Nyhedsartikel

Hjemmearbejde fortsætter efter coronapandemien

Når mange danskere skal tilbage på arbejde efter sommerferien, så er der en del, der ikke møder fysisk ind.

Mange virksomheder forventer at benytte sig af hjemmearbejde efter coronpandemien, selvom restriktioner for fysisk fremmøde er ophævet.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at 51 procent af de adspurgte virksomheder vil fortsætte med at tilbyde medarbejderne mulighed for hjemmearbejde. Det er blandt andre Danske Bank, TDC og Arla.

– Det betyder, at jeg har mulighed for at stå op med mine børn næsten hver morgen, siger Morten Reuber Nielsen, der er projektleder Danske Bank og plejer at pendle mellem hjemmet på Møn og Danske Bank i Høje Taastrup.

Han vil gerne arbejde hjemme tre-fire dage om ugen.

– Jeg tror, det kommer til at afhænge af de projekter, vi arbejder med. Men det giver heller ikke mening, hvis jeg kører ind på kontoret og mine kollegaer sidder hjemme. Så det er noget, der skal koordineres, siger Morten Reuber Nielsen.

En af ulemperne ved hjemmearbejde er, at grænsen mellem arbejde og fritid risikerer at flyde sammen, fortæller arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, Thomas Bredgaard.

– Så kan man risikere at være ’på’ 24/7. I værste fald kan det medføre stress, udbrændthed og sygemeldinger, siger han.

Faresignalerne er de opmærksomme på, siger Charlotte Irene Thorsen, der er leder i HR Danske Bank.

– Det er noget, vi skal arbejde med i hverdagen, og det kræver et ledelsesfokus. Lederne skal være tæt på den enkelte og have nogle dialoger om, hvad det er for nogle udfordringer, der kunne være ved hjemmearbejde.

Siden nedlukningen er det fysiske fremmøde på danske arbejdspladser blevet genindført i tre trin. Fra den 1. august måtte 100 procent af medarbejdere på en arbejdsplads komme tilbage.

Lyt til interviewene med Charlotte Irene Thorsen og Morten Reuber Nielsen her: 

Billede: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet