Nyhedsartikel

I november afviste han blankt – nu er Bergur medlem af Moderaterne

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

EU-parlamentariker og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Bergur Løkke Rasmussen, som er søn af Lars Løkke Rasmussen, skifter fra Venstre til Moderaterne.

Det er på trods af, at han tidligere har afvist det skifte. I november da Søren Gade blev valgt til Folketinget og forlod EU-Parlamentet overtog Bergur Løkke Rasmussen den plads i Bruxelles.

I den forbindelse sagde han sådan her til Radio4:

“Når ens far og forbillede stifter et nyt parti sætter det nogle overvejelser i gang, men de overvejelser er endt i, at jeg stadig er medlem af Venstre, jeg skal til Europa-Parlamentet for Venstre, og jeg bliver i Venstre”, sagde Bergur Løkke Rasmussen i november.

Og da han blev spurgt, om hans far ikke kunne lokke ham, sagde han: “Det hverken har han gjort, eller tror jeg han kan.”

Men nu er Bergur Løkke Rasmussen altså medlem af Moderaterne.

“Jeg har sat mig ned og tænkt over situationen, og det DNA, Moderaterne repræsenterer både nationalt og forhåbentligt europæisk, kan jeg se mig selv meget godt i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Hør Bergur Løkke Rasmussen forklare partiskiftet her:

Han mener ikke det er et fravalg af Venstre, men derimod et tilvalg af Moderaterne.

“Jeg kunne nok også være blevet i Venstre, for der er også en plads til mig der, men nu har jeg set Moderaternes politik de sidste fire måneder, og derfor har set et parti, jeg passer endnu bedre i,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Bergur Løkke Rasmussen overtog Søren Gades plads i EU-Parlamentet, fordi han ved Europa-Parlamentets valget i 2019 fik 11.725 personlige stemmer og blev 1. suppleant.

Men han mener ikke, han burde give mandatet videre til Venstre.

“Jeg har været ærlig over for mig selv og fundet ud af, at jeg står et andet sted politisk, og jeg håber de 11.725, der stemte på mig, kan genkende den Bergur de stemte på, selvom jeg er medlem af et andet parti,” siger Bergur Løkke Rasmussen.

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet