Nyhedsartikel

Hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver dømt?

Morten Messerschmidt ligger lunt i svinget til at blive den næste formand for Dansk Folkeparti. Men han står også over for en retssag, hvor han kan ende med at blive dømt for svindel med EU-midler.

Men hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver kendt skyldig?

”Det betragter jeg som ret usandsynligt. Men hvis det skulle ske, så har jeg fremlagt en plan, hvor Peter Kofod kommer ind som min wingman.”

”Der er intet, der tyder på, at den dom, der blev afsagt af en inhabil dommer skulle gentage sig,” forklarer Morten Messerschmidt til ‘Radio4 Morgen’.

”Min plan A til T er, at jeg ikke bliver dømt. Men hvis der mod forventning skulle komme en dom, så er det min klare forventning, at jeg kan fortsætte i Folketinget. Så vi skal helt ned til Z før det bliver relevant at tale om, hvad gør vi så. Og hvis det skulle komme dertil, så kan Peter Kofod tage over.”

Hør hele interviewet her.

Læs også

28.06.22

Nyuddannet sundhedsplejerske: Vi er ikke klar til flere fædre på barsel

Om godt en måned træder den nye øremærkede barselsordning i kraft. Men det er sundhedsplejen ikke klar til. Det mener Emilie Grønfeld Wille, nyuddannet sundhedsplejerske. “I hele vores tid som sundhedsplejersker har vi været vant til et samfund, hvor det var mor der gik hjemme. Så jeg tror der er brug for en kulturændring i…

Læs mere
27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet