Nyhedsartikel

Hækkerup om jobskifte: Det var ikke en panikagtig ting

Pernille Rudbæk
peru@radio4.dk

Tidligere justitsminister Nick Hækkerup søgte ikke andre job, da han 1. maj valgte at skifte ministerjobbet ud med et job som direktør i Bryggeriforeningen.

Det vakte stor undren og gav anledning til mange spekulationer, da tidligere justitsminister Nick Hækkerup i maj valgte at stoppe som justitsminister. Men det handlede ikke om, at han løb fra en række dårlige sager, siger han nu til Radio4:

– Jeg har lavet politik i tyve år, og nu skal jeg lægge den identitet væk og finde ud af at være en ny og anden. Og det gør man altså ikke bare, fordi der er besværlige sager. Og hvis man skulle gå på besværlige sager i dansk politik, så ville man ikke holde særligt længe, forklarer han.

Her kan du høre hele interviewet med Nick Hækkerup, hvor han fortæller, at han mener, at medier og politikere trækker hinanden ned i jagten på klik og stemmer:

Det er første gang, Nick Hækkerup sætter ord på den debat og de spekulationer, der opstod i kølvandet på hans jobskifte. Og han langer ud efter både politikere og medier:

– Det siger meget om dansk politik, at vi er nået dertil, at når jeg træder frem og siger, at det er derfor, at jeg vælger at skifte nu, så er der simpelthen medier, der skiver, at det er løgn, siger han til Radio4 i sit første interview efter sin exit fra dansk politik.

Han er ikke overrasket over, at jobskiftet gav anledning til undren, men mener alligevel, at der grund til at kigge kritisk den måde, som debatten kører på i dag:

– Dels at vi som politikere er utroligt konfrontatoriske over for hinanden, altså rød blok, blå blok, beskyldninger om magtfuldkommenhed og trumpisme. Det er rigtig usundt. Og dels medier, der skal have så mange klik som muligt og lave breaking news. Vi får trukket hinanden ned og spillet hinanden dårligere. Og det er altså et problem for demokratiet.

Nick Hækkerup afviser over for Radio4, at der var tale om, at han havde travlt med at skifte job på netop det tidspunkt:

– Jeg har ikke søgt andre job. Det var ikke sådan en panisk løben-omkring. Og var det ikke lykkes med Bryggeriforeningen, så havde jeg stadig været justitsminister nu, siger han i et længere interview med Radio4 på  årets Folkemøde på Bornholm.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet