Hjemmearbejde fortsætter efter coronapandemien

(ARKIV) Modelfoto for hjemmearbejde fotograferet i Ringsted, fredag den 18. december 2020.Elektronik, varme drikke og sløseri med lyset får elregningen til at vokse, når flere i familien tilbringer langt flere timer derhjemme. Det skriver Ritzau, onsdag den 3. februar 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

6. august 2021

Når mange danskere skal tilbage på arbejde efter sommerferien, så er der en del, der ikke møder fysisk ind.

Mange virksomheder forventer at benytte sig af hjemmearbejde efter coronpandemien, selvom restriktioner for fysisk fremmøde er ophævet.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at 51 procent af de adspurgte virksomheder vil fortsætte med at tilbyde medarbejderne mulighed for hjemmearbejde. Det er blandt andre Danske Bank, TDC og Arla.

– Det betyder, at jeg har mulighed for at stå op med mine børn næsten hver morgen, siger Morten Reuber Nielsen, der er projektleder Danske Bank og plejer at pendle mellem hjemmet på Møn og Danske Bank i Høje Taastrup.

Han vil gerne arbejde hjemme tre-fire dage om ugen.

– Jeg tror, det kommer til at afhænge af de projekter, vi arbejder med. Men det giver heller ikke mening, hvis jeg kører ind på kontoret og mine kollegaer sidder hjemme. Så det er noget, der skal koordineres, siger Morten Reuber Nielsen.

En af ulemperne ved hjemmearbejde er, at grænsen mellem arbejde og fritid risikerer at flyde sammen, fortæller arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, Thomas Bredgaard.

– Så kan man risikere at være ’på’ 24/7. I værste fald kan det medføre stress, udbrændthed og sygemeldinger, siger han.

Faresignalerne er de opmærksomme på, siger Charlotte Irene Thorsen, der er leder i HR Danske Bank.

– Det er noget, vi skal arbejde med i hverdagen, og det kræver et ledelsesfokus. Lederne skal være tæt på den enkelte og have nogle dialoger om, hvad det er for nogle udfordringer, der kunne være ved hjemmearbejde.

Siden nedlukningen er det fysiske fremmøde på danske arbejdspladser blevet genindført i tre trin. Fra den 1. august måtte 100 procent af medarbejdere på en arbejdsplads komme tilbage.

Lyt til interviewene med Charlotte Irene Thorsen og Morten Reuber Nielsen her: 

Billede: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00