Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Den aften vidste jeg, at jeg ville tilbage i politik

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inger Støjberg havde allerede sikret sig domænenavnet danmarksdemokraterne.dk en lille måned inden, hun endeligt besluttede sig for at stille op i dansk politik igen. Det var en helt særlig aften på Christiansborg, der gjorde udslaget. Det fortæller hun i Det blå hjørne på Radio4.

Selv om den endelige udmelding først kom i går, så blev domænenavnet danmarksdemokraterne.dk allerede erhvervet den 6. maj. I det politiske debatprogram Det blå hjørne spurgte vært Casper Dall den nylige partistifter, om det betyder, at hun har været sikker på partiets tilblivelse siden 6. maj. Men selv om hun havde sikret sig domænet, var hun stadig “virkelig i tvivl”.

“Jeg havde jo ikke været inde på Christiansborg, siden jeg forlod Folketinget. Men da jeg kom hjem til, der hvor jeg skulle sove (efter valgaftenen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni, red.), gik det op for mig, at jeg ikke syntes, det var mærkeligt at være tilbage, og jeg var bare glad, da jeg kom hjem.”

“Jeg var helt reelt i tvivl om, jeg syntes, jeg kunne være inde på Christiansborg,” fortæller Inger Støjberg i Det blå hjørne.

“Hvis man skal tilbage i politik, så skal man være helt sikker på, at man ikke kommer tilbage i vrede og bliver en træls personage at være sammen med. Og da jeg skulle ind og kommentere valget på afstemningsaftenen, havde jeg spekuleret rigtig meget på, hvordan det ville være at gå op ad den store trappe og møde mine gamle kolleger og journalisterne derinde,” fortsætter hun.

Købte du så bare danmarksdemokraterne.dk for at helgardere dig?

“Ja, vi havde jo arbejdet lidt med navnet. Men jeg havde ikke besluttet mig.”

“Når man står ude fra, kan det lyde rigtig, rigtig nemt, men det har det bare ikke været. Jeg har virkelig været i tvivl,” afslutter Inger Støjberg.

Siden hun forlod Folketinget efter en dom fra Rigsretten, er der blevet spekuleret i hendes tilbagekomst til dansk politik. I går kom udmeldingen så endelig: Inger Støjberg er tilbage på den politiske scene med partiet Danmarksdemokraterne.

Og allerede her til morgen havde flere end 40.000 borgere afgivet en vælgererklæring for at støtte op om partiet. Godt 20.000 vælgererklæringer kræves det for at blive opstillingsberettiget. De historisk hurtigt indhøstede vælgererklæringer skal endeligt bekræftes om en uge.

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet