Nyhedsartikel

Hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver dømt?

Morten Messerschmidt ligger lunt i svinget til at blive den næste formand for Dansk Folkeparti. Men han står også over for en retssag, hvor han kan ende med at blive dømt for svindel med EU-midler.

Men hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver kendt skyldig?

”Det betragter jeg som ret usandsynligt. Men hvis det skulle ske, så har jeg fremlagt en plan, hvor Peter Kofod kommer ind som min wingman.”

”Der er intet, der tyder på, at den dom, der blev afsagt af en inhabil dommer skulle gentage sig,” forklarer Morten Messerschmidt til ‘Radio4 Morgen’.

”Min plan A til T er, at jeg ikke bliver dømt. Men hvis der mod forventning skulle komme en dom, så er det min klare forventning, at jeg kan fortsætte i Folketinget. Så vi skal helt ned til Z før det bliver relevant at tale om, hvad gør vi så. Og hvis det skulle komme dertil, så kan Peter Kofod tage over.”

Hør hele interviewet her.

Læs også

17.01.22

Partier tvivler: Ny skattelov kan true danskernes retssikkerhed

Kort før jul vedtog Folketinget et lovforslag, der gør det muligt for skattevæsenet at indsamle langt mere data om danskere og danske virksomheder. Formålet er at kunne fange potentielle moms- og skattesvindlere hurtigere via såkaldte algoritmer. Skattevæsenet har nemlig fået beføjelser til at samle data ind om, hvad du fik at spise nytårsaften, hvis du…

Læs mere
15.01.22

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning. I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at…

Læs mere
14.01.22

Tidsfrister truer erstatning til Bispebjerg-patienter

Flere end 500 ankelpatienter blev i årevis udsat for – dét flere eksperter betegner som – eksperimenterende kirurgi. I flere sager er mulighederne for at søge erstatning overskredet. Hospitalsdirektør ønsker dog hjælp til skadede patienter – uanset om deres sager er forældede. Fra 2010 til 1018 blev flere patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital skadet…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet