Nyhedsartikel

Hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver dømt?

Morten Messerschmidt ligger lunt i svinget til at blive den næste formand for Dansk Folkeparti. Men han står også over for en retssag, hvor han kan ende med at blive dømt for svindel med EU-midler.

Men hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver kendt skyldig?

”Det betragter jeg som ret usandsynligt. Men hvis det skulle ske, så har jeg fremlagt en plan, hvor Peter Kofod kommer ind som min wingman.”

”Der er intet, der tyder på, at den dom, der blev afsagt af en inhabil dommer skulle gentage sig,” forklarer Morten Messerschmidt til ‘Radio4 Morgen’.

”Min plan A til T er, at jeg ikke bliver dømt. Men hvis der mod forventning skulle komme en dom, så er det min klare forventning, at jeg kan fortsætte i Folketinget. Så vi skal helt ned til Z før det bliver relevant at tale om, hvad gør vi så. Og hvis det skulle komme dertil, så kan Peter Kofod tage over.”

Hør hele interviewet her.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet