Nyhedsartikel

Hanne og Iver er kærester – men bor hver for sig

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Flere danskere end nogensinde før bor alene. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Og de tal afspejler også, at flere kærestepar ikke bor sammen. Den løsning har parret Hanne Kjær Jørgensen og Iver Juel for eksempel valgt.

Antallet af voksne, der bor helt alene eller kun sammen med deres børn, har aldrig være højere end i dag.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at antallet af husstande med én voksen person er steget med knap 11 procent på 10 år. Årsagen er ikke kun, at danskere uden partner lever alene. Flere vælger at leve som par – og samtidig at bo hver for sig.

Ét af de par er Hanne Kjær Jørgensen, som bor i Roskilde, og Iver Juel, som bor i Køge.

Parret boede tidligere sammen, men de flyttede fra hinanden igen, så deres børn fra tidligere forhold ikke skulle flytte med, fortæller Hanne Kjær Jørgensen

“Jeg har tre børn, og Iver har to. Det, der er vigtigt for os lige nu, er, at de bor tæt på deres venner. Og så vil jeg gerne bo i en landsby på landet, og Iver vil bo i en stor by tæt på sit arbejde,” siger hun.

Ifølge Hanne Kjær Jørgensen har det gjort hverdagen nemmere og fjernet nogle af de ting, som ellers ville skabe problemer i et parforhold.

“Vi er blevet mere rummelige og har fået øjnene op for, at der ikke er noget rigtigt og forkert. Vi har jo boet sammen og fået lærdom derfra, og den har vi jo stadigvæk. Det her er bare det rigtige for os lige nu.”

Du kan høre interviewet med Hanne Kjær Jørgensen og Iver Juel her:

Fænomenet, som Hanne Kjær Jørgensen og Iver Juel dyrker, kaldes også COLA – Couples Living Apart.

At flere og flere danskere benytter sig af fænomenet, kommer ikke bag på parterapeut Ingrid Ann Watson.

Hun har selv rådgivet flere par, som bor hver for sig, og ligesom Hanne Kjær Jørgensen peger hun på, at det fjerner mange problemer.

“Det handler særligt om de par, som finder hinanden senere i livet. For dem kan det være vigtigt at have sine egne penge eller sit eget sted, og det får man, når man ikke bor sammen. Derudover gør det også, at når man er sammen med sin partner, så er det et tilvalg. Det er noget, man har lyst til, og ikke noget man er tvunget til, fordi man bor under samme tag,” siger hun.

Selvom Ingrid Ann Watson kan se mange fordele for par, som bor hver for sig, så er det slet ikke den rigtige løsning for alle.

“Vi lever i et samfund, hvor normen er at gifte sig og bo sammen, og derfor vil mange synes, at det er lidt mærkeligt. Det er også forbundet med en stor frygt, for parrene som prøver det. Men hvis man taler om frygten og prøver det af i perioder, så kan der være flere fordele end ulemper.”

Hele interviewet med Ingrid Ann Watson kan du høre her:

Foto: Hanne Kjær Jørgensen – privatfoto

 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet