I september præsenterede Jeppe Bruus en plan for at forebygge spilafhængigheden, men siden er intet sket

Overdragelse i Skatteministeriet hvor nuværende skatteminister Morten Bødskov (S) overdrager ministeriet til hans partifælle Jeppe Bruus (S), i København fredag den 4. februar 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

15. marts 2023

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Flere børn og unge ender i spilafhængighed. Det viser tal fra spilmyndighederne.

Og det bør der gøres noget ved nu, mener man blandt andet hos Center for Ludomani.

Det mente den forhenværende socialdemokratiske regering også, så derfor kom der i september sidste år et udspil til at forebygge spilafhængigheden.

Siden da er der dog ikke sket meget. Og det vækker bekymring hos blandt andre Henrik Thrane Brandt, Centerleder ved Center for Ludomani.

“Spilindustrien har fat i vores børn og unge, og derfor er der virkelig brug for handling,” siger Henrik Thrane Brand.

Jeppe Bruus, skatteminister valgt for Socialdemokratiet, var også skatteminister i september 2022, da man kom med et udspil. Han undskylder sig med, at der er sket meget siden.

“Jeg tror, alle kan forstå, at når man har haft et valg og en regeringsdannelse med en ny regering, så er der rigtig mange ting, der skal sættes i gang, men det her har stadig en høj prioritet,” siger Jeppe Bruus.

Hør den socialdemokratiske skatteminister forklare, hvorfor udspillet fra september ikke er kommet videre:

I udspillet fra september, der har overskriften ”Spil med Måde”, finder man ni forslag til forebyggelse af spilafhængighed. Blandt hovedlinjerne i udspillet er et stop for en aggressiv markedsføringskultur, en større beskyttelse af børn og unge og hjælp til behandling af spilafhængighed.

Men Jeppe Bruus vil ikke sætte dato på, hvornår udspillet skal fremlægges som lovforslag.

“Jeg sidder og kigger på pakken igen og vil inden ikke alt for længe forsætte arbejdet med at finde ud af, hvordan spilafhængighed skal bekæmpes,” siger Jeppe Bruus.

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

12:05
14:00