Nyhedsartikel

Halalkød tvang Danmarks Idrætsforbund til kovending

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I dag starter Skole OL finalerne i Billund, hvor 12.000 børn fra 4.-8. klasse dyster over fire dage i forskellige discipliner. Men inden arrangementets start har en debat om aftensmaden taget al fokus.

Danmarks Idrætsforbund, der står bag Skole OL, havde nemlig besluttet kun at servere lasagne med halalkød.

Det har ført mange sure kommentarer med sig, og Danmarks Idrætsforbund ændrede derfor i weekenden menuen, så der som udgangspunkt ikke serveres halalkød, men at det i stedet er et tilvalg.

“Halalslagtning er jo en form for ofring, og det forsøger vi så vidt muligt at være i mod herhjemme. Jeg synes, det er en forkert drejning, at Danmark skal til at spise halalslagtet kød,” siger Thomas Stilling fra Espergærde, der har to døtre, der deltager i Skole OL.

Hør hele indslaget, hvor Thomas Stilling og flere andre forældre forholder sig til beslutningen om at servere halakød til årets Skole OL, her:

Direktøren for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, ærgrer sig også over de reaktioner, som beslutningen om at servere halalkød har medført. Det var på den baggrund, at man følte sig nødsaget til at sadle om.

“Oprindeligt gjorde vi det for at få mange ind i fællesskabet, så vi ikke udelukkede nogen på grund af maden. Men vi skulle selvfølgelig have gjort det sådan, at der var forskellige tilbud – det har vi lavet om på nu,” siger han.

Hør hele interviewet med direktør Morten Mølholm her:

Du kan også høre interviewet med Lene Baggesø, der er formand for landsforeningen Non Halal Danmark og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. De arrangerede mandag en demonstration med flæskesvær imod “Halalstyret” på trods af Danmarks Idrætsforbunds beslutning om at ændre menuen.
Det kan høres her:

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet