Nyhedsartikel

Hækkerup om jobskifte: Det var ikke en panikagtig ting

Pernille Rudbæk
peru@radio4.dk

Tidligere justitsminister Nick Hækkerup søgte ikke andre job, da han 1. maj valgte at skifte ministerjobbet ud med et job som direktør i Bryggeriforeningen.

Det vakte stor undren og gav anledning til mange spekulationer, da tidligere justitsminister Nick Hækkerup i maj valgte at stoppe som justitsminister. Men det handlede ikke om, at han løb fra en række dårlige sager, siger han nu til Radio4:

– Jeg har lavet politik i tyve år, og nu skal jeg lægge den identitet væk og finde ud af at være en ny og anden. Og det gør man altså ikke bare, fordi der er besværlige sager. Og hvis man skulle gå på besværlige sager i dansk politik, så ville man ikke holde særligt længe, forklarer han.

Her kan du høre hele interviewet med Nick Hækkerup, hvor han fortæller, at han mener, at medier og politikere trækker hinanden ned i jagten på klik og stemmer:

Det er første gang, Nick Hækkerup sætter ord på den debat og de spekulationer, der opstod i kølvandet på hans jobskifte. Og han langer ud efter både politikere og medier:

– Det siger meget om dansk politik, at vi er nået dertil, at når jeg træder frem og siger, at det er derfor, at jeg vælger at skifte nu, så er der simpelthen medier, der skiver, at det er løgn, siger han til Radio4 i sit første interview efter sin exit fra dansk politik.

Han er ikke overrasket over, at jobskiftet gav anledning til undren, men mener alligevel, at der grund til at kigge kritisk den måde, som debatten kører på i dag:

– Dels at vi som politikere er utroligt konfrontatoriske over for hinanden, altså rød blok, blå blok, beskyldninger om magtfuldkommenhed og trumpisme. Det er rigtig usundt. Og dels medier, der skal have så mange klik som muligt og lave breaking news. Vi får trukket hinanden ned og spillet hinanden dårligere. Og det er altså et problem for demokratiet.

Nick Hækkerup afviser over for Radio4, at der var tale om, at han havde travlt med at skifte job på netop det tidspunkt:

– Jeg har ikke søgt andre job. Det var ikke sådan en panisk løben-omkring. Og var det ikke lykkes med Bryggeriforeningen, så havde jeg stadig været justitsminister nu, siger han i et længere interview med Radio4 på  årets Folkemøde på Bornholm.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet