Nyhedsartikel

Håndboldprofil fik hjerteproblemer efter 3. stik – og tør ikke køre bil i dag

Ida Kristensen & Claus Elgaard
idk@radio4.dk

Efter en vaccination mod covid-19 fik håndboldtræner Christian Dalmose komplikationer i hjertet og oplevede frygten for at dø. I dag tør han ikke sætte sig bag rattet, fortæller han i Fremkaldt.

Han er kendt for at skændes for åben skærm med Anja Andersen. Og han er nok en af de mest karismatiske og kontroversielle skikkelser i dansk håndbold. Christian Dalmose har været træner i TMS Ringsted de sidste seks år. Men det er slut nu.

Hans liv tog nemlig en drejning, da han blev vaccineret mod covid-19 sidste år. Nu fortæller han hele historien i programmet Fremkaldt med Claus Elgaard.

Hør hele interviewet med Christian Dalmose i Fremkaldt her:

I dag tør han ikke at køre bil. For det var netop i bilen, at hans hjerte en dag i januar i år gik amok.

”Jeg får det megadårligt. Jeg får høj puls og hjertebanken. Da jeg får min 3. vaccine den 15. december (sidste år, red.) – fra den dag af og i samme minut, begynder jeg faktisk at få det dårligt,” fortæller han i programmet.

Først tror den 53-årige træner, at det er corona. Og mens hjertet banker løs, bliver han indlagt på Slagelse sygehus med mistanke om blodprop i hjertet.

Men i virkeligheden havde han fået hjertehindebetændelse, hvilket sker meget sjældent. Hele forløbet satte tankerne i gang hos Christian Dalmose, da han var indlagt på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Især omkring hans egen fars sygehistorie.

”Det rammer mig meget, at min egen far døde som 53- årig. Der var jeg selv 23. Og i dag er jeg 53. Der gik også nogle tanker igennem hos mig, at præcis den alder, hvor jeg er nu, der døde min far,” siger han.

Får angstanfald i bilen

I dag er Christian Dalmose i behandling og får blandt andet blodfortyndende medicin. Men hele oplevelsen sidder stadig i kroppen, når han sætter sig i bilen, fortæller han til vært Claus Elgaard.

”Jeg kan ikke køre bil endnu. Jeg kan lige sidde ved siden af. Men for eksempel i går, da vi spillede kamp og jeg skulle ned med min kone, kører hun mig ned til Ringsted. Der får jeg det dårligt, hvor det skete mellem Borup og Ringsted. Der går jeg i ’angst-mode’,” siger han.

Du bryder dig simpelthen ikke om at sætte dig i en bil?

”Nej, jeg får det dårligt. Jeg vil hellere ud at gå på motorvejen de sidste 15 kilometer. Jeg kommer selvfølgelig igennem det. Jeg har også været til psykolog i forhold til det her og får bearbejdet det,” siger han til Radio4.

I dag er der vigtigt for Christian Dalmose at dele sin historie om at få vaccinen mod covid-19 og det forløb, der fulgte med. Han har nemlig oplevet, at det hele er blevet dysset ned.

”Der har været en sandhed på, at der ikke har været nogle komplikationer på at blive vaccineret. Man har jo bare været sund og rask. Men jeg været igennem et hårdt forløb. Og det håber jeg ingen, selv ikke min værste fjender, kommer til at opleve, siger Christian Dalmose til Radio4.

Hør hele interviewet med Christian Dalmose, hvor han udover det dramatiske sygdomsforløb også fortæller om skænderier på åben skærm og livet som træner i Fremkaldt øverst i artiklen.

Foto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet