Nyhedsartikel

Hestebadning deler vandene: De skider og pisser i vandet

Simon Sandemand & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Den første hestebadestrand på Fyn er lige nu på tegnebrættet i Faaborg-Midtfyns Kommune. Nærmere bestemt ved Bøjden på Sydfyn.

Men udsigten til badende heste vækker ikke begejstring blandt de lokale.

“Så vidt jeg har hørt, så skider hestene når de kommer i vandet og det vil sige at børn og voksne skal svømme rundt mellem hestepærer, ” siger Anker Stæhr-Jørgensen, der bor i Bøjden.

Hør interviewet med Anker Stæhr-Jørgensen her:

En hestebadestrand er en strand, hvor det er tilladt hele året at ride på sin hest og bade med den i vandet.

Normalt er det ellers forbudt at færdes med sin hest på de danske strande i de tre sommermåneder.

Der er lige nu få officielle hestebadestrande i Danmark. Men de findes en række andre steder i landet, blandt andet syd for Aarhus, på Als, ved Tisvilde i Nordsjælland.

Faaborg-Midtfyns Kommune er én af de kommuner i Danmark, der forholdsmæssigt har flest heste gående. Faktisk næsten dobbelt så mange som landsgennemsnittet.  I en dansk gennemsnitskommune findes der 1 hest per 29 indbyggere. I Faaborg-Midtfyn er der derimod 1 hest per 16 indbyggere.

Og det er ifølge Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyns Kommune for Venstre, også grunden til at kommunen nu vil have have en hestebadestrand, men modstanden gør indtryk på ham.

“Det er vurderet til at være  et egnet sted af vores forvaltning, men vi må prøve at imødekomme modtanden når vi skal til lave indrette hestebadestranden konkret,” siger Søren Kristensen til Radio4.

Stranden skal til at starte med være et 3-årigt testprojekt.

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet