen de sidste 15 kilometer. Jeg kommer selvfølgelig igennem det. Jeg har også været til psykolog i forhold til det her og får bearbejdet det,” siger han til Radio4.

I dag er der vigtigt for Christian Dalmose at dele sin historie om at få vaccinen mod covid-19 og det forløb, der fulgte med. Han har nemlig oplevet, at det hele er blevet dysset ned.

”Der har været en sandhed på, at der ikke har været nogle komplikationer på at blive vaccineret. Man har jo bare været sund og rask. Men jeg været igennem et hårdt forløb. Og det håber jeg ingen, selv ikke min værste fjender, kommer til at opleve, siger Christian Dalmose til Radio4.

Hør hele interviewet med Christian Dalmose, hvor han udover det dramatiske sygdomsforløb også fortæller om skænderier på åben skærm og livet som træner i Fremkaldt øverst i artiklen.

Foto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet