Nyhedsartikel

I september præsenterede Jeppe Bruus en plan for at forebygge spilafhængigheden, men siden er intet sket

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Flere børn og unge ender i spilafhængighed. Det viser tal fra spilmyndighederne.

Og det bør der gøres noget ved nu, mener man blandt andet hos Center for Ludomani.

Det mente den forhenværende socialdemokratiske regering også, så derfor kom der i september sidste år et udspil til at forebygge spilafhængigheden.

Siden da er der dog ikke sket meget. Og det vækker bekymring hos blandt andre Henrik Thrane Brandt, Centerleder ved Center for Ludomani.

“Spilindustrien har fat i vores børn og unge, og derfor er der virkelig brug for handling,” siger Henrik Thrane Brand.

Jeppe Bruus, skatteminister valgt for Socialdemokratiet, var også skatteminister i september 2022, da man kom med et udspil. Han undskylder sig med, at der er sket meget siden.

“Jeg tror, alle kan forstå, at når man har haft et valg og en regeringsdannelse med en ny regering, så er der rigtig mange ting, der skal sættes i gang, men det her har stadig en høj prioritet,” siger Jeppe Bruus.

Hør den socialdemokratiske skatteminister forklare, hvorfor udspillet fra september ikke er kommet videre:

I udspillet fra september, der har overskriften ”Spil med Måde”, finder man ni forslag til forebyggelse af spilafhængighed. Blandt hovedlinjerne i udspillet er et stop for en aggressiv markedsføringskultur, en større beskyttelse af børn og unge og hjælp til behandling af spilafhængighed.

Men Jeppe Bruus vil ikke sætte dato på, hvornår udspillet skal fremlægges som lovforslag.

“Jeg sidder og kigger på pakken igen og vil inden ikke alt for længe forsætte arbejdet med at finde ud af, hvordan spilafhængighed skal bekæmpes,” siger Jeppe Bruus.

Læs også

31.03.23

Nålestik gør ondt – når der er mange nok

Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard angriber udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for at ville lempe udlændingepolitikken. Her og nu rammer kritikken ikke for alvor. Men det kan ændre sig. Det sker ikke hver dag, at en udenrigsminister beskylder en modstander for at have et hjerte af is. Men tirsdag blev folketingssalen rammen om et skarpt politisk…

Læs mere
31.03.23

Institut for Menneskerettigheder: Nøgenkalendere på arbejdspladsen er ulovligt

Det bør udløse et påbud fra Arbejdstilsynet, hvis en virksomhed har en nøgenkalender hængende på arbejdspladsen. Det siger Bjarne Oxlund, der er ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder. ”De danske ligebehandlingslove definerer, at en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle toner, som kan skabe et ydmygende eller ubehageligt klima, er ulovlige.”…

Læs mere
31.03.23

Medstifter ekskluderet fra Nye borgerlige: ”Jeg er ikke racist”

Svend Pedersen blev torsdag ekskluderet af Nye Borgerlige og mister sin plads i partiets hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen mener, han har ytret sig racistisk. Selv afviser han at være racist. Eksklusionen sker selvom partistifter og fungerende partiformand Pernille Vermund i mandags afviste at ekskludere Svend Pedersen. Når Nye Borgerliges hovedbestyrelse alligevel skred til eksklusion torsdag, skyldes det,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet