Nyhedsartikel

Her er Støjbergs folketingskandidater

Mikkel Juul

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater.

30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre.

Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således:

13 med baggrund i Dansk Folkeparti.

11 med baggrund i Venstre.

1 med baggrund i Det konservative folkeparti.

5 uden baggrund i et andet parti.

Blandt de mest omtalte partistillere er Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby, der alle tre er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti.

Blandt de tidligere venstrefolk er flere nu- eller forhenværende byrådspolitikere herunder nuværende kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Nordfyns Kommune, Nikolaj Vang samt Vivi Altenburg, der tidligere har forsøgt at blive borgmester for Venstre i Ringkøbing-Skjern.

Det fremgår også, at Inger Støjberg selv stiller op i Nordjylland, hvor også Mette Frederiksen er opstillet.

Kønsfordelingen i Danmarksdemokraterne tager sig sådan ud:

17 mænd.

13 kvinder.

Hvis du ikke har fået hørt debatten mellem Inger Støjberg, Morten Messerschmidt og Lars Boje Mathiesen, så lyt med herunder:

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet