Nyhedsartikel

Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

anp@radio4.dk

For meget motion kan være skidt for kroppen.

Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’.

Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget:

“Alt for lidt er ikke godt, og alt for meget er ikke godt. Men midt imellem er rigtig godt,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med hjertelæge Peter Schnohr i Radio4 Morgen:

Østerbroundersøgelsen viser, at den gennemsnitlige motionsløber bliver seks år ældre end alle andre. Men den viser også, at de som løber meget hurtig i mindst en time hver dag ikke lever længere, end de der slet ikke motionerer.

Derfor efterlyser Peter Schnohr en øvre grænse for motion:

“Hvis man ser på guidelines til befolkningen, så får man at vide, at du skal løbe to og en halv time om ugen, og så er det godt. Men der er ikke sat nogen øvre grænse endnu. Den vil vi gerne pege på, så vi ikke kommer op på, hvor det begynder at gå den gale vej,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Østerbroundersøgelsen, som konklusionerne stammer fra, startede tilbage i 1976. Mere end 25.000 danskere har deltaget i den.

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet