Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

Randers Harbour Challenge: Deltagerne skal gennemføre op til 50 forskellige forhindringer omkring havnearealet. Foto: Annelene Petersen

Skrevet af

25. januar 2022

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

For meget motion kan være skidt for kroppen.

Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’.

Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget:

“Alt for lidt er ikke godt, og alt for meget er ikke godt. Men midt imellem er rigtig godt,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med hjertelæge Peter Schnohr i Radio4 Morgen:

Østerbroundersøgelsen viser, at den gennemsnitlige motionsløber bliver seks år ældre end alle andre. Men den viser også, at de som løber meget hurtig i mindst en time hver dag ikke lever længere, end de der slet ikke motionerer.

Derfor efterlyser Peter Schnohr en øvre grænse for motion:

“Hvis man ser på guidelines til befolkningen, så får man at vide, at du skal løbe to og en halv time om ugen, og så er det godt. Men der er ikke sat nogen øvre grænse endnu. Den vil vi gerne pege på, så vi ikke kommer op på, hvor det begynder at gå den gale vej,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Østerbroundersøgelsen, som konklusionerne stammer fra, startede tilbage i 1976. Mere end 25.000 danskere har deltaget i den.

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

06:05
08:00