Nyhedsartikel

Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

anp@radio4.dk

For meget motion kan være skidt for kroppen.

Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’.

Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget:

“Alt for lidt er ikke godt, og alt for meget er ikke godt. Men midt imellem er rigtig godt,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med hjertelæge Peter Schnohr i Radio4 Morgen:

Østerbroundersøgelsen viser, at den gennemsnitlige motionsløber bliver seks år ældre end alle andre. Men den viser også, at de som løber meget hurtig i mindst en time hver dag ikke lever længere, end de der slet ikke motionerer.

Derfor efterlyser Peter Schnohr en øvre grænse for motion:

“Hvis man ser på guidelines til befolkningen, så får man at vide, at du skal løbe to og en halv time om ugen, og så er det godt. Men der er ikke sat nogen øvre grænse endnu. Den vil vi gerne pege på, så vi ikke kommer op på, hvor det begynder at gå den gale vej,” siger Peter Schnohr til Radio4 Morgen.

Østerbroundersøgelsen, som konklusionerne stammer fra, startede tilbage i 1976. Mere end 25.000 danskere har deltaget i den.

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet