Hjerteforeningen stopper samarbejde med alternative behandlere efter kritik

Skrevet af

17. juli 2020

To hjertelæger promoverede behandling og råd til forebyggelse af hjertesygdomme uden lægefaglige belæg. Nu er samarbejdet med dem stoppet i kampagnen P.S. I Love You.

Kritik har fået Hjerteforeningen til stoppe samarbejdet med to alternative behandlere, som var knyttet til Hjerteforeningens kampagne P.S. I Love You.

I sidste uge fik foreningen massiv kritik for netop den kampagne. Ifølge flere hjertelæger promoverede de behandling og råd til forebyggelse af hjertesygdomme uden lægefagligt belæg.

Anne Kaltoft, Hjerteforeningens administrerende direktør, begrunder stoppet med, at der er forvirring over, at Hjerteforeningen i den her sammenhæng, taler med folk, der ikke har en almindelig lægefaglig baggrund.

“Kritikken og forvirringen har taget så stort et omfang, så det er min vurdering, at det fuldstændigt skygger for det, der egentlig var ambitionen og de positive hensigter med P.S. I Love You- projektet,” siger hun til Radio4 Morgen.

Især promoveringen af “Den Holistiske Doktor” og “Mindblown” har fået kritik, blandt andet fra Lægeforeningen.

“Den Holistiske Doktor”, Marianne Kirkskov, har på projektets hjemmeside oplyst om fjern-healing. Hun har tidligere på YouTube forsøgt ved tankens kraft at suge al coronavirus ind i Jordens midte.

“Mindblown” har postuleret, at hjerter kunne kommunikere med hinanden.

Hør hele interviewet med Anne Kaltoft i Radio4 Morgen her:

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

09:00
09:05