Nyhedsartikel

Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

anp@radio4.dk

For meget motion kan være skidt for kroppen.

Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’.

Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget:

“Alt for lidt er ikke godt, og alt for meget er ikke godt. Men midt imellem er rigtig godt,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med hjertelæge Peter Schnohr i Radio4 Morgen:

Østerbroundersøgelsen viser, at den gennemsnitlige motionsløber bliver seks år ældre end alle andre. Men den viser også, at de som løber meget hurtig i mindst en time hver dag ikke lever længere, end de der slet ikke motionerer.

Derfor efterlyser Peter Schnohr en øvre grænse for motion:

“Hvis man ser på guidelines til befolkningen, så får man at vide, at du skal løbe to og en halv time om ugen, og så er det godt. Men der er ikke sat nogen øvre grænse endnu. Den vil vi gerne pege på, så vi ikke kommer op på, hvor det begynder at gå den gale vej,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Østerbroundersøgelsen, som konklusionerne stammer fra, startede tilbage i 1976. Mere end 25.000 danskere har deltaget i den.

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet