Hjulmands far: Vi er stolte over hans måde at være på

TOPSHOT - Denmark's coach Kasper Hjulmand celebrates at the end of the UEFA EURO 2020 Group B football match between Russia and Denmark at Parken Stadium in Copenhagen on June 21, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / various sources / AFP)

Skrevet af

22. juni 2021

Det var – ikke overraskende – en stolt far, der fulgte med i TV, da de danske fodboldherrer kæmpede sig til en plads i ottendedelsfinalen mod Wales.

Landstræner Kasper Hjulmand har styret holdet igennem en uge med svære følelser, efter at Christian Eriksen faldt om med hjertestop i den første kamp mod Finland.

Og derfor var det en stor forløsning at se fodboldherrerne spille sig til en storsejr mod Rusland i går, fortæller Kasper Hjulmands far, Peter Hjulmand:

“Det var alt eller intet. Det betød rigtig meget for både holdet og Kasper, at de vandt,” siger han til Radio4 Morgen.

Kasper Hjulmands aktive fodboldkarriere blev blandt andet spillet i Herlev IF og B93, indtil han måtte opgive karrieren efter flere knæoperationer. Han har siden været toptræner i Lyngby, FC Nordsjælland og FSV Mainz 05. I august 2020 blev han cheftræner for det danske herrelandshold.

Peter Hjulmand ser mange kvaliteter ved den måde, Kasper Hjulmand har grebet trænergerningen an på:

“For det første forbereder han sig godt. Han kender hver enkelt spillers styrker og svagheder utroligt godt. Og han lærer dem at stå sammen. Det tror jeg har været det vigtigste i den her periode op til EM,” siger han og fortsætter:

“Han har meget empati og er interesseret i, at folk har det godt og befinder sig godt. Det er hans styrke.”

Lyt til interviewet med Kasper Hjulmands far, Peter Hjulmand, i Radio4 Morgen:

Efter sejren mod Rusland i går brugte Kasper Hjulmand sin taletid på at takke de danske fans, der har støttet holdet de seneste uger.

For Peter Hjulmand er det netop især bemærkelsesværdigt, hvordan Kasper Hjulmand har formået at få samlet både landsholdet og de danske fodboldfans:

“Vi er stolte over hans måde at være på. Hans måde at gå i pressen på og være sammen med spillerne på. Det synes jeg er unikt ved ham.”

I ottendedelsfinalen på lørdag skal Danmark møde Wales. Peter Hjulmand tør ikke spå om, hvor langt Danmark kan drive det i EM-slutrunden, selvom han selvfølgelig håber på sejr:

“Der er også mange andre gode hold i turneringen. Men det vigtigste er, at vi kom videre her.”

Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

MORGENRUTINEN

03:05
04:00