Nyhedsartikel

Halalkød tvang Danmarks Idrætsforbund til kovending

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I dag starter Skole OL finalerne i Billund, hvor 12.000 børn fra 4.-8. klasse dyster over fire dage i forskellige discipliner. Men inden arrangementets start har en debat om aftensmaden taget al fokus.

Danmarks Idrætsforbund, der står bag Skole OL, havde nemlig besluttet kun at servere lasagne med halalkød.

Det har ført mange sure kommentarer med sig, og Danmarks Idrætsforbund ændrede derfor i weekenden menuen, så der som udgangspunkt ikke serveres halalkød, men at det i stedet er et tilvalg.

“Halalslagtning er jo en form for ofring, og det forsøger vi så vidt muligt at være i mod herhjemme. Jeg synes, det er en forkert drejning, at Danmark skal til at spise halalslagtet kød,” siger Thomas Stilling fra Espergærde, der har to døtre, der deltager i Skole OL.

Hør hele indslaget, hvor Thomas Stilling og flere andre forældre forholder sig til beslutningen om at servere halakød til årets Skole OL, her:

Direktøren for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, ærgrer sig også over de reaktioner, som beslutningen om at servere halalkød har medført. Det var på den baggrund, at man følte sig nødsaget til at sadle om.

“Oprindeligt gjorde vi det for at få mange ind i fællesskabet, så vi ikke udelukkede nogen på grund af maden. Men vi skulle selvfølgelig have gjort det sådan, at der var forskellige tilbud – det har vi lavet om på nu,” siger han.

Hør hele interviewet med direktør Morten Mølholm her:

Du kan også høre interviewet med Lene Baggesø, der er formand for landsforeningen Non Halal Danmark og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. De arrangerede mandag en demonstration med flæskesvær imod “Halalstyret” på trods af Danmarks Idrætsforbunds beslutning om at ændre menuen.
Det kan høres her:

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet