Nyhedsartikel

Hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver dømt?

Morten Messerschmidt ligger lunt i svinget til at blive den næste formand for Dansk Folkeparti. Men han står også over for en retssag, hvor han kan ende med at blive dømt for svindel med EU-midler.

Men hvad sker der med Messerschmidts formandskab, hvis han bliver kendt skyldig?

”Det betragter jeg som ret usandsynligt. Men hvis det skulle ske, så har jeg fremlagt en plan, hvor Peter Kofod kommer ind som min wingman.”

”Der er intet, der tyder på, at den dom, der blev afsagt af en inhabil dommer skulle gentage sig,” forklarer Morten Messerschmidt til ‘Radio4 Morgen’.

”Min plan A til T er, at jeg ikke bliver dømt. Men hvis der mod forventning skulle komme en dom, så er det min klare forventning, at jeg kan fortsætte i Folketinget. Så vi skal helt ned til Z før det bliver relevant at tale om, hvad gør vi så. Og hvis det skulle komme dertil, så kan Peter Kofod tage over.”

Hør hele interviewet her.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet