Nyhedsartikel

Hestebadning deler vandene: De skider og pisser i vandet

Simon Sandemand & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Den første hestebadestrand på Fyn er lige nu på tegnebrættet i Faaborg-Midtfyns Kommune. Nærmere bestemt ved Bøjden på Sydfyn.

Men udsigten til badende heste vækker ikke begejstring blandt de lokale.

“Så vidt jeg har hørt, så skider hestene når de kommer i vandet og det vil sige at børn og voksne skal svømme rundt mellem hestepærer, ” siger Anker Stæhr-Jørgensen, der bor i Bøjden.

Hør interviewet med Anker Stæhr-Jørgensen her:

En hestebadestrand er en strand, hvor det er tilladt hele året at ride på sin hest og bade med den i vandet.

Normalt er det ellers forbudt at færdes med sin hest på de danske strande i de tre sommermåneder.

Der er lige nu få officielle hestebadestrande i Danmark. Men de findes en række andre steder i landet, blandt andet syd for Aarhus, på Als, ved Tisvilde i Nordsjælland.

Faaborg-Midtfyns Kommune er én af de kommuner i Danmark, der forholdsmæssigt har flest heste gående. Faktisk næsten dobbelt så mange som landsgennemsnittet.  I en dansk gennemsnitskommune findes der 1 hest per 29 indbyggere. I Faaborg-Midtfyn er der derimod 1 hest per 16 indbyggere.

Og det er ifølge Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyns Kommune for Venstre, også grunden til at kommunen nu vil have have en hestebadestrand, men modstanden gør indtryk på ham.

“Det er vurderet til at være  et egnet sted af vores forvaltning, men vi må prøve at imødekomme modtanden når vi skal til lave indrette hestebadestranden konkret,” siger Søren Kristensen til Radio4.

Stranden skal til at starte med være et 3-årigt testprojekt.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet