Nyhedsartikel

Hybrid-undervisning gør læringen svær i de danske gymnasier

Når en elev i gymnasiet bliver smittet med corona – eller har været i nærkontakt med en smittet – så skal eleven selvisolere og følge undervisningen hjemmefra.

Men det foregår ofte på en måde, som gør det svært at følge med i, hvad der rent faktisk bliver sagt og undervist i.

Det mener blandt andre Caroline Dittweiler, der går i 3.G på Aabenraa Statsskole – og er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Sønderjylland.

“Det er rigtig svært at få de vigtige elementer med, som man har i den fysiske undervisning som øjenkontakt og motivation fra lærerne. Det er som om, at den virtuelle undervisning sætter en barriere op,” fortæller Caroline Dittweiler til Radio4 Morgen.

Lærerne er også trætte af hybridundervisningen

Tomas Kepler, der er formand i Gymnasieskolernes Lærerforening, fortæller, at lærerne også synes, at det er enormt svært at få undervisningen til at fungere.

På grund af corona får eleverne ofte en hybrid-undervisning, hvor eleverne både følger med fra klasselokalet og hjemmefra online.

“Sagen er bare, at vi står med en opgave, som er noget nær umulig at få til at fungere. Vi kommer jo ikke i nærheden af at kunne skabe en hybrid-undervisning, som er ligeså god som vores normale undervisning,” sagde Tomas Kepler til Radio4 Morgen.

Formand bakker op

Også Birgitte Vedersø, der er rektor på Gefion Gymnasium i København og er formand for Danske Gymnasier, kan se problemet.

“Der er slet ingen tvivl om, at det ikke er den optimale måde at lære på. Corona ødelægger meget for os.”

Desværre er der bare ikke så meget andet at gøre forklarer hun til Radio4 morgen, og mener, at fokus må lægge et andet sted.

“Jeg tror, at det bedste man kan gøre, er at acceptere, at det ikke bliver ligeså godt, som hvis alle 28 elever sad i klassen. Og det må vi heller ikke forvente af lærerne. Det vi kan gøre for dem, der sidder hjemme, er en nødløsning,” forklarer Birgitte Vedersø til Radio4 Morgen.

Hør interview med Caroline Dittweiler og Tomas Kepler her

Hør interview med rektor og formand for Danske Gymnasier, Birgitte Vedersø, her

 

Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet