Nyhedsartikel

Her er Støjbergs folketingskandidater

Mikkel Juul

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater.

30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre.

Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således:

13 med baggrund i Dansk Folkeparti.

11 med baggrund i Venstre.

1 med baggrund i Det konservative folkeparti.

5 uden baggrund i et andet parti.

Blandt de mest omtalte partistillere er Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby, der alle tre er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti.

Blandt de tidligere venstrefolk er flere nu- eller forhenværende byrådspolitikere herunder nuværende kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Nordfyns Kommune, Nikolaj Vang samt Vivi Altenburg, der tidligere har forsøgt at blive borgmester for Venstre i Ringkøbing-Skjern.

Det fremgår også, at Inger Støjberg selv stiller op i Nordjylland, hvor også Mette Frederiksen er opstillet.

Kønsfordelingen i Danmarksdemokraterne tager sig sådan ud:

17 mænd.

13 kvinder.

Hvis du ikke har fået hørt debatten mellem Inger Støjberg, Morten Messerschmidt og Lars Boje Mathiesen, så lyt med herunder:

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet