Nyhedsartikel

Halalkød tvang Danmarks Idrætsforbund til kovending

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I dag starter Skole OL finalerne i Billund, hvor 12.000 børn fra 4.-8. klasse dyster over fire dage i forskellige discipliner. Men inden arrangementets start har en debat om aftensmaden taget al fokus.

Danmarks Idrætsforbund, der står bag Skole OL, havde nemlig besluttet kun at servere lasagne med halalkød.

Det har ført mange sure kommentarer med sig, og Danmarks Idrætsforbund ændrede derfor i weekenden menuen, så der som udgangspunkt ikke serveres halalkød, men at det i stedet er et tilvalg.

“Halalslagtning er jo en form for ofring, og det forsøger vi så vidt muligt at være i mod herhjemme. Jeg synes, det er en forkert drejning, at Danmark skal til at spise halalslagtet kød,” siger Thomas Stilling fra Espergærde, der har to døtre, der deltager i Skole OL.

Hør hele indslaget, hvor Thomas Stilling og flere andre forældre forholder sig til beslutningen om at servere halakød til årets Skole OL, her:

Direktøren for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, ærgrer sig også over de reaktioner, som beslutningen om at servere halalkød har medført. Det var på den baggrund, at man følte sig nødsaget til at sadle om.

“Oprindeligt gjorde vi det for at få mange ind i fællesskabet, så vi ikke udelukkede nogen på grund af maden. Men vi skulle selvfølgelig have gjort det sådan, at der var forskellige tilbud – det har vi lavet om på nu,” siger han.

Hør hele interviewet med direktør Morten Mølholm her:

Du kan også høre interviewet med Lene Baggesø, der er formand for landsforeningen Non Halal Danmark og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. De arrangerede mandag en demonstration med flæskesvær imod “Halalstyret” på trods af Danmarks Idrætsforbunds beslutning om at ændre menuen.
Det kan høres her:

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet