Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Den aften vidste jeg, at jeg ville tilbage i politik

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inger Støjberg havde allerede sikret sig domænenavnet danmarksdemokraterne.dk en lille måned inden, hun endeligt besluttede sig for at stille op i dansk politik igen. Det var en helt særlig aften på Christiansborg, der gjorde udslaget. Det fortæller hun i Det blå hjørne på Radio4.

Selv om den endelige udmelding først kom i går, så blev domænenavnet danmarksdemokraterne.dk allerede erhvervet den 6. maj. I det politiske debatprogram Det blå hjørne spurgte vært Casper Dall den nylige partistifter, om det betyder, at hun har været sikker på partiets tilblivelse siden 6. maj. Men selv om hun havde sikret sig domænet, var hun stadig “virkelig i tvivl”.

“Jeg havde jo ikke været inde på Christiansborg, siden jeg forlod Folketinget. Men da jeg kom hjem til, der hvor jeg skulle sove (efter valgaftenen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni, red.), gik det op for mig, at jeg ikke syntes, det var mærkeligt at være tilbage, og jeg var bare glad, da jeg kom hjem.”

“Jeg var helt reelt i tvivl om, jeg syntes, jeg kunne være inde på Christiansborg,” fortæller Inger Støjberg i Det blå hjørne.

“Hvis man skal tilbage i politik, så skal man være helt sikker på, at man ikke kommer tilbage i vrede og bliver en træls personage at være sammen med. Og da jeg skulle ind og kommentere valget på afstemningsaftenen, havde jeg spekuleret rigtig meget på, hvordan det ville være at gå op ad den store trappe og møde mine gamle kolleger og journalisterne derinde,” fortsætter hun.

Købte du så bare danmarksdemokraterne.dk for at helgardere dig?

“Ja, vi havde jo arbejdet lidt med navnet. Men jeg havde ikke besluttet mig.”

“Når man står ude fra, kan det lyde rigtig, rigtig nemt, men det har det bare ikke været. Jeg har virkelig været i tvivl,” afslutter Inger Støjberg.

Siden hun forlod Folketinget efter en dom fra Rigsretten, er der blevet spekuleret i hendes tilbagekomst til dansk politik. I går kom udmeldingen så endelig: Inger Støjberg er tilbage på den politiske scene med partiet Danmarksdemokraterne.

Og allerede her til morgen havde flere end 40.000 borgere afgivet en vælgererklæring for at støtte op om partiet. Godt 20.000 vælgererklæringer kræves det for at blive opstillingsberettiget. De historisk hurtigt indhøstede vælgererklæringer skal endeligt bekræftes om en uge.

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet