Nyhedsartikel

Hestebadning deler vandene: De skider og pisser i vandet

Simon Sandemand & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Den første hestebadestrand på Fyn er lige nu på tegnebrættet i Faaborg-Midtfyns Kommune. Nærmere bestemt ved Bøjden på Sydfyn.

Men udsigten til badende heste vækker ikke begejstring blandt de lokale.

“Så vidt jeg har hørt, så skider hestene når de kommer i vandet og det vil sige at børn og voksne skal svømme rundt mellem hestepærer, ” siger Anker Stæhr-Jørgensen, der bor i Bøjden.

Hør interviewet med Anker Stæhr-Jørgensen her:

En hestebadestrand er en strand, hvor det er tilladt hele året at ride på sin hest og bade med den i vandet.

Normalt er det ellers forbudt at færdes med sin hest på de danske strande i de tre sommermåneder.

Der er lige nu få officielle hestebadestrande i Danmark. Men de findes en række andre steder i landet, blandt andet syd for Aarhus, på Als, ved Tisvilde i Nordsjælland.

Faaborg-Midtfyns Kommune er én af de kommuner i Danmark, der forholdsmæssigt har flest heste gående. Faktisk næsten dobbelt så mange som landsgennemsnittet.  I en dansk gennemsnitskommune findes der 1 hest per 29 indbyggere. I Faaborg-Midtfyn er der derimod 1 hest per 16 indbyggere.

Og det er ifølge Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyns Kommune for Venstre, også grunden til at kommunen nu vil have have en hestebadestrand, men modstanden gør indtryk på ham.

“Det er vurderet til at være  et egnet sted af vores forvaltning, men vi må prøve at imødekomme modtanden når vi skal til lave indrette hestebadestranden konkret,” siger Søren Kristensen til Radio4.

Stranden skal til at starte med være et 3-årigt testprojekt.

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet