Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Den aften vidste jeg, at jeg ville tilbage i politik

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inger Støjberg havde allerede sikret sig domænenavnet danmarksdemokraterne.dk en lille måned inden, hun endeligt besluttede sig for at stille op i dansk politik igen. Det var en helt særlig aften på Christiansborg, der gjorde udslaget. Det fortæller hun i Det blå hjørne på Radio4.

Selv om den endelige udmelding først kom i går, så blev domænenavnet danmarksdemokraterne.dk allerede erhvervet den 6. maj. I det politiske debatprogram Det blå hjørne spurgte vært Casper Dall den nylige partistifter, om det betyder, at hun har været sikker på partiets tilblivelse siden 6. maj. Men selv om hun havde sikret sig domænet, var hun stadig “virkelig i tvivl”.

“Jeg havde jo ikke været inde på Christiansborg, siden jeg forlod Folketinget. Men da jeg kom hjem til, der hvor jeg skulle sove (efter valgaftenen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni, red.), gik det op for mig, at jeg ikke syntes, det var mærkeligt at være tilbage, og jeg var bare glad, da jeg kom hjem.”

“Jeg var helt reelt i tvivl om, jeg syntes, jeg kunne være inde på Christiansborg,” fortæller Inger Støjberg i Det blå hjørne.

“Hvis man skal tilbage i politik, så skal man være helt sikker på, at man ikke kommer tilbage i vrede og bliver en træls personage at være sammen med. Og da jeg skulle ind og kommentere valget på afstemningsaftenen, havde jeg spekuleret rigtig meget på, hvordan det ville være at gå op ad den store trappe og møde mine gamle kolleger og journalisterne derinde,” fortsætter hun.

Købte du så bare danmarksdemokraterne.dk for at helgardere dig?

“Ja, vi havde jo arbejdet lidt med navnet. Men jeg havde ikke besluttet mig.”

“Når man står ude fra, kan det lyde rigtig, rigtig nemt, men det har det bare ikke været. Jeg har virkelig været i tvivl,” afslutter Inger Støjberg.

Siden hun forlod Folketinget efter en dom fra Rigsretten, er der blevet spekuleret i hendes tilbagekomst til dansk politik. I går kom udmeldingen så endelig: Inger Støjberg er tilbage på den politiske scene med partiet Danmarksdemokraterne.

Og allerede her til morgen havde flere end 40.000 borgere afgivet en vælgererklæring for at støtte op om partiet. Godt 20.000 vælgererklæringer kræves det for at blive opstillingsberettiget. De historisk hurtigt indhøstede vælgererklæringer skal endeligt bekræftes om en uge.

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet