Nyhedsartikel

Hjemmearbejde fortsætter efter coronapandemien

Når mange danskere skal tilbage på arbejde efter sommerferien, så er der en del, der ikke møder fysisk ind.

Mange virksomheder forventer at benytte sig af hjemmearbejde efter coronpandemien, selvom restriktioner for fysisk fremmøde er ophævet.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at 51 procent af de adspurgte virksomheder vil fortsætte med at tilbyde medarbejderne mulighed for hjemmearbejde. Det er blandt andre Danske Bank, TDC og Arla.

– Det betyder, at jeg har mulighed for at stå op med mine børn næsten hver morgen, siger Morten Reuber Nielsen, der er projektleder Danske Bank og plejer at pendle mellem hjemmet på Møn og Danske Bank i Høje Taastrup.

Han vil gerne arbejde hjemme tre-fire dage om ugen.

– Jeg tror, det kommer til at afhænge af de projekter, vi arbejder med. Men det giver heller ikke mening, hvis jeg kører ind på kontoret og mine kollegaer sidder hjemme. Så det er noget, der skal koordineres, siger Morten Reuber Nielsen.

En af ulemperne ved hjemmearbejde er, at grænsen mellem arbejde og fritid risikerer at flyde sammen, fortæller arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, Thomas Bredgaard.

– Så kan man risikere at være ’på’ 24/7. I værste fald kan det medføre stress, udbrændthed og sygemeldinger, siger han.

Faresignalerne er de opmærksomme på, siger Charlotte Irene Thorsen, der er leder i HR Danske Bank.

– Det er noget, vi skal arbejde med i hverdagen, og det kræver et ledelsesfokus. Lederne skal være tæt på den enkelte og have nogle dialoger om, hvad det er for nogle udfordringer, der kunne være ved hjemmearbejde.

Siden nedlukningen er det fysiske fremmøde på danske arbejdspladser blevet genindført i tre trin. Fra den 1. august måtte 100 procent af medarbejdere på en arbejdsplads komme tilbage.

Lyt til interviewene med Charlotte Irene Thorsen og Morten Reuber Nielsen her: 

Billede: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet