Nyhedsartikel

Hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver dømt?

Morten Messerschmidt ligger lunt i svinget til at blive den næste formand for Dansk Folkeparti. Men han står også over for en retssag, hvor han kan ende med at blive dømt for svindel med EU-midler.

Men hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver kendt skyldig?

”Det betragter jeg som ret usandsynligt. Men hvis det skulle ske, så har jeg fremlagt en plan, hvor Peter Kofod kommer ind som min wingman.”

”Der er intet, der tyder på, at den dom, der blev afsagt af en inhabil dommer skulle gentage sig,” forklarer Morten Messerschmidt til ‘Radio4 Morgen’.

”Min plan A til T er, at jeg ikke bliver dømt. Men hvis der mod forventning skulle komme en dom, så er det min klare forventning, at jeg kan fortsætte i Folketinget. Så vi skal helt ned til Z før det bliver relevant at tale om, hvad gør vi så. Og hvis det skulle komme dertil, så kan Peter Kofod tage over.”

Hør hele interviewet her.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet