Nyhedsartikel

Inger Støjberg: Den aften vidste jeg, at jeg ville tilbage i politik

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Inger Støjberg havde allerede sikret sig domænenavnet danmarksdemokraterne.dk en lille måned inden, hun endeligt besluttede sig for at stille op i dansk politik igen. Det var en helt særlig aften på Christiansborg, der gjorde udslaget. Det fortæller hun i Det blå hjørne på Radio4.

Selv om den endelige udmelding først kom i går, så blev domænenavnet danmarksdemokraterne.dk allerede erhvervet den 6. maj. I det politiske debatprogram Det blå hjørne spurgte vært Casper Dall den nylige partistifter, om det betyder, at hun har været sikker på partiets tilblivelse siden 6. maj. Men selv om hun havde sikret sig domænet, var hun stadig “virkelig i tvivl”.

“Jeg havde jo ikke været inde på Christiansborg, siden jeg forlod Folketinget. Men da jeg kom hjem til, der hvor jeg skulle sove (efter valgaftenen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni, red.), gik det op for mig, at jeg ikke syntes, det var mærkeligt at være tilbage, og jeg var bare glad, da jeg kom hjem.”

“Jeg var helt reelt i tvivl om, jeg syntes, jeg kunne være inde på Christiansborg,” fortæller Inger Støjberg i Det blå hjørne.

“Hvis man skal tilbage i politik, så skal man være helt sikker på, at man ikke kommer tilbage i vrede og bliver en træls personage at være sammen med. Og da jeg skulle ind og kommentere valget på afstemningsaftenen, havde jeg spekuleret rigtig meget på, hvordan det ville være at gå op ad den store trappe og møde mine gamle kolleger og journalisterne derinde,” fortsætter hun.

Købte du så bare danmarksdemokraterne.dk for at helgardere dig?

“Ja, vi havde jo arbejdet lidt med navnet. Men jeg havde ikke besluttet mig.”

“Når man står ude fra, kan det lyde rigtig, rigtig nemt, men det har det bare ikke været. Jeg har virkelig været i tvivl,” afslutter Inger Støjberg.

Siden hun forlod Folketinget efter en dom fra Rigsretten, er der blevet spekuleret i hendes tilbagekomst til dansk politik. I går kom udmeldingen så endelig: Inger Støjberg er tilbage på den politiske scene med partiet Danmarksdemokraterne.

Og allerede her til morgen havde flere end 40.000 borgere afgivet en vælgererklæring for at støtte op om partiet. Godt 20.000 vælgererklæringer kræves det for at blive opstillingsberettiget. De historisk hurtigt indhøstede vælgererklæringer skal endeligt bekræftes om en uge.

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet