Nyhedsartikel

Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

anp@radio4.dk

For meget motion kan være skidt for kroppen.

Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’.

Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget:

“Alt for lidt er ikke godt, og alt for meget er ikke godt. Men midt imellem er rigtig godt,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med hjertelæge Peter Schnohr i Radio4 Morgen:

Østerbroundersøgelsen viser, at den gennemsnitlige motionsløber bliver seks år ældre end alle andre. Men den viser også, at de som løber meget hurtig i mindst en time hver dag ikke lever længere, end de der slet ikke motionerer.

Derfor efterlyser Peter Schnohr en øvre grænse for motion:

“Hvis man ser på guidelines til befolkningen, så får man at vide, at du skal løbe to og en halv time om ugen, og så er det godt. Men der er ikke sat nogen øvre grænse endnu. Den vil vi gerne pege på, så vi ikke kommer op på, hvor det begynder at gå den gale vej,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Østerbroundersøgelsen, som konklusionerne stammer fra, startede tilbage i 1976. Mere end 25.000 danskere har deltaget i den.

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet