Nyhedsartikel

I november afviste han blankt – nu er Bergur medlem af Moderaterne

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

EU-parlamentariker og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Bergur Løkke Rasmussen, som er søn af Lars Løkke Rasmussen, skifter fra Venstre til Moderaterne.

Det er på trods af, at han tidligere har afvist det skifte. I november da Søren Gade blev valgt til Folketinget og forlod EU-Parlamentet overtog Bergur Løkke Rasmussen den plads i Bruxelles.

I den forbindelse sagde han sådan her til Radio4:

“Når ens far og forbillede stifter et nyt parti sætter det nogle overvejelser i gang, men de overvejelser er endt i, at jeg stadig er medlem af Venstre, jeg skal til Europa-Parlamentet for Venstre, og jeg bliver i Venstre”, sagde Bergur Løkke Rasmussen i november.

Og da han blev spurgt, om hans far ikke kunne lokke ham, sagde han: “Det hverken har han gjort, eller tror jeg han kan.”

Men nu er Bergur Løkke Rasmussen altså medlem af Moderaterne.

“Jeg har sat mig ned og tænkt over situationen, og det DNA, Moderaterne repræsenterer både nationalt og forhåbentligt europæisk, kan jeg se mig selv meget godt i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Hør Bergur Løkke Rasmussen forklare partiskiftet her:

Han mener ikke det er et fravalg af Venstre, men derimod et tilvalg af Moderaterne.

“Jeg kunne nok også være blevet i Venstre, for der er også en plads til mig der, men nu har jeg set Moderaternes politik de sidste fire måneder, og derfor har set et parti, jeg passer endnu bedre i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Bergur Løkke Rasmussen overtog Søren Gades plads i EU-Parlamentet, fordi han ved Europa-Parlamentets valget i 2019 fik 11.725 personlige stemmer og blev 1. suppleant.

Men han mener ikke, han burde give mandatet videre til Venstre.

“Jeg har været ærlig over for mig selv og fundet ud af, at jeg står et andet sted politisk, og jeg håber de 11.725, der stemte på mig, kan genkende den Bergur de stemte på, selvom jeg er medlem af et andet parti,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet