Nyhedsartikel

I september præsenterede Jeppe Bruus en plan for at forebygge spilafhængigheden, men siden er intet sket

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Flere børn og unge ender i spilafhængighed. Det viser tal fra spilmyndighederne.

Og det bør der gøres noget ved nu, mener man blandt andet hos Center for Ludomani.

Det mente den forhenværende socialdemokratiske regering også, så derfor kom der i september sidste år et udspil til at forebygge spilafhængigheden.

Siden da er der dog ikke sket meget. Og det vækker bekymring hos blandt andre Henrik Thrane Brandt, Centerleder ved Center for Ludomani.

“Spilindustrien har fat i vores børn og unge, og derfor er der virkelig brug for handling,” siger Henrik Thrane Brand.

Jeppe Bruus, skatteminister valgt for Socialdemokratiet, var også skatteminister i september 2022, da man kom med et udspil. Han undskylder sig med, at der er sket meget siden.

“Jeg tror, alle kan forstå, at når man har haft et valg og en regeringsdannelse med en ny regering, så er der rigtig mange ting, der skal sættes i gang, men det her har stadig en høj prioritet,” siger Jeppe Bruus.

Hør den socialdemokratiske skatteminister forklare, hvorfor udspillet fra september ikke er kommet videre:

I udspillet fra september, der har overskriften ”Spil med Måde”, finder man ni forslag til forebyggelse af spilafhængighed. Blandt hovedlinjerne i udspillet er et stop for en aggressiv markedsføringskultur, en større beskyttelse af børn og unge og hjælp til behandling af spilafhængighed.

Men Jeppe Bruus vil ikke sætte dato på, hvornår udspillet skal fremlægges som lovforslag.

“Jeg sidder og kigger på pakken igen og vil inden ikke alt for længe forsætte arbejdet med at finde ud af, hvordan spilafhængighed skal bekæmpes,” siger Jeppe Bruus.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet