Nyhedsartikel

Hybrid-undervisning gør læringen svær i de danske gymnasier

Når en elev i gymnasiet bliver smittet med corona – eller har været i nærkontakt med en smittet – så skal eleven selvisolere og følge undervisningen hjemmefra.

Men det foregår ofte på en måde, som gør det svært at følge med i, hvad der rent faktisk bliver sagt og undervist i.

Det mener blandt andre Caroline Dittweiler, der går i 3.G på Aabenraa Statsskole – og er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Sønderjylland.

“Det er rigtig svært at få de vigtige elementer med, som man har i den fysiske undervisning som øjenkontakt og motivation fra lærerne. Det er som om, at den virtuelle undervisning sætter en barriere op,” fortæller Caroline Dittweiler til Radio4 Morgen.

Lærerne er også trætte af hybridundervisningen

Tomas Kepler, der er formand i Gymnasieskolernes Lærerforening, fortæller, at lærerne også synes, at det er enormt svært at få undervisningen til at fungere.

På grund af corona får eleverne ofte en hybrid-undervisning, hvor eleverne både følger med fra klasselokalet og hjemmefra online.

“Sagen er bare, at vi står med en opgave, som er noget nær umulig at få til at fungere. Vi kommer jo ikke i nærheden af at kunne skabe en hybrid-undervisning, som er ligeså god som vores normale undervisning,” sagde Tomas Kepler til Radio4 Morgen.

Formand bakker op

Også Birgitte Vedersø, der er rektor på Gefion Gymnasium i København og er formand for Danske Gymnasier, kan se problemet.

“Der er slet ingen tvivl om, at det ikke er den optimale måde at lære på. Corona ødelægger meget for os.”

Desværre er der bare ikke så meget andet at gøre forklarer hun til Radio4 morgen, og mener, at fokus må lægge et andet sted.

“Jeg tror, at det bedste man kan gøre, er at acceptere, at det ikke bliver ligeså godt, som hvis alle 28 elever sad i klassen. Og det må vi heller ikke forvente af lærerne. Det vi kan gøre for dem, der sidder hjemme, er en nødløsning,” forklarer Birgitte Vedersø til Radio4 Morgen.

Hør interview med Caroline Dittweiler og Tomas Kepler her

Hør interview med rektor og formand for Danske Gymnasier, Birgitte Vedersø, her

 

Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet